Korona: Hallitus ryhtyy järeisiin toimiin


Hallitus on ilmoittanut tänään iltapäivällä pidetyssä tiedotustilaisuudessa Suomen siirtyvän poikkeustilaan. Julkishallinnolliset laitokset ja koulut suljetaan suurilta osin päiväkoteja lukuunottamatta, ylioppilaskirjoitusten kevään aikatauluja tiivistetään ja ohjeistuksia on annettu koskien riskiryhmässä olevien hyvinvoinnin turvaamista karanteenitoimin. Turhaa ulkona liikkumista ja ihmisten tapaamista kehotetaan välttämään.

Valtioneuvosto aloittaa myös rajavalvontaa koskevan poikkeuslain valmistelun.


Henkilöliikenne ulkomailta Suomeen katkaistaan muiden kuin Suomen kansalaisten ja Suomessa asuvien henkilöiden osalta. Suomalaiset ja Suomessa asuvat henkilöt eivät ole myöskään oikeutettuja poistumaan Suomen rajojen ulkopuolelle joitain poikkeuksia lukuunottamatta.

Ohessa koko poikkeuslaki ja tässä artikkelissa mainitut säädökset poikkeuksineen.

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-totesi-suomen-olevan-poikkeusoloissa-koronavirustilanteen-vuoksi

 

1 Comment

  1. Aivastuskonstaapeli
    17.3.2020 00:26

    No siitä vaan – nostakaa kytkintä! Tosin koronakaranteenilla ei ole mitään tekemistä koronviruksen kanssa, vaan yksityisten keskuspankkien setelipainojen loppumiseen liittyvästä äänekkäästä käyntikorttien ja puhelinnumeroiden vaihtelusta muutamassa maapallon kolkassa Euroopankin alueella. Saarivaltion mummelikin lähtenyt lipettiin ja saapasmaan kaupunkivaltion valkopukuinen golf-autoilija on ollut kateissa – ehkä muuttunut hieman erinäköiseksi versioksi tai hologrammiksi tai oli nuhan vuoksi sairiksella – riippuu kumpaa puolta uskoo. 8000 salattuna ollutta patenttia julkaistaan sopivassa vaiheessa yleishyödylliseen käyttöön ja se muuttaa pallomme elämän rajusti positiiviseen suuntaan (salatut parannukset vakaviiin sairauksiin julki, Teslan 100+ vuotta salattu energian tuottaminen ilman polttoaineita)

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top