Korona: HUS:n alueella 90% muuntovirusta, rajoituksien lieventäminen ei mahdollista

Koronavirusepidemiatilanne Uudellamaalla on kääntynyt huonompaan suuntaan, ja nykyisiä rajoituksia tulee jatkaa täysimääräisinä, kertoo HUS:n tiedote tänään.

Todettujen koronavirustartuntojen määrä on kasvanut HUSin alueella jo muutaman viikon ajan. Viime viikolla uusia tartuntoja todettiin saman verran kuin viime vuoden huippuviikkoina eli yli 1650 tartuntaa. Ilmaantuvuusluku on noussut ollen 182/100 00 asukasta viimeisen kahden viikon ajalta.

HUSissa tutkitaan kaikista positiivisista koronavirusnäytteistä uudet, nykytiedon valossa epidemian leviämisen kannalta merkittävät koronavirusvariantit. Suurimmasta osasta näytteistä tutkitaan ns. S-geeninegatiivisuus (SGTF). Näytteistä, joissa todetaan SGTF noin 90 % osoittautuu sekvensoinnissa virusvarianteiksi. Helmikuun ensimmäisellä viikolla tutkituista näytteistä noin 46 prosentissa löytyi SGTF. Aiemmilla viikoilla vastaavat luvut olivat 31 ja 9 prosenttia.

”Tämä tarkoittaa sitä, että virusvariantit leviävät kiihtyvään tahtiin Uudellamaalla. Viimeisen parin kuukauden aikana on havaittu laajoja tartuntaketjuja, joissa jopa kymmeniä henkilöitä on sairastunut lyhyessä ajassa. Virusvarianttitartunnan saaneilla ei ole enää käytännössä kytköksiä ulkomaanmatkailuun, vaan tartunta on saatu kotimaassa”, kertoo apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen.

Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on ollut vakaa HUSin alueella useiden viikkojen ajan. Viime viikonloppuna potilaiden määrässä tapahtui nousua. ”Muutaman päivän perusteella ei kannata vielä tehdä johtopäätöksiä, mutta yhdistettynä muihin kasvaneisiin lukuihin, tilanne on huolestuttava”, sanoo johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi.

Nykyiset rajoitukset tarvitaan ja lisärajoituksia tarpeen miettiä

HUSin näkemyksen mukaan kaikki olemassa olevat rajoitukset tulee pitää voimassa ja myös lisärajoituksia tulee vakavasti miettiä.

”Viime viikolla Uudenmaan alueellisen koordinaatioryhmän kokouksessa esitimme, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto tekee päätöksen, jossa yleisötilaisuuksien enimmäishenkilömäärä on kuusi aiemman kymmenen sijaan. Osa osallistujista halusi aikalisän ennen päätöstä. Toivottavasti tämän viikon torstain kokouksessa saamme yksimielisen esityksen asiasta AVI:lle päätöksentekoa varten”, kertoo Mäkijärvi.

6 Comments

 1. Orang Utang
  17.2.2021 12:09

  Keskustan ja Vihreiden kannatus on niin huonoissa kantimissa, että koronatilanne tulee vääjäämättä pahenemaan kuntavaaleihin asti. Kuntavaalit siirretään ensin syksyyn, sitten …

  Stalker-Zone kertoo, että Venäjän korona-rokote on hyväksytty Euroopan Unionissa.

  Vastaa
 2. Aivot omistava
  17.2.2021 12:15

  Niimpä varmaan, nyt äkkiä kaikki sulettavaksi ja ihmiset lukittava sisällä, tämä täytyy tehdä kun tavallista lunssaakin lesympi virus voi iskeä, voi helvetti tätä maata ja etenkin tätä helkkarin koronahysteriaa.

  Itsellä oli vuodesta -82 yksityinen autokorjaamo jolla meni hyvin, mutta kaikki päättyi -91 vuonna, en viitsi alkaa kertomaan mitä tapahtui, sillä en viälkään on psyykkisesti selvinnyt siitä kun yrityukseni vietiin alta ja velat kaatui niskaan, onneksi sentään perhe säilyi, monella yrityskaverilla meni nekin laman tultua.

  Joten olen kyllä helvetti kokenut na nhnyt helvetin mikä kohtaa kun yritys menee nurin, ja nyt joudun katselaan ympärillä yritysten hautuumaata mikä kohtasi kun yksi hevetin lenssua vähäisempi virus hiukan pöläytti, saatana sentään!!!

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   17.2.2021 13:49

   Suomessa ei kannata yrittää, arvelevat kaupallisista opinnoista valmistuneet: Jonkin tilaston mukaan vain 3% Kauppakorkeasta valmistuneista perustaa oman yrityksen Suomeen. -Ne tietää jotain?

   Vastaa
 3. pöh
  17.2.2021 13:03

  Paljonko on sairaalassa?

  Jos tällä tavalla jatketaan niin koko maailma on lopullisesti lockdownissa.
  Ihan koko ajan maailmalla kiertää jos jonkinlaisia viruksia, jos nyt covid on 90%:lle sellainen ettei edes tiedä sairastavansa, niin paljon enemmän inhimillistä kärsimystä tulee aina vaan jatkuvista rajoituksista.
  Pienyrittäjät konkurssissa, isommatkin yritykset konkurssiin tai ainakin joutuu vähentämään työntekijöitä.
  Työttömyys, epätoivo, paniikki ym…
  Tulee varmasti ennätysmäärä itsemurhia ja muihin sairauksiin kuolemisia.

  Esimerkiksi kaikki markkinamyyjät ovat vuoden ajan poljettu maahan.
  Ulkona olevat markkinat kaikki kielletty, ja samaan aikaan supermarketeissa saa olla vaikka tuhansia ihmisiä kerralla.

  Vastaa
  1. Tehdäänkehitysmaayhdessä
   17.2.2021 18:17

   Markkinoita pyörittää paikalliset yrittäjät, kauppakeskuksia (((ylikansalliset))) yritykset. Esim. Citycon. MagneettiMediasta löytyy lisää tietoa.

   Vastaa
 4. juha.
  17.2.2021 21:22

  Kuulostaa kovin paljon kuokkimiselta. Etelä-Suomessa onn paljon matuja, jotka eivät nakkaa paskaakaan koronasta ja kunniakansalaisina heitä ei valvota (uskalleta) millään tavoin. Suomalaisia on hyvä mätkiä siitäkin edestä kaikella mahdollisella paskalla päin pläsiä oikein poliisinkin voimin, jolle se on kivaa voimankäyttöä kun on kysymjyksessä ”valkoinen ylivalta” ja suomalaisella tervalla kyllästetyt orjalaivat. En usko vähääkään mitä nykyinen hallitus selittää kulloinkin jav sama koskee THL:llää, joka saa ohjeensa korruptoituneelta globalisti linnakkeelta YK:lta.
  Nk. ”korona vilkulla” on ohjattu massoittain terveitä altistuttamattomia ihmisiä testeihin oikein kiimassa, jotka ovat todetut terveiksi!
  Suomeen virtaa esteettä ilman mitään karanteenia elintasopakolaisia massoittain, koska se on ”ihmisoikeus”. Karanteeni on vapaaehtoinen – joten se siitä! mutta annappa olla, jos olet kanta-asukas.

  Korona nostetaan pilviin, jotta harmillinen persujen noste voidaan eliminoida kuntavaaleissa pois. Kun ja jos ”koukataan” oikein ameriikan kautta. Vaaleja ei järjestetä, vaan mennään ”vanhoilla” tai ihan millä vaan. Sillä Suomem perustuslaki on persepaperia EU Brysselin määräyksen alla olevassa Suomessa, jossa nykyiset maanpetturit saavat rahaa ja komiat, mutta vähäpätöiset klemmariketju virat palkinnoksi. Me täällä sitten syömme jauhomatoja ja päästäisiä ja juomme kuravettä päälle!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top