Korona puree: Tallink-Silja vähentää 100 työpaikkaa Suomessa

Tallink-Silja Oy jatkaa lomautuksia ja vähentää Suomen henkilöstöään sadan työpaikan verran, kertoi yhtiö tänään.

Alunperin neuvotteluissa oli esillä 120:n työpaikan vähennys, reaktiona koronatilanteeseen ja markkinoiden muutokseen. Vähennykset toteutuvat  pääosin tämän vuoden aikana,

”Tilanne on meille erittäin raskas ja surullinen. Tämä kriisi on niin syvä ja pitkäkestoinen, että meidän on valitettavasti radikaalisti sopeutettava liiketoimintaamme myös tulevaisuuden osalta. Matkailu ei tule palaamaan entiselleen pitkiin aikoihin, vaikka elpyminen jossain kohtaa pääsisikin alkamaan. Joudumme tekemään yrityksessämme myös rakenteellisia muutoksia ja uudelleenorganisoitumista”, sanoo Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults.

Koronan aiheuttamien ongelmien ja rajoitusten lisäksi Schults mainitsee markkinatilanteen negatiivisen muutoksen: ”Toimintamme ei tule kuitenkaan palaamaan entiseen, koska maailma ympärillämme on jo nyt muuttunut”, Schults tarkentaa lausuntoaan.  Yhteistoimintaneuvottelut koskettavat kaikkia Tallink-Silja Oy:n noin 370 työntekijää Suomen maatoiminnoissa. Lähes kaikki yhtiön työntekijät Suomessa ovat jo olleet lomautettuina.

Tietolähde Tallink-Silja Oy:n tiedote 25.11. 2020.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top