Konkurssien määrä kasvanut, viime viikko koronakriisin ennätys

Viime viikolla, viikolla 19, tehtiin Suomessa 71 konkurssihakemusta, mikä on toistaiseksi korkein lukumäärä tämän vuoden aikana. Vuoden alusta alkaen konkurssihakemuksia  on ollut noin 10% enemmän kuin viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla.

Luvut kertoi Asiakastieto Group. Vuoden 2020 konkurssihakemus-kertymä on tähän mennessä 1 166 hakemusta, joka ylittää kymmenellä prosentilla viimevuotiset luvut. Viikon 19 tilastoon -verrattuna edellisviikkoon- on saattanut vaikuttaa vappu, jolloin viikossa oli vain neljä työpäivää.

Rakennusalalla jätettiin viikolla 19 kahdeksantoista konkurssihakemusta, ja hallinto- ja tukipalvelutoiminnassa 9. Viikolla 18 konkurssia oli hakenut 45 yritystä. Eduskunnan 28.4.2020 hyväksymät tilapäiset muutokset konkurssilakiin rajoittavat velallisen asettamista konkurssiin velkojan hakemuksesta. Rajoitukset ovat voimassa 31. lokakuuta 2020 saakka.

2 Comments

 1. Itellä asiat hyvin
  11.5.2020 15:34

  Tämä on vasta alkusoittoa tulevalle konkurssiaallolle. Kesälomille voidaan nilkuttaa joten kuten toimintakykyisenä JOS kaikki koronasuositukset puretaan kahden viikon sisään. Mutta jos niitä jatketaan, niin konkurssiaalto alkaa jo heinäkuun alussa ja kiivaimmillaan se on joulun alla. Ja se on sitten sellainen kyykkäys Suomen talouteen että ette vielä tiedäkkään.

  Tuloveroprosentti nousee 45% kahden vuoden sisällä. Kiinteistöverot kolminkertaistuvat, energia kaksinkertaistuu ja palkat tietyillä aloilla laskevat. Työttömyys kipuaa nykyisesta 28%:sta 40%:iin. Ja pankit pakkohuutokauppavat kiinteistöjä pilkkahintaan kun ihmiset eivät pysty maksamaan pankin vaatimia lainoja tai niiden korkoja (yli 10%/a).

  Niin että, jos on yhtään lainaa pankille ja tlillä rahaa, niin nyt on se oikea hetki maksaa lainat pois. Jos joku on haksahtanut osakkeisiin ja on velkaa niin nyt kannattaa tulouttaa osakkeet ja maksaa velat pois. Vain siten voi selvitä seuraavasta 10 vuodesta.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   12.5.2020 13:14

   Ainoa toimiva hoito on julkisten kulujen leikkaus, -ja kirveellä. ”Meillä on hallintoa 20-miljoonaiselle kansakunnalle, mutta meitä on vain viisi miljoonaa.”

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top