Korona: Pirkanmaalla kiihtymisvaihe, kolmannes uusista tartunnoista neljästä baarista ja ulkomailta

Kuluneella viikolla uudet korontartunnat ovat pääosin ukomailta ja neljästä baarista, kertoo Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tiedote tänään. Koronatilanne maakunnassa on edelleen kiihtymisvaiheessa, ja terveydenhuollon kuormitus on matalalla tasolla.

Pandemiaohjausryhmä pitää suositukset ennallaan, mutta lasten ja nuorten harrastustoiminnan linjauksia on tarkennettu. Seuraavat Pirkanmaan luvut  antavat osviittaa siitä, missä koronan voi saada:

 • Pirkanmaalla koronan ilmaantuvuus kahden edeltävän viikon perusteella on 43 tartuntaa 100 000:aa asukasta kohden,
 • positiivisia testatuista oli (prosenttiosuus)  2,1%.
 • Viime viikolla 155 uutta koronatartuntaa,
 • joista 108:n tartunnan lähde pystyttiin jäljittämään:
 • Ulkomailta 31 tartuntaa 14:sta eri maasta.
 • Neljästä eri baarista kaikkiaan 20 koronatartuntatapausta.
 • Tartunnansaaneen omasta perhepiiristä 24 tartuntaa, ja sukulaisilta/ystäviltä 11 tartuntaa.
 • Kuudesta eri työpaikasta oli peräisin 9 tartuntaa, ja
 • aikuisten harrastuksista viisi.
 • Hoito- tai hoivayksiköstä saatiin kaksi, koulusta yksi.
 • Muista viidestä tapauksesta neljä tuli Leviltä.

Pirkanmaan sairaanhoito piiri kertoo myös, että tartuntoja osui eniten 20-29 -vuotiaille. Positiivista on, että kouluissa ja päiväkodeissa tartuntoja on ollut vähän. Useimmiten lapsi tai nuori altistuu koronalle omassa kodissa, paljon harvemmin harrastuksissa. Kouluissa on elokuun alun jälkeen ollut karanteenissa 3000 oppilasta, joista 1% on sairastunut koronaan. Noudatetut rajoitukset näyttävät siis suojanneen lapsia.

 

Lasten ja nuorten harrastustoimintaan tarkennuksia

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä piti voimassa nykyiset suositukset mutta tarkensi lasten ja nuorten harrastustoiminnan linjauksia. Harrastustoiminnan suositukset ovat voimassa 08.02.2021 asti, ellei koronatilanne tai valtioneuvoston ohjeistukset muuta edellytä.

Pirkanmaalla lapset ja nuoret voivat osallistua ohjattuun harrastustoimintaan myös sisätiloissa. Lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutapahtumat kuntien sisäliikuntatiloissa (ml. jäähallit) on kuitenkin toistaiseksi kielletty, ellei ole kyse ole sarjalisenssi- tai ammattilaisurheilusta. Ulkotiloissa voidaan järjestää lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutapahtumia, kun turvallisuussuunnitelma on tehty. Kilpailu- ja ottelutoiminnassa ei voi olla yleisöä Avin kokoontumisrajoituksen vuoksi sisällä eikä ulkona.

Aikuisten sisällä tapahtuvaa harrastustoimintaa ei toistaiseksi suositella. Yleisötapahtumia ei voi Avin kokoontumisrajoitusten mukaisesti järjestää edes ulkona.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top