Korona: Suomi astuu tiukkojen suositusten aikakauteen, ei valmiuslakia

Kuulimme tänään pääministeri Sanna Marinilta, että tilanne on vakava ja siihen on syytä suhtautua vakavasti, ja on tehtävä ennakoivia toimia,  jotta tilanne ei pahene. Valmiuslaista on keskustelu hallituksen piirissä keskiviikkona, ja keskustelu ilmeisesti jatkuu, mutta lakia ei oteta käyttöön ellei ole aivan pakko.

”Hallitus pohti eilen valmiuslain oikeudellista perustaa. Vielä emme ole siinä tilanteessa, että valmiuslakia tarvittaisiin”, kertoi pääministeri Sanna Marin. Jos tarvitaan tulevaisuudessa mahdollisesti ehkä, niin sitten jatketaan pohtimista. Siihen asti mennään ankarilla suosituksilla.

Tänään kymmeneltä pidetyssä tiedotustilaisuudessa vastailivat tai ”vastailivat” median kysymyksiin pääministeri Sanna Marin, hallituksessa koronavastuuministerin roolin ottanut Krista Kiuru, Sosiaali ja terveysministeriöstä kansliapäällikkö Kirsi Varhila, THL:stä johtaja Mika Salminen ja HUS:n Markku Mäkijärvi. Tutut kasvot, ja tuttua puhetta.

Tiedotustilaisuuden anti oli, että yhä mennään juristeria edellä. Rokotteiden hankinta oli myös puheena, eikä Varhila tiennyt mitä ja paljonko ollaan saamassa.

Maskipakko, ulkonaliikkumiskielto, valmiuslait

Pääministeri Marinin kertoi mielipiteenään, että laki maskipakosta olisi oikeudellisesti ongelmainen. Lännen Media oli kuitenkin eilen haastatellut juridiikan asiantuntijaa, julkisoikeuden professori Pauli Rautiaista,  -kuullen että maskipakkoon tarvittavat lainmuutokset olisivat noin viikon juttu ilman valmiuslain käyttämistä.  Oikeusoppineet olivat Rautiaisen mukaan valmistelleet asiaa, ja maskipakon valtiosäännölliset ongelmat ovat ratkaistavissa, ja tarvittavat lainmuutokset voidaan hyväksyä normaalissa järjestyksessä. LM kysyikin, kun Marin oli maininnut ”kaikkia keinoja” harkittavan, että onko myös maskipakko harkinnan alla.

”Mikäli meillä tulisi pakkokeinoja käyttöön, näihin liittyy myös sanktioinnin tarve, sen vuoksi että voitaisiin tosiasiallisesti valvoa sitä että pakolla annettua määräystä myös noudatetaan. En kyllä haluaisi nähdä Suomessa tilannetta, että me alamme sakottamaan kansalaisia siitä, etteivät he käytä maskeja, tai alamme sakottaa kansalaisia siitä että liikkuvat julkisella paikalla, mikäli tulisi kysymykseen niinkin painavat toimet, kuin valmiuslakiin siirtyminen ja kenties jopa ulkonaliikkumiskielto. Tälläistä tilannetta tulee kyllä välttää. Vetoan vahvasti ihmisiin, että nyt noudatetaan niitä suosituksia, niin että pakkokeinoihin ei tarvitse turvautua, emmekä näkisi Suomessa tilannetta että kansalaisia aletaan tälläisessä tilanteessa sakottamaan.”

Näin pääministerin vastaus. Vastasiko hän esitettyyn kysymykseen, onkin arvioinnin alainen asia.

 

 

Tiedotustilaisuus on nähtävissä Valtioneuvoston Youtubessa.

9 Comments

 1. pöh
  26.11.2020 12:25

  Kävin 15min kaupassa maski naamalla, eikä siitä tullut yhtään mitään.
  Ihan ekaksi huurtuu rillit ettei näe mitään.
  Sitte rillit pois niin edelleenkään ei näe mitään, kun näkö mennyt niin huonoksi ja kaikki lukee pienellä.
  Ja sitte ravata hyllyjen välissä aivan hiessä eikä meinaa saada henkeä.

  Parempi mennä pikkukauppaan rohmuta jotain ja 2 minuutissa ulos, ilman maskia.

  Vastaa
 2. Toinen vasemmalta
  26.11.2020 13:05

  Eikö ole jo selviä, että koko corona on pelkkä työkalu, jolla siirrytään totalitarismiin? Miten aikuiset ihmiset eivät osaa ajatella omilla aivoillaa ja näe mistä oikein on kysymys? Esimerkiksi Michael Yeadonin Pfiser lääkejätin entinen olikos nyt jopa varapääjohtaja, tai jotain ilmoitti julkisesti ½ tunnin videolla https://cdn.lbryplayer.xyz/api/v3/streams/free/Mike-Yeadon-Unlocked/0ca6e66a244be97b382aaafff14be94140a422eb/560976 mitä täällä oikein puuhaillaan, sekä kertoo selkeästi, että PCR testiä ei voida käyttää tämmöisiin hommiin. Samaa muuten sanoi PCR testistä itse tetin keksijä. Weforum:n erittäin selkeistä videoista, sekä dokumenteista on nähtävissä ja luettavissa mistä on kyse. Jos Weforum kertoo, että koko show:n suunnittelu on kestäny lähes viisikymmentä vuotta, sekä Weforum on tarkoituksella palkannut toimittajia, lääkäreitä, asiantuntijoita, julkisenpuolen työn tekijöitä jne. että saavat ajettua tämän agendansa läpi, niin pitäisi jo pikkasen kellot soida. Mutta ei vaan mene aikuisilla ihmisillä jakeluun tämä, ei. Ja perkele; kaikki tämä julkista tietoa, jos vain jaksaa pikkasen tehdä tutkivaa journalismia.
  Miettikää aikuiset ihmiset nyt oikeasti mistä täällä on kyse ja tutkikaa, sekä kyseen alaistakaa. Sairasta.

  Vastaa
 3. Eletään kuten ennenkin
  26.11.2020 13:45

  Eli koska nämä ovat yhä edelleen suosituksia, niin ne eivät ole määräyksiä.

  Elämä siis jatkuu kuten ennenkin. Mikään ei muuttunut.

  Vastaa
 4. seant
  26.11.2020 14:57

  Laittaisivat aluksi pääkaupunkiseudun punaisille alueille ulkonaliikkumiskiellon. Pääministerin suulla on sanottu maskia on käytettävä silloin kun ei ole mahdollisuutta pitää turvaväliä.
  Nyt näkee ihmisiä maski päässä yksin autossa olevilla ja ihmisillä vaikka muita ihmisiä ei mailla halmeilla.

  Vastaa
 5. Fokka
  26.11.2020 16:48

  Ei kukaan viitsinyt kysyä THL-porukalta mitä PCR-testissä etsitään ja löytyykö samaa proteiinia miltään muulta flunssaa aiheuttavalta virukselta, kasvatetaanko näytteestä tunnistettava korona virus, vai onko ”positiiviset tulokset” arvioitu vajaavaisin tutkimuksin?

  Vastaa
 6. Ex Pfizer VP varoittaa korona-rokotteesta
  26.11.2020 17:49

  Sanna Marin, Krista Kiuru, Kirsi Varhila, Mika Salminen ja Markku Mäkijärvi ottivat vastuullisuuden korostajina henkilökohtaisen vastuun, ml. taloudellisen:
  -Korona-rokotekuolemista, korona-rokotteesta sairastumisesta ja korona-rokotteesta aiheutuvista vammautumisista.
  -Maskin käyttämisestä aiheutuvan happivajauksen aiheuttamista aivovammoista, vanhusten kuolemista ja maskin kemikaalien aiheuttamasta keuhkosyövästä.
  -suositusten ja rajoitusten aiheuttamista taloudellisista tappioista.
  Pfizerin edellinen johtava tutkija on julkistanut, että pandemia loppui kesällä 2020 ja uusi aalto on väärän positiivisen tuloksen antavilla testeillä tuotettu valeuutinen. Edellinen Pfizerin vara-presidentti juuri varoitti korona-rokotteiden olevan kokeellisia, muutamassa kuukaudessa kyhättyjä ja sisältävän uutta aiemmin testaamatonta ”tekniikkaa”. Kukaan ei tiedä eikä edes voi tietää, mitä vaikutuksia ko. rokotteista seuraa kuukausien tai vuosien päästä, ei edes ylioppilaaksi lukenut Kill Bates. No onneksi päävastuullisten nimet jo julkaistiin.
  https://thehighwire.com/videos/ex-pfizer-vp-concerned-about-experimental-covid-vaccine/

  Vastaa
 7. Tätä kommenttia ei saa lukea
  26.11.2020 18:30

  Youtube sulki One America News Network kanavan, koska se raportoi miten hyvin vanha turvallinen halpa HCQ on parantanut koronat. Se tieto ei saa levitä julkisuuteen. Unohtakaa lukemanne.

  https://www.wnd.com/2020/11/youtube-suspends-tv-network-report-covid-treatment/?utm_source=Email&utm_medium=wnd-breaking&utm_campaign=breaking&utm_content=breaking&ats_es=ef5e009bd55519e9d2602f8b09b9adb0

  Vastaa
 8. juha.
  26.11.2020 19:20

  Ja paskat! Yhtä paljon sivistyy kun katsoo lehmän losottotusta häntänsä alta! Siis oikeiden!!!

  Vastaa
 9. Maskipakko on fasismia
  26.11.2020 22:34

  Poliisillakin on varmaan aivan riittävästi muuta tekemistä kuin ajella ympäri kauppakeskuksia ja sakottaa väkeä jotka eivät käytä maskia. EI mitään järkeä säätää pakkoa.

  Plus jos on pakko, niin sitten maskifanaatikot ja maskittomat ajautuu ensin sanaharkkaan ja sitten annetaan nyrkkiä puolin ja toisin. Juuri samanlaista näytelmää on nähty jenkeissä ja ausseissa jne. Ja taas tarvitaan poliisia selvittämään nyrkkitappelua jota ei olisi ollenkaan ollut jos ei kohkattaisi maskeista.

  Ja halutaanko että mennään samaan kuin jenkeissä jossa poliisi taseroi maskittoman vanhuksen joka harvoi omaa pihaansa, tai ausseissa poliisi mätki maskitonta naista turpaan koska nainen ei suostunut pitämään maskia – ei mitään järkeä tällaisissa fasistisissa otteissa.

  Lehtiin kirjoittelevat toimittelijat eivät yleensä tajua näitä faktoja siellä Kallion kuplassaan.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top