Korona: Kreikan poliisi pidättänyt 127 karanteenimääräysten rikkojaa

Kreikan poliisi on sunnuntaina (15.03.) pidättänyt karanteenimääräysten rikkomisesta jo 127 henkilöä, kertoo lehti. Pidätetyt ovat yrittäjiä, jotka ovat rikkoneet hallituksen määräystä eräiden toimintojen sulkemisestä tilapäisesti 14 päivän ajaksi. Määräys astui voimaan lauantaina.

Poliisin mukaan Attikassa pidätettiin 48 henkilöä, Länsi-Kreikassa 25, Thessaliassa 10, Itä-Makedoniassa ja Traakiassa 7, Etelä-Egeassa 7, Länsi-Makedoniassa 5, Keski-Makedoniassa 5, Kreetalla 5, Peloponnesoksessa 4, kolme Thessalonikissa, kolme muualla Manner-Kreikassa, kaksi Epeiroksessa, kaksi Pohjois-Egeanmerellä ja yksi Jooniansaarten alueella. Määräystä sulkea yleisöä palvelevia laitoksia ja yrityksiä on siis valvottu aktiivisesti.

Pidätytetyt liittyvät kampaamo-, kahvila-, ja ravintola-yrityksiin, ja muihin vastaavanlaisiin palveluihin, joita määräys toiminnan keskeyttämisestä koskee. Myös ruokakauppojen ja leipomoiden toiminta on väliaikaisesti keskeytetty. Pidätetyt ovat yritysten omistajia ja työntekijöitä.

Karanteenimääräyksen rikkomisesta voi Kreikassa seurata sakkoja jopa 5000 euroa, tai enintään kahden vuoden vankeusrangaistus. Suomessa astuu alkaneella viikolla voimaan valmiuslaki, joka antaa viranomaisille työkaluja järjestyksen pitämiseen, ja mm. korona-epidemiaa koskevien poikkeusmääräysten valvomiseen.

Uhkaavan pandemian tilanteessa joudutaan antamaan poikkeuksellisia rajoituksia, ja niitä joudutaan myös valvomaan.

Asiasta kertoi 16.03.2020 Ekahimerini (engl.kielinen).

1 Comment

  1. Kolleke Fun Fest
    17.3.2020 01:14

    Voi helvetin perse, kaikki menee päin helvettiä.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top