Konkurssien määrässä lähes 50%:n kasvu edellisvuoteen verrattuna viikolla 11

Konkurssihakemuksen on viikolla 11 jättänyt tänä keväänä 69 yritystä.  Kasvua viimevuotiseen on 47%, ertoo Suomen Asiakastieto Oy:n datakatsaus. Vuoden alusta lähtien konkurssia on hakenut 594 yritystä.

Konkurssiin hakeutuneista noin kymmenellä on vähintään 10 miljoonan euron liikevaihto. Tuorein tapaus on 84 henkilöä työllistävä Karhulan Valimo Oy, jonka viimeisin ilmoitettu liikevaihto oli 13,4 miljoonaa euroa. Valimo haki itse konkurssia. Tämän vuoden suurin vararikko tähän mennessä tapahtui heti tammikuussa: Pallas Rakennus Etelä-Suomi Oy,  liikevaihdoltaan oli yli 53 miljoonaa euroa.

Tammikuun lopussa päättyi konkurssiin hakemista rajoittanut tilapäinen lakimuutos, mikä näkyy hakemusten lukumäärässä. Samaan aikaan astui voimaan kuitenkin uusi väliaikainen, ns. maksukyvyttömyysolettamaa pidentävä laki, joka on voimassa syyskuun loppuun asti. Lain mukaan konkurssiuhkaisen maksukehotuksen noudattamatta jättäminen muodostaa maksukyvyttömyysolettaman vasta, jos velallisyritys ei ole 30 päivän kuluessa velkojan maksukehotuksesta maksanut selvää ja erääntynyttä saatavaa. Ilman väliaikaisra lakia maksuaika on yksi viikko.

 • Tiedot kertoi Suomen Asiakastieto Oy tänään.

 

2 Comments

 1. Tede.Tardela
  22.3.2021 21:50

  SDP-Vihreä-Vasen-Keskusta alkavat toimimaan. Maa kaatuu tähän hölmöjen hallintoon.
  Mielestäni nuo ministerit tulee asettaa vastuuseen kaikista tekemisistään maamme tuhon osalta.
  Toimiva yritys kun kaadetaan niin samanlaisen rakentaminen kestää vähintään 10 vuotta.
  Isommat yritykset ovat vuosikymmenien tulos 20-100 vuotta.
  Mutta rahaa jaetaan maailmalle ja työ verotetaan kannattamattomaksi. Lisäksi estetään yritysten toiminta.
  Rahaa jakavat yrityksillekin mutta jokainen yritys tietää, että tämä on tuho. Siksi monet eivät enää jatka.

  Vastaa
 2. Merceeri
  23.3.2021 13:17

  Tässä otteita Schwabin kirjasta nimeltä Stakeholder Capitalism = Sidosryhmien kapitalismi, josta tietenkin automaattisesti seuraa => A Global Economy that Works for Progress = Globaalitalous, joka toimii edistyksen puolesta => A Better Economy Is Possible. But We Need to Reimagine Capitalism to Do It.

  Tässä kohtaa jyrkempi käännös englannista suomeksi on tarpeellista, koska englannin kieli antaa siihen suomentajalle täyden oikeuden, sävyjensä monitulkintaisuuden takia, ajatuksen tasolla. Tässä sopiva uusaggressiivinen käännös: Parempi taloudenpito on mahdollista. Mutta meidän tarvitsee kuvitella kapitalismi uusiksi, tehdäksemme sen mahdolliseksi.

  Ps. Kysymys on siis jostain uudesta talousjärjestelmästä, jonka halutaan syrjäyttävän vanhan kapitalismin…ai niin, tuolla aiemminhan se jo tuli selväksi, kyseessä onkin Stakeholder Capitalism, eli suomennettuna Sidosryhmien Kapitalismi! Tod.näk. se tarkoittaa vähän samaa, kuin suomalainen kaverikapitalismi, mutta vain paljon suuremmassa (globaalissa) suuryritysten ja rahaeliitin mittakaavassa, jossa mukana ja tyrkyllä ovat ”ovensuussa” Suomesta, ehkä vain Koneen yhtiörypäs ja Nokia ja tietenkin se yksi ex-stallari pankkiiri. Muttei taatusti loppupeleissä yksikään heidän Suomen Kansaa kuppaavista poliittisista juoksupojistaan, joita ei finaalissa enää tietenkään tarvita. Millään World Economic Forumin sivulla ei ole mainintaa suomalaisesta PK-sektorista, paitsi konkurssien määrällä mitaten – toki Suomen valtionvelka muistetaan mainita! Tätä taustaa vasten jokainen ymmärtää, miksi Times lehden etusivulla oli koko aukean kuva pm. Marinista, joka määrittelee taloudellisen ”edistyksellisyyden” puolestamme, hänen omasta punavihervinkkelistään ja taloushistoriastaan huolimatta.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top