Kolmekymmentä hopearahaa löysi taskunsa: Journalismin koronatuki jaettu

Ja tapahtui niinä päivinä, että liikenne- ja viestintäministeriöstä kävi käsky, että kaikki Suomen mediat on tukiaisille pantava: Oikeamielisille annetaan, kritiikki-mielisille ei.

Ja katso: Koko päätoimittajien ja mediakustantajien joukko vaelsi katuvaisina ja nöyrinä raha-hanan äärelle, haavit ja ämpärit mukanaan. Ei enää vinoilevaa sanaa ”puhuvista päistä”, saatikka meikatuista barbie-nukeista, -eikä ikäviä kysymyksiä, eikä muistelua ennen vaaleja luvatuista satasista ja tonneista. Rauha oli maassa, ja ihmisillä hyvä tahto.

Seremonian johtaja, liikenne- ja viestintäministeri, aloitti messun: ”Valtionavustuksentarkoituksenaontukea epidemiastakärsinyttä ja journalististasisältöätuottavaamediaaAAA”. ”Aaamen!”, vastasi seurakunta. Silloin taivaat aukenivat: Rahaa alkoi sataa haaveihin ja pussukoihin. Jossain kerrotaan nähdyn pukinsorkan vilahtaneen, ja poies vilahti myös median yhteiskunnallinen vastuu vallan vahtikoirana ja kriittisenä äänenä joka puolustaa yhteistä rahvasta valtaa vastaan.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tehnyt päätökset journalistisen sisällön edistämiseen myönnettävästä valtionavustuksesta. Valtionavustusta myönnetään 98 yritykselle yhteensä 7,5 miljoonaa euroa, joka jaetaan kaikkien tukea hakeneiden ja edellytykset täyttäneiden yritysten kesken suhteessa yritysten journalistista työtä tekevien henkilöiden lukumäärään.

Yhdelle media-alalla toimivalle yritykselle maksetaan enintään 800 000 euroa, ja enintään 3 920 euroa yhtä journalististä työtä tekevää kohti. Iloitkaa suomalaiset: Riippumaton media on yhä keskuudessamme! Saamme nauttia demokratiasta ja pluralistisesta arvopohjasta. Avoin yhteiskunta elää ja voi hyvin.

Tukipaketin tarkoitus on edistää monimuotoista journalistista sisältöä ja sen tarjontaa sekä tukea journalismia paikallisella, alueellisella ja valtakunnallisella tasolla. Siinäs kuulitte! Nyt kiltisti töihin tahkoamaan verokertymää journalistien elättämiseksi. Koronatukea sai 98 yritystä, joiden tallissa on 237 eri tiedotusvälinettä. Avustusta oli hakenut 121 media-yritystä, joista 20:n hakemus hylättiin, ja jotkut vetivät hakemuksensa pois.

Lisää luettavaa:

4 Comments

 1. Repa
  16.12.2020 23:52

  Täällä on vapaa ja riippumaton media. Kyllä se on riippumaton! Uskokaa nyt ***kele, se on riippumaton.

  Vastaa
 2. katseet lapsiin
  17.12.2020 09:42

  Jos kuka on huomannut niin sama agenda on Suomen koulutuslaitoksessa. Ne jotka ilman mitään kritiikkiä hyväksyvät ja omaksuvat sen mädätyksen mitä nykyisessä koulutusjärjestelmässämää jaetaan, ja toimivat totuuden torvina taistelun eturintamassa, saavat parhaat numerot. Ja sitäkautta pääsevät parhaille työpaikoille. Ja sitäkautta mädättävät seuraavaa sukupolvea lisää.

  Meidän tulisi iskeä nuorten ja lasten koulutukseen muuttaaksemme maailmaa. Yli 30 vuotiaan on jo menetetty. On aika katsoa tulevaisuuteen ja lapsiin, Jotta 20 vuoden päästä tilanne alkasisi muuttumaan. No, ihan alkutekijöiksi, syntyvys pitäisi saada kasvuun.

  Vastaa
 3. Ajatuspoliisien armeijan palkanmaksuun
  17.12.2020 12:48

  Eihän se massiivinen sananvapauden vastainen sensuuri ilmaiseksi pyöri. Tarvitan iso organisaatio sensuroimaan totuusviraston vastaiset faktat.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   17.12.2020 14:25

   Ne eivät tule onnistumaan siinä.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top