Korona-negatiivisen Sanna Marinin pääministerin-tehtävien luovutuksesta tutkintapyyntö oikeuskanslerille

Yksityislennolla Eurooppa-neuvoston kokouksesta palanneen pääministeri Sanna Marinin toiminta pm:n tehtävien luovuttamisesta Ruotsin pääministeri Stefan Löfvenille on tehty tutkintapyyntö oikeuskanslerille. Suomella ja Ruotsilla oli viimeksi tätä ennen yhteinen hallitsija vuosina 1249-1809. Unioni Ruotsin kanssa päättyi silloin Suomen suuriruhtinaskunnan luovuttamiseen Venäjälle.

”Olen poistunut Eurooppa-neuvoston kokouksesta varotoimenpiteenä ja pyytänyt Ruotsin pääministeri Stefan Löfveniä edustamaan Suomea loppukokouksen ajan.” Sanna Marin 16.10.2020.

Äkkilähdön syynä oli altistuminen koronalle. Pääministeri Marinille tehdyn tänään kerrotun koronatartunta-testin tulos on negatiivinen, eli ei ole koronaa. Testi uusitaan maanantaina, jolloin varmistuu ettei tartuntaa ole. Marin pysyttelee karanteenissa siihen asti.

Entinen kansanedustaja Pentti Kettunen (PS) on pyytänyt oikeuskansleria selvittämään pääministerin virkatoimen laillisuuden:

Valtioneuvoston Oikeuskanslerille

Asia: selvityspyyntö/kantelu

Ylen uutiset kertoivat 16.10.2020 että Suomen pääministeri Sanna Marin on mahdollisesti altistunut korona-virukselle ja on keskeyttänyt osallistumisensa Eurooppa-neuvoston kokoukseen ja palannut takaisin Suomeen vapaaehtoiseen karanteeniin.

Uutisessa kerrottiin edelleen, että Suomen pääministeri Marin on valtuuttanut Ruotsin pääministeri Stefan Löfvenin edustamaan Suomea ko. kokouksessa.

Pyydänkin Oikeuskansleria selvittämään sen seikan millä oikeudella ja minkä Suomen lain tai valtiosäännön nojalla Suomen pääministeri voi valtuuttaa vieraan vallan edustajan käyttämään Suomen esitys-, puhe- ja äänivaltaa tärkeässä Eurooppa-neuvoston huippukokouksessa?

Jos pääministeri Marin on todella luovuttanut mandaatin hoitaa EU:n huippukokouksessa Suomen asiaa vieraan valtion pääministerille, voidaanko mandaatti katsoa lailliseksi ja jos Stefan Löfven hoitaakin Suomen asiaa Suomen etujen vastaisesti niin kenen vastuulla asia on.

Ruotsin pääministeri tuskin on oikeudellisessa vastuussa Suomen oikeusviranomaisille tai Suomen eduskunnalle.

Jos pääministeri Sanna Marinin kyseiselle toimelle ei ole laillisia edellytyksiä voidaanko ajatella, että kyseessä on valtiopetokseen rinnastettava toimi?

Kajaani 16.10.2020

Pentti Kettunen
ent. kansanedustaja

Ruotsin-vallan päätyttyä Suomi oli personaaliunionissa Venäjän keisarin kanssa, joka oli ylin vallanhaltija Suomen suuriruhtinaana. Venäjän vallankumouksen jälkeen Suomen eduskunta sääti valtalain, jolla julistautui korkeimman vallan haltijaksi. Joulukuun 6. Suomen Senaatti julisti maan itsenäiseksi. Sen jälkeen muiden maiden valtionpäämiehet tai hallitusten päämiehet eivät ole yleensä edustaneet Suomea.

Lisää aiheesta:

5 Comments

 1. jakko minhonen
  17.10.2020 20:39

  ei jumalauta mikä akka… joka saatanan kerta kun on jotain vaikeeta hommaa tiedossa niin napsahtaa pissaliisalle korona.
  mä ku luulin että pipilä oli se kusi-pääministeri

  Vastaa
 2. juha II
  17.10.2020 21:23

  ”Kaksipa idioottia pohjolasta…” Sanna Marin voi yhtä hyvin keikailla naistenlehdille ainakin siihen asti kun ”lattia tulee vastaan”. Mitä tulee suomalaispoliitiikkojen EU reissuihin ”nukkumaan” Suomen kansallisia etuja, niin lopputulokset olisivat kenties olleet jopa paremmat ilman heidän ohutta läsnäoloaan. Kuten olemme jokaisen ”väännön” jälkeen kuulleet punakalta vastuuministeriltä Hangon ”ulkonemalla” sen, että ”Brysselissä olmme pöydässä, joissa Euroopan asioista päätetään ja pidimme tiukasti kiinni Saksan Liittokanslerin Angela Merkelin kädestä kiinni”!!!

  Vastaa
 3. Urho
  17.10.2020 22:56

  Nyt ei ollut tämä Ruotsin maansa myynyt mies tilanteen tasalla. Tässähän olisi ollut kerrassaan oiva tilaisuus tilata Suomeen vaikkapa 150 miljoonaa matua ja sopia että suomalaiset maksavat kaikkien Euroopan maiden valtiovelan pois.

  Suurin osa suomalaisista jatkaa edelleen nukkumistaan, eivätkä he näe tässäkään vallansiirrossa mitään kummallista koska päättäjämmehän ovat ylen viisaita ja tekevät kaiken aina täysin oikein, kuten joukkobluffausvälineemmekin meille toitottavat.

  Ehkä näiltä nukkuvilta sitten olisi lähtenyt rähmät silmistä jos potra pääministerityttösemme olisi ilmoittanut vaikkapa Putinin jatkossa edustavan Suomea kaikissa asioissa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   17.10.2020 23:23

   Pidä nää ideat jatkossa omana tietonasi. Tiiä mitä ne saa päähänsä.

   Vastaa
 4. Johnny
  19.10.2020 21:26

  Täytyyhän sitä viikonlopuksi kotiin päästä. Viis Suomen asioista. Tuo yksityiskoneella lentely on kyllä törkeää rahojen tuhlausta.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top