Komiti Skopjen mielenosoitus

Jalkapallohuligaaniryhmä Komiti Skopje teki 16.7.2018 historiaa järjestämällä rauhanomaisen ja väkivallattoman mielenosoituksen, koska he halusivat osoittaa etteivät ole sivistyneeseen käytökseen kykenemättömiä villipetoja. Samalla he lähettivät viestin hallitukselle.

Tämä viesti koski aiemmin heinäkuussa tapahtunutta väkivallantekoa. Kolme vastakkaiseen huligaaniryhmään eli Schverceratiin kuulunutta albaania puukotti Komitin jäsentä Nikola ”Sazdo” Sazdovskia, jonka seurauksena Sazdovski menehtyi viikkoa myöhemmin sairaalassa.

Tapahtuman jälkeen poliisi yritti peitellä puukotusta nimittämällä sitä väkivallanteoksi. ULTRAS vastasi tähän sanomalla, että mikäli hallitus ei nosta kolmea albaania vastaan murhasyytteitä, he tarttuvat aseisiin puolustaakseen makedonialaisia.

He ilmoittivat väkivallattomalla protestillaan, että tämä oli viimeinen varoitus ja viimeinen rauhanomainen mielenosoitus. ”Olemme nyt enemmän EU-kansalaisia kuin EU-kansalaiset itse” totesi ULTRASin johtaja, joka ryhmän johtajille ominaisesti pysyttelee anonyyminä.

jatkuu mainoksen jälkeen


Komiti on ULTRASin vanhin, suurin ja vaarallisin ryhmä. ULTRASilla on Makedoniassa jäseniä arvioiden mukaan 50 000 – 100 000 ja Komitilla yli 20 000. Komiti pystyy tarvittaessa vaikuttamaan jopa hallituskokoonpanoihin jonka se on osoittanut useasti edeltävien hallitusten aikana. Nurinkurista on, että Komiti ei siitä huolimatta välitä politiikasta vaan sille on tärkeintä sen kannattamat jalka- ja käsipallojoukkueet. Sitä vastaan ei kuitenkaan kannata asettua poikkiteloin, sillä Komiti on pahempi kuin Macedonian Lions. He ovat ortodoksikristillisyyden, Makedonian ja Vardarin suojelijoita.

Puukotus tapahtui Skopjen keskustassa. Samasta paikasta lähti Komiti marssille jonka reitti kulki syyttäjäntoimistolta päättyen pääpoliisiasemalle. Sen luona 5000 marssille osallistunutta sytyttivät kynttilät uhrin muistolle.

Protestin tarkoitus täyttyi, sillä kolmen albaanihuligaanin syytteet vaihtuivat oikeudessa väkivallanteoista murhasyytteiksi. Tämä tarkoittaa mitä todennäköisimmin elinkautista kullekin tekijälle, sillä kuten aiemmin olen kertonut Komitilla on voimaa painostaa hallitusta ja oikeuslaitosta.

Pääministeri väittää, että Kreikassa asuva venäläinen miljardööri rahoittaa Komitia. Rahoitti tai ei, mutta ULTRAS on vaarallinen ja vaikutusvaltainen ryhmä. Jos sillä olisi Suomessa samassa määrin valtaa ja resursseja Suomen punavihreät poliitikot ja media tuskin uskaltaisivat inistä äärioikeiston väkivallasta ja vihapuheesta.

 2 Comments

 1. Pianino Strojenie
  11.7.2021 07:52

  I just got up from nap and I am already reading your articles. This signifies something! Really useful info. Thnx!

  Vastaa
 2. zucca radio
  20.8.2023 00:11

  Very well presented. Every quote was awesome and thanks for sharing the content. Keep sharing and keep motivating others.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top