Kokoomus äänestää tyhjää hallituksen esityksen puolesta

Kokoomuksen viivästyneessä tiedotustilaisuudessa esiteltiin Suomen poliittisen historian huikaisevin piruetti ellei suorastaan kaksois-lutz.

Kokoomus ei sitoutuneena euromyönteisenä puolueena voi kaataa Sanna Marinin ihmepelastuneen regiimin neuvottelemaa EU-elvytyspakettia, mutta ei voi äänestää sen puolestakaan: Kokoomuksen eduskuntaryhmä on tehnyt kansanedustajia sitovan ryhmäpäätöksen äänestää tyhjää, kertoivat puheenjohtaja Petteri Orpo ja varapuheenjohtaja Kai Mykkänen kokoomuksen virtuaali-tiedotustilaisuudessa tänään.

Kokoomus ei estä paketin eteenpäinmenoa, mutta Kokoomus ei myöskään halua ajaa Euroopan Unionia kaaokseen, kertoivat Orpo ja Mykkänen; Siitä hyötyisivät vain Kiina ja Venäjä. Ettei hallituksen neuvottelemaa EU-pakettia voida tukea, sen syyksi kerrottiin tehtyyn sopimukseen jäänet valuviat.

Puheenjohtaja Orpo kertoi uskovansa, että sisarpuolueet Euroopassa, Europarlamentin EPP-ryhmittymä, ymmärtävät Kokoomuksen ratkaisun olla äänestämättä paketin puolesta, vaikka mm. Saksan CDU on ollut innokkaasti sen puolella.

Toimittajan kysymykseen, onko Säätytalolta soiteltu, saatiin kieltävä vastaus. Sensijaan EU-paketista on keskusteltu pääministerin ja valtionvaraisministerin kanssa.

Tiedotustilaisuudessa väännettiin rautalangasta, että Perustuslakivaliokunnan tänään tekemä ratkaisu, että EU-rahoituspaketti -EU-elvytysväline- täytyy hyväksyä eduskunnan suuressa salissa 2/3-osan enemmistöllä, tarkoittaa 2/3-osaa annetuista äänistä. Että tähän riittävät hallituspuolueiden kansanedustajien äänet, kun kaikki kokoomuslaiset äänestävät tyhjää, sitä vakuuttelivat sekä Orpo että Mykkänen.

Vastuunkantoa Kokoomuksen tapaan: Vaikeneminen

Näinpä nähtiin tänään huippuluokan poliittinen trilleri, joka ihmeellisyydessään ylittää monet ihan kelpoiset dekkaritkin.

Perustuslakivaliokunta nosti Koomuksen seinälle: Elvytyspaketti tarvitsee 2/3, mitä hallituspuolueilla ei ole

4 Comments

 1. juha II
  27.4.2021 20:47

  Orpo ja kokoomus on kaiken munattomuuden ruummiillistuma! Tällä globalistipuolueella ei ole sen vertaa miestä, että äänestäisi ”Kyllä” Suomen lopulliselle tuhoamiselle.

  Jos Orpo kantaisi ydinsodan ”avaimia”. Siinä pitäisi olla kolme nappia kahden sijasta!

  Vastaa
 2. Pekka Kemppainen
  27.4.2021 21:31

  Kokoomusta ikänsä kannattanut kaverin naapuri sanoi, koiraa ulkoiluttaessaan, tälle: ”Ajattelin, että kesäkuussa minäkin äänestän tyhjää. Sehän on nyt puolueen linja, kuullemma.”

  Vastaa
 3. Haba
  27.4.2021 21:56

  Eikö tyhjäkin ääni ole annettu ääni?

  Vastaa
 4. Puolueeton
  28.4.2021 10:58

  Voi olla, että kokomuksen kansanedustajissa ja keskustassakin on riittävä määrä itsenäisiä ajattelijoita ja 4 miljardin suomalaisten pääomaa ei menetetä.
  Valinta ei suinkaan johda EUn katasrofiin, vaan EUn toisenlaiseen rahan ja vastuun jakoon tulevaisuuden hyväksi tai pahaksi.

  Vaikean valinnan edessä kansanedustajat ovat, koska media valehtelee kaiken aikaa törkeästi ja silti edustajan pitäisi ajatella terävästi. Suomen media kauhistelee Navalnyn pidättämistä ja häntä tukevien mielenosoitusten torjumista. Navalny on aktivisti, joka vastustaa hallitusta ja pyrkii torjumaan korruptiota. Toisaalta Suomen media tukee suomalaisen isänmaallisuuden torjumista ja järjestöjen lakkauttamista leimaamalla isänmaallisuuden natsismiksi. Oikeus lopettaa järjestöt yleisen edus vastaisina. Näetkö ristiriitaa median tiedottamisessa?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top