Korona: Suomalaisia kriisinhallintojoukkoja kotiutetaan Irakista

Irakin turvallisuusviranomaiset ovat keskeyttäneet Operation Inherent Resolve (OIR) -operaation, johon suomalaiset turvallisuusjoukot osallistuvat kouluttajina. Keskeyttys johtuu koronaviruksen leviämisezstä Irakissa. Pääosa Irakissa palvelevista supmalaisista sotilaista kotiutetaan tilapäisesti tämän johdosta.

50 suomalaista kouluttajaa palaa Suomeen, Irakiin jää 20 joukko suunnittelemaan toiminnan jatkamista OIR-operaation uudelleenorganisoimisen jälkeen. Kotiutettavien on tarkoitus jatkaa OIR_operaatiossa keskeytyksen jälkeen, kun tilanne alueella sen sallii.

Operaatiosuunnitelman mukaan paikalliset viranomaiset ottavat vastuun operaatiosta syyskuun 2020 jälkeen. Päävastuu jalkaväkikoulutuksesta on jo paikallisilla, ja suomalaiset ovat toimineet irakilaisten kouluttajien neuvonantajina. Suomalainen kriisinhallintajoukko aloitti toiminnan alueella kesäkuussa 2015, ja on kouluttanut noin 5 000 Irakin Kurdistanin peshmerga-taistelijaa sekä noin 700 Irakin asevoimien sotilasta.

1 Comment

  1. ro
    28.3.2020 00:21

    Opettivat vissinkin laukkujenkantoa .Irakin armeijan joukot eivät tienneet mikä on reppu ja laukku ja miten niitä kannetaan. Suomen jakaväen tärkein tehtävä tällä vuosituhannella suomessa oli kantaa griminaalien ja sotilaskarkureitten reppuja ja laukkuja rajan yli Suomeen 2015 syssyllä. Voihan suur V,nyt meni poijilt päivärahat ja mahdollisuus tuoda veroton kosla kotikonnuille. Mitähä neuvoa … on vailla suomalaisilta luusereilta?Ketkähän ne on viimeksi sotia käyneet hiekkaaavikoilla? Nyt tuli kotio 50 ORPOpirua.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top