Korona: Pohjois-Pohjanmaa purkaa kokoontumisrajoitukset

Kokoontumisrajoituksista luovutaan Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin (PPSHP) alueella koronaepidemian pysyttyä jo useamman viikon ajan rauhallisena. Kesän lähestyessä ja rokotusten edetessä suosituksia voidaan yksi kerrallaan purkaa, päätti PPSHP eilen.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui eilen tiistaina tarkastelemaan alueen epidemiatilannetta. Ryhmä totesi, että Pohjois-Pohjanmaa on edelleen epidemian perustasolla: tartuntojen määrä on säilynyt alueella maltillisena, ilmaantuvuus on alhainen ja tartuntaketjut ovat hallinnassa.

”Purkutoimenpiteitä suunnitellessa huomioidaan sekä epidemian alueellinen tilanne että valtakunnallinen ohjaus. Monet rajoitukset lähtevät liikkeelle niiden välttämättömyydestä – kun välttämättömyyden peruste poistuu, myös rajoituksia puretaan. Yhä edelleen on kuitenkin tärkeää noudattaa yleisiä turvallisuusohjeita ja voimassa olevia suosituksia, ” koordinaatioryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Juha Korpelainen muistuttaa. ”Kuntakohtaiset päätökset ja tiukennukset ovat mahdollisia kuntien niin päättäessä nopeallakin aikataululla”.

Velvoite kahden metrin turvaväleistä poistuu

Yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin määrätyt kokoontumisrajoitukset lopetetaan Pohjois-Pohjanmaalla aluehallintoviraston päätöksellä tästä päivästä lähtien.

Vaikka kokoontumisrajoituksista luovutaan, voimassa ovat edelleen tartuntatautilain 58c-pykälän mukaiset velvoitteet käsienpesun mahdollistamisesta, tartuntojen leviämistä estävistä toimintaohjeista sekä tilojen tehostetusta siivoamisesta.

Tähän saakka tapahtumanjärjestäjät ovat olleet velvoitettuja huolehtimaan, että yleisötilaisuuksien osallistujat pystyvät pitämään toisiinsa yli kahden metrin turvavälin. Nyt velvoite turvavälien tarkasta metrimäärästä poistuu. Sen sijaan tilaisuudet tulisi järjestää siten, että osallistujat voivat pitää toisiinsa etäisyyttä ja ettei ruuhkia esimerkiksi jonotustilanteissa pääsisi syntymään.

Turvallisuusohjeet on hyvä muistaa myös päättäjäisiä ja muita kevään juhlia suunniteltaessa. ”Nyt tehdyn linjauksen mukaan päättäjäisjuhlat esimerkiksi kouluilla voitaisiin pitää, jos tilat vain mahdollistavat riittävän väljyyden. Tässä joudutaan käyttämään koulukohtaistakin harkintaa,” Korpelainen summaa.

Peruskoulujen ja toisen asteen maskisuositus puretaan

Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi muutoksesta maskien käyttöä koskevaan suositukseen. Uuden linjauksen mukaan maskien käyttöä suositellaan edelleen kaikille yli 12-vuotiaille esimerkiksi joukkoliikenteessä, yleisissä tiloissa ja työpaikoilla. Sen sijaan koululaisten maskisuosituksesta peruskoulussa ja toisella asteella luovutaan.

Lisäksi ryhmä keskusteli etätyötä ja etäkokouksia koskevista suosituksista. Näiltä osin suositukset säilyvät toistaiseksi ennallaan, mutta niihin otetaan kantaa lähiviikkojen aikana.

3 Comments

 1. Askel oikeaan suuntaan
  2.6.2021 09:38

  Hyvä uutinen, mutta onko osuudella ”..rokotusten edetessä suosituksia voidaan yksi kerrallaan purkaa” vastuun ottava henkilö? Lupaako joku lähde kokeellisen rokotteen antavan jonkinlaisen immuniteetin? Onko esim. todistetta, että kokeellisesti rokotettujen kuolleisuus olisi alempi kuin covid-19 positiiviseksi luokiteltujen kuolleisuus noin 0.002% ja lapsilla/teineillä noin 0%? Myös muutoksia selvästi huonompaan on sattunut, mikä näytetään lyhyesti linkin aikaleimasta 41:05 alkaen.
  https://stillnessinthestorm.com/2021/06/and-we-know-6-1-21-a-consuming-fire-is-raging-hang-on-tight-pray/
  Ei kait saisi salailla, että joillakin on huonojakin kokemuksia kokeellisista rokotteista?

  Vastaa
  1. Sensuroimaton Totuus
   2.6.2021 19:06

   Paljon kysymyksiä -vähän vastauksia.

   Suuri kusetushan tämä koko keinotekoinen ”pandemia” on ollut alusta alkaen.

   Kaikki merkit viittaavat että karmea loppunäytös on vielä näkemättä.

   Nyt jokaisen oikeuksistaan ja (vähiin käyneistä) vapauksistaan välittävän ihmisen on syytä varautua puolustautumaan globalistien viimeiseen iskuun -nämä ns.”helpotukset” joita meille nyt tarjoillaan ovat nimittäin pelkkää hämäystä.

   Voimia tuleviin koitoksiin!

   Vastaa
 2. juha II
  2.6.2021 23:20

  Ei pidä innostua vielä. On täysin ”poliittinen” kysymys milloin tilanne ”pahenee”, koska lähinnä mielivalta sanelee nyt säännöt. Niin, että ”mummojahti” voidaan taas polkaista käyntiin kun ne harvemmin lyövät takaisin ja Suomen lipun päälläkin voi laittaa jalalla koreasti. Ihan Pohjois-Koreasti!

  Mihin nyt Pääministeri Sanna Marinin hallituksen ministerit pakenevat kun ei enää koronan suomaa ”laumasuojaa”!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top