Korona-toimenpiteiden arvostelijatko Q-natseja?

Tänään olemme saaneet lukea, että Trumpin kannattajat, euro-yhteisvaluutan arvostelijat,  ja hallituksen korona-politiikan kummastelijat ovat jonkin Ameriikasta lähteneen Q-kultin palvojia. Tarkastelemme.

Joku on pongannut 01.09. eduskuntatalon edustalta ”QAnon”-kyltin, ja mielikuvitus on lähtenyt laukkaamaan. Suurin osa suomalaisia ei ilman iltapäivälehtiä tietäisi, että mikä ihmeen Q-anonyymi on taas irrallaan. Lehti valistaa:

QAnon on Yhdysvalloista liikkeelle lähtenyt salaliittoteoria, jonka ytimessä on ajatus siitä, että pienen porukan rikollinen, paha ja kaikin puolin ikävä valtaeliitti hallitsee maailmaa. Deep state, syvävaltio.

Kiitos, kun kerroitte! Jo ehdinkin pelästyä, että mitä se Turtiainen on taas twiitannut, mutta ei ollutkaan tavanomainen epäilty.  Bai tö vei, jenkeistä on tullut meille asti myös eräänlainen BLM-kultti, johon liittyy jännä kyykistely-rituaalikin. On nähty Senaatintorillakin, mutta siitä ei ilmeisesti sovi kirjoittaa? -Ainakaan kriittisesti.

Suomen Q-Anoniksi lehti nimeää erään Ekmanin, mutta kysyttäessä hän ei tiedä asiasta enempää, kuin mitä kuka tahansa google-hakukoneen käyttäjä löytää.  Jätämme kuitenkin sekä Ekmanin että Googlen rauhaan, ja tukeudumme aiheesta kirjoittaneeseen Iltalehteen (05.08.2020). Lehden löytämä ”päivystävä tutkijatohtori” muistuttaa, että:

”…liikkeestä on puhuttu myös eräänlaisena uskontona.” Niko Pyrhönen näkee, että siihen todella liittyy selkeä uskonnollinen hurmos. Liikkeen edustajat uskovat, että on erittäin harvalukuinen määrä toimijoita, joilla on pääsy kaikkeen olennaiseen tietoon.(IL)

Tutkijatohtori ei edellä viittaa ilmastouskontoon ja sen messias-hahmoon, vaan puheena olevaan Q-liikkeeseen. Rinnastus on kuitenkin luonteva, ja auttaa analysoimaan ilmiötä:

 • Sekä QAnon että ilmastouskonto ovat Suomessa tuontitavaraa ja kopiota,
 • Molempiin liittyy joko henkilöitynyt messias (ulkomailla) tai sen anonyymi varjo, ja kotimainen profeetta, a’la ”mies joka toi rokkenrollin Suomeen”. Mikäänhän ei tänne perukoille päädy, ellei sitä ”tuoda”.
 • Kummankin kultin dystopia-formaatti tai arkkipaha ovat todistamattomia hypoteeseja. Todellisuudessa teollisuuden, kiinteistöjen lämmityksen ja liikenteen CO2-päästöillä ei ole ilmastovaikutusta, eikä maailman pahuus johdu salaliittolaisten kerhosta.

Näkyvin vapahtajahahmo on tietenkin Donald Trump, kirjoittaa lehti. Rinnastus erään ruotsalaisen koululaisen ympärillä vellovaan sirkukseen jää tarkastelematta, -vaikka aihe suorastaan huutaa em. vertailua.  Jos kerran ”Lopun-ajan Ilmastohurahtaneiden Pyhän Gretan Kirkko” on tullut Suomeen, -jopa korkealle tasolle, niin täytyyhän meillä on QAnonkin. Lehden tarkastelussa Q-ääriliike kuitenkin hahmotetaan ulottumaan myös henkilöihin, jotka eivät sen teesejä allekirjoita vaikka joistakin tai jostakin asiasta puhuvat samansuuntaisesti:

QAnon-liikkeen edustajat ovat Suomessa vastustaneet Euroopan unionin lisäksi muun muassa tuoretta Koronavilkku-sovellusta. Innokkaimmat uskovat, että koko koronaviruspandemia on kansainvälinen huijaus, jolla kansalaisia yritetään valvoa ja hallita. Koronavilkku on vain yksi keino lisää viranomaisille seurata kunnollisia kansalaisia.

Mielikuvapelistähän tässä olikin kysymys

Tämänpäiväisessä Iltalehdessä niputetaan QAnonismiin monenlaisten asioiden arvostelijat, muistamatta kysyä näkevätkö he kritisoimiensa epäkohtien takana salaliittoja vaiko ainoastaan huonoa hallintoa ja epäpätevää päätöksentekoa. Korona-pandemiaan kohdistuneiden toimien arvostelu tuli jo mainittua, ja lehti muistaa perussuomalaisten kansanedustajien käyneen tervehtimässä 01. syyskuuta mielenosoittajia, joiden aiheena oli siis EU, elpymispaketti ja hallituksen politiikka, joista kaikista PS:llä on mielipide.

Temppu on perinteinen ja hyvin simppeli: Kuvataan mielenosoittajalla ollut Q-iskulausekyltti ja  näytetään persuja portaiden ylätasanteella.

Mielikuva on valmis, ja lukijalle jää muistijälki, eikä hän kysy näkyykö mitään QAnonismiin viittaavaa perussuomalaisten puheenvuoroissa eduskunnassa. Joku muu voisi kysyä, kuinka Pyhän Gretan Ilmastouskonto vaikuttaa eräiden ministerien toimiin.

Mielikuvatemppu toimii myös toiseen suuntaan: Stigmatisoimalla QAnonisteiksi koronatoimien arvostelijat heikennettään heidän uskottavuuttaan peittämällä heidät tavallaan kummajaisen taakse. Poliittisessa keskustelussa on arvosteltu karanteeneja ja rajoituksia niiden ankaruudesta, mutta myös huonosta ajoituksesta. Siispä koronapolitiikan arvostelijoissa löytyy lähemmin tarkastellen jopa vastakkaisia leirejä, mutta ei Suomessa QA-formaatin mukaisia taudin olemassaolon epäiljöitä.

Viimeistä sanaa siihen, olivatko koronatoimet onnistuneita, ei ole vielä kuultu. Eräällä tavalla maan hallituskin on liittynyt itsensä arvostelijoihin antamalla toimeksiannon pandemiaan kohdistuneiden toimiensa arvioimiseksi riippumattoman tutkijaryhmän työnä. Tätä puolueetnta arviota tullaan vielä kysymään, ja se on vastaus mahdollisiin kansan keskuudessa herääviin kysymyksiin. Arvostelijoiden leimaaminen Q-hulluiksi ei palvele selvyyden saamista kaikkia meitä koskevassa asiassa.

 • Mediakritiikin kohde: Iltalehti 05.08.2020: Kuka on Q? Koronaviruspandemia on nostattanut QAnon-liikkeen maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. Salaliittoteoriaan uskovat myös tuhannet suomalaiset..

Riippumaton tutkijaryhmää selvittää tehdyt korona-toimet, uudet suunnitelmat esitellään (VIDEO)

6 Comments

 1. juha.
  5.9.2020 21:10

  No, aivan tavan vuoksi. Kenen asialla tämä julkaisu vime kädessä on? Maailmassa on naurettu ihokkaat ja housut pyykkin monen ”hullun asian” takia, joka sitten on ”tullutkin lihaksi” kaikkine ikävyyksineen. Edes tuon jälkeen kaikki eivät ole edes liikauttaneet aivo-nystyräänsäkään mokoman takia. Kaiketi itse toteutunut katazstrofi on vienyt suurimman osan ihmisten huomiosta. Jotkut ovat vannoneet ”ensi kerralla” olevansa viisaampia ja uskovansa tai olevansa ainakin avoimempia mieleltään erilaisille enteille tai etukäteen tihkuneille tiedoille, joilla ei ole ”päätä eikä häntää”:

  Terve epäluulo ja pelko on luonnossakin eläin maailmassa se voimavara, jolla mennään ja selvitään joka päivä. Ainoa olento, joka lähtökohtaisesti tänä päivänä on hyväuskoinen on länsimainen ihminen ja heistä krruunaamäton ”kukkulan kuningas” on suomalainen ruisleivän syöjä! ”Alkuihmiset olivat asia erikseen. Kaikkeen mikä kohdistuu henkilön yksityisyyteen ja siitä kerättävään yksityiskohtaiseen tietoon ei ole harmitonta ”hällä väliä” kamaa vaan se on äärimmäisen vakava rikos yksilön vapauksia kohtaan. Sekään ei ole mikään ”lieventävä” asiainhaara kun ajattelee itsestään: ”En tee mitään väärää. Minulla ei ole mitään salattavaa.”

  Rikosrekisterit ovat tärkeitä sormenjälkineen ja muine tietoineen, mutta kunnon kansalaisen ei pidä kuulua siihen ikään kuin ”valmiiksi”. Se merkitsisi samaa kuin globalistien ja kommunistien ikiaikainen vaatimus kerätä ampuma-aseet pois kunnon kansalaisilta muka ”turvallisuuden” lisäämiseksi. Pahiksillhan ne pysyvät kuin ”paska seinässä”! Luvallisten aseiden poisottamisessa on ”koira haudattuna”. Jopa Yhdysvaltain perustuslaissa on kohta, joka oikeuttaa ja melkeimpä velvoittaa nousemaan aseelliseen vastarintaan kansalaisvapauksiensa ja ihmisoikeuksiensa puolesta silloin, jos hallinto alkaa käyttämään totalitaristista ja diktatuurista hirmuvaltaa, jotka rikkovat kaikkia Yhdysvaltain peruskirjan julistuksia vastaan.

  Etelä-Afrikan musta kommunistihallinto ANC on päättänyt kerätä buureilta luvalliset aseet takavarikkoon pakolla. Miksikähän näin? Ilmeisesti valkoiset -farmarit murhaavat holtittomasti mustia silkkaa rasistisuuttaan ja pohjatonta pahuuttaan. Etelä-Afrikan valkoiset itse äänestivät 1990-luvun alussa luovttavansa vapaaehtoisesti vallan mustalle enemmistölle” Mutta eihän se aina mene niin kuin rantaruotsalaisilla.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   5.9.2020 21:44

   Kysymykseen, kenen puolella tämä julkaisu on, vastaan: Teemme mediaa. Emme voi silloin olla ”puolella”, vaan jaamme tietoa ja ymmärrystä.

   Vastaa
 2. WWG1WGA
  6.9.2020 03:08

  Q on sotilastiedustelun älyllinen koodattu tiedotuslähde. Se ei ole kuin vassarien ja globalistien koulun ala-asteen tasolle sovitettu globaalin lämpenemisen, korona-flunssalla pelottelun, koronalääkesalailun ja rokotevammat/rokotekuolemat sensuroinnin ”valhe toistamalla totuudeksi” kanava. Sen koodaus on synkrpnoitu Trumpin viestien koodauksen kanssa toisiaan avaavaksi. Osa sisällöstä on globalistien harhauttamiseen, joten sitä ei lueta koodaus purkienkaan kuin ”avointa kirjaa”. Suojatyöpaikkavassariäänitorvilla menee sormi suuhun.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   6.9.2020 03:45

   Laita joku seloste, että lukija tietää mitä linkissä on.

   Vastaa
 3. Pekka Tarvanen
  6.9.2020 12:18
  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top