Kommunistinen Kiina louhii Bitcoineja islamistisessa Iranissa

Bitcoin-salkkuaan voi kukin lisätä ”louhimalla”, so. pyörittämällä jotain juttua tietokoneellaan. Nyt Kiinan kommunistit aikovat bitcoin-miljardööreiksi yhdessä hujauksessa: He ovat perustaneet pappisvaltaiseen Iraniin joukon bitcoin-farmeja, joissa kompuutterit surisevat yötäpäivää virtuaalirahaa kommunistien taskuun.

Ensimmäisenä asian huomasivat tavalliset iranilaiset. Sähkökatkot ovat pimentäneet Iranin kaupunkeja, pääkaupunki Teherania myöten:

Iranilaiset istuvat perheineen kynttilän valossa, jääden ilman lämpimiä aterioita, kun shia-islamistinen pappisjohto priorisoi sähkönjakelussa kiinalaiset kommunistiystävänsä, joiden virtuaalivaluutta-farmit syövät megawatteja enemmän kuin Iranin voimalaitokset kerkiävät tuottamaan. Näistä konesaleista ei hukkaenergiaa oteta kaukolämpöön, vaan se puhalletaan lämmittämään autiomaan pölyistä ilmaa satojen propellien kiidättämänä.

Kiinalaisten bitcoin-farmit ovat ryhtyneetkin rakentelemaan omia voimalaitoksiaan, mikä kertoo vakavasta suhtautumisesta hankkeeseen. Tekeehän se bitcoinista kiinalaisen valuutan. Myös iranilaiset itse ovat tarttuneet uuteen ”kultakaivokseen”, mutta bitcoin-louhinta on sallittua vain pappishallintoon tai islamilaiseen vallankumouskaartiin linkittyville henkilöille ja yrityksille.

Jotkut postmodernistit olivat joskus näkevinään virtuaalivaluutoissa, mm. bitcoinissa, jonkinlaisen vaihtoehdon valtiollisille valuutoille. Ehkä se sitä onkin, mutta nimityksen kuuluu olla: Roistovaltiollinen valuutta.

Luettavaa:

3 Comments

 1. Manna Surin Surin SeSeSeko
  21.2.2021 15:04

  Kommunistit ja terroristit rakastaa bitcoinia.

  Elon Musk rakastui Bitcoiniin.

  Bitcoin modernin maailman ympäristötuholainen numero 1.

  Järjestelmänä Bitcoin on totaalisen susi ja luotu tuhoutumaan omaan mahdottomuuteensa. Loppu tulee n. 5-7 vuoden jänteellä.

  Sitten taas tulee joku uusi kultainen sirkkeli.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   21.2.2021 16:57

   Kiinalaisten bitcoin-tulot sijoitettaneen kiiruulla länsimaiden teollisuuteen, infraan ja luonnonvaroihin, ja saanee ”Jäämeren-ratakin” muutaman bitcoinin? -Ellei kaikki mene aseisiin ja keinotekoisiin saariin eteläisellä Kiinan merellä? Niin: Virustehtaalle uusi linja!

   Vastaa
 2. pöh
  21.2.2021 16:30

  Bill Gates on pahin tyyppi mitä maa päällään kantaa, Soros aika lällä

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top