Korona: HUS:lle maanalainen varasairaala Meilahteen

Helsingin yliopistollinen sairaala HUS laajentaa koronapotilaiden hoidon maanalaisiin lisätiloihin, kertoo tiedote tänään. Maan alla tulee olemaan vuodeosasto ja tehohoitopaikkoja.

”HUSille on tarjottu erilaisia tiloja, mutta varasairaalan suunnittelu Meilahden sairaala-alueelle maanalaisiin pysäköintitiloihin osoittautui monin tavoin toimivimmaksi ratkaisuksi. Lisäksi tällä ratkaisulla saamme merkittävästi lisäkapasiteettia hajauttamatta osaavaa henkilökuntaamme. Tämä on meille kriittisen tärkeää”, kertoo HUSin turvallisuus- ja valmiusjohtaja Aaro Toivonen.

Koronapotilaiden määrän mahdollisesti kasvaessa tarvitaan lisää hoitopaikkoja, ja maanalainen pysäköintitila on helposti tavoitettavissa ambulansseilta, ja sairaalan olemassaolevat palvelut ovat lähellä. Lisätiloihin tulee kymmeniä hoitopaikkoja, ja se voidaan ottaa käyttöön muutamassa viikossa.  Varasairaala-tilojen rakentamisessä hyödynnetään Suomen punaisen ristin SPR:n kokemusta kriisialueiden tilapäisistä hoitotiloista.

Varasairaala tulee siis koostumaan samankaltaisista telttarakenteista, kuin kriisikohteiden kenttäsairaalat. Tarkoitukseen otettavat tilat ovat tällä hetkellä pysäköintikäytössä.

Varasairaalan rakentamista ei ole vielä aloitettu.

2 Comments

 1. Luusalmi Q
  8.4.2020 19:51

  Hmm.. Armeijan tiloja. Ettei ruvettas suomessakin pidättää pedareita ja niitä laps kauppa uhreja sit toimitettas tuonne hoitoon.. Vähä kuin jenkeissä.. Elämme mielenkiintoisia aikoja..

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   8.4.2020 21:51

   Armeijan tiloja ei vielä olla ottamassa käyttöön. HUS:n varasairaala tulee heidän omiin tiloihinsa.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top