Korona-suojamaskeilla huijannut pidätetty Singaporessa, EU-toimijalle kuuden miljoonan euron vahinko

Rikolliset ovat nopeasti tunkeutuneet koronapandemian vilkastuttamille suojaväline-markkinoille. Singaporen poliisi on 25.03. pidättänyt miehen, joka esiintyi suojanaamareita tuottavan yhtiön nimissä, ja onnistui tekemään 6,64 miljoonan euron kaupat tarvikkeista, joita ei koskaan toimitettu. Europol julkaisi asian tänään.

Pidätetty käytti hyväkseen olemassaolevan ja laillisesti toimivan yrityksen nimeä, ja lupasi toimittaa FFP2-leikkausmaskeja ja käsidesiä nopealla aikataululla. Tarjoukseen tarttunut eurooppalainen terveysalan toimija ei koskaan saanut vastiketta maksamalleen summalle.

39-vuotias epäilty pidätettiin Europolin ja Singaporen poliisin yhteistyöllä. Häntä epäillään rahanpesurikoksesta. Suojatarvikkeiden akuutti tarve on saanut terveysalan yritykset ja viranomaiset eri maissa metsästämään tarvike-eriä, ja tätä hyödyntävät nyt rikolliset. Myös laadultaan kelvotonta maeriaalia on liikkeellä, ja sitä on jouduttu palauttamaan tavaran toimittajille.

Singaporessa tapahtuneesta huijarin pidätyksestä kertoi tänään Europolin tiedote.

2 Comments

 1. SAASTUTETTUJA TESTISETTEJÄ - APU UV-VALO?
  6.4.2020 18:24

  Maailmalla on paljastunut myös korona-testaukseen myytyjä välineitä, jotka on toimituksen saapuessa paljastuneet koronaviruksilla saastutetuiksi. Testattava saa tartunnan testin yhteydessä. Jos on aihetta epäillä viruksia pinnoilla, erään maan sotilaspuolen edustajan mukaan noin puoli tuntia ultraviolettivaloa tappaisi valokeilassa olevat virukset.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   6.4.2020 19:22

   Toivottavasti vihje päätyy oikeaan paikkaan. Twitterissä jaetaan videoita, joissa kehitysmaan halpisduunarit pilailevat suojanaamareilla, joita suojaamaton tyyppi väsää samalla ompelukoneella, millä viikko sitten on tehty väärennettyjä merkkivaatteita. Meininki näyttää hirveältä ilman tahallista tuotteiden likaamistakin.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top