Korona: Tallinkin laivoja jää syksystä alkaen satamiin

Helsinki-Riika-reitillä Silja Serenade vaihtuu pienempään laivan, ja kolme muuta alusta lopettaa talvikaudeksi, ilmoittaa Tallink-Silja tänään.

Syyskuussa Helsinki-Riika-reitillä liikennöivä Silja Serenade vaihtuu pienempään Baltic Queeniin. Muutos tapahtuu 16.9.2020. Serenaden lisäksi jäävät Silja Symphony, Romantika (molemmat 01.10 alkaen), ja Isabelle (01.09. alkaen) liikenteestä maaliskuun loppuun asti. Liikenteen jatkaminen tulevaisuudessa riippuu pandemia-tilanteesta ja matkustusrajoituksista, ja myös mahdollisista valtion tukitoimista matkustajaliikenteen ylläpitämiseksi.

“Meidän on valitettavasti tehtävä tämä vaikea päätos Suomen lipun alla seilaavan Silja Serenaden osalta, koska Helsinki-Riika-reitin operointi näin isolla laivalla ei ole taloudellisesti kannattavaa nyt, kun kesäsesonki on päättynyt ja matkustajamäärät ovat romahtaneet“, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

”Tämän hetken matkustajamäärät ja -ennusteet osoittavat, että voimme operoida reittiä tehokkaammin pienemmällä laivalla, silti mahdollistaen matkustajille riittävien turvavälien pitämisen.”

”Olemme erittäin pahoillamme tästä päätöksestä, erityisesti siksi, että se tarkoittaa Silja Serenaden pysäyttämistä satamaan ja miehistön lomautuksia.  Haluamme kuitenkin kiittää Suomen, Ruotsin ja Viron merenkulun ammattiliittoja yhteistyöstä ja ymmärryksestä tämän kriisin aikana”, Nõgene jatkaa.

Victoria I siirtyy reiteille Tallinna-Tukholma ja Riika-Tukholma 6.9.2020 alkaen. Liikenne Helsinki-Tallinna, Turku-Ahvenanmaa-Tukholma, Vuosaari-Muuga ja PaldiskiKapellskär -reiteillä jatkuu normaalisti. Tallink-konsernilla on yhteensä 15 alusta ja se työllistää yli 6 000 henkilöä Suomessa, Virossa, Ruotsissa, Latviassa, Venäjällä ja Saksassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top