Korona: Twitter myöntää poistaneensa viestejä Intian hallituksen pyynnöstä

Sosiaalisen median palveluntuottaja Twitterin tiedottaja on myöntänyt, että Intian Covid-19 -epidemiaan liittyviä ”valeuutisia” on poistettu lukijoiden näkyvistä, kertoo intialainen uutispalvelu.

Teknologiaa ja politiikkaa seuraava MediaNama raportoi, että Twitterin sensuroimiin viesteihin sisältyy mm. Lok Sabha-puolueen kansanedustajan Revanth Reddyn, Bengalin osavaltion ministerin Moloy Ghatakin, näyttelijä Vineet Kumar Singhin ja elokuvantekijöiden Vinod Kaprin ja Avinash Dasin kirjoittamia viestejä. Intiassa on viime päivinä ollut yli 300 000 päivittäistän uutta tartuntaa, ja hengitystiepotilaita on kuollut sairaaloissa happivarastojen loputtua. Happigeneraattoreita on saatu Intiaan ainakin Saksasta, sotilaskuljetuskoneella hätätoimituksena.

Twitterin tiedottaja vahvisti twiittien poistamisen, kertoo NDTV tänään: ”Intian hallituksen oikeudelliseen vaatimukseen on reagoitu toimenpiteillä”. ”Pyrimme torjumaan COVID-19 koskevaa väärää tietoa käyttämällä teknologian ja inhimillisen arvioinnin yhdistelmää. Nämä kriittiset toimenpiteet tulevat jatkossa olemaan meille prioriteetti. COVID-19:een liittyvä sisältö voidaan merkitä tai poistaa tämän käytännön mukaisesti. Poistettavan sisällön on oltava todistettavasti väärä tai harhaanjohtava laajasti saatavilla oleviin arvovaltaisiin lähteisiin verrattaessa, ja todennäköisesti yleiseen turvallisuuteen vaikuttava tai  vakavaa haittaa aiheuttava”, Twitterin tiedottaja sanoi. Twitter kertoi ilmoittaneensa tilien omistajille toimenpiteestään.

Hallituksen lähteet antoivat NDTV:lle oman selityksensä:

”Tilejä ei rajoitettu johtuen hallituksen Covid-kriisin käsittelyyn kohdistuneen kritiikin takia, vaan väärennettyjen uutisten levittämisestä jakamalla vanhoja kuvia vääränä tietona, tarkoituksena kehittää paniikkia väestön keskuudessa.” ”Monet Twitterin käyttäjät ovat kritisoineet hallitusta 24×7, mutta hallitus ei pyytänyt heidän estämistään. Rajoitus on kohdistunut ainoastaan ​​niihin, jotka ovat levittäneet väärennettyjä uutisia, vanhoja valokuvia jne.  yrittäen johtaa harhaan ja herättää paniikkia yhteiskunnassa.”

NDTV:n mukaan Intian hallitus on salannut julkisuudelta tällä hetkellä leviävän toisen korona-aallon vakavuuden, ja terveydenhoito-infrastruktuurin romahtaminen on huomioonotettava mahdollisuus. Sairaalat ovat täynnä, lääkärit ylityöllistettyjä  ja lääketieteen ammattilaiset ovat suorituskykynsä rajoilla, lääkkeistä ja rokotteista on pulaa ja lamauttava happipula on jättänyt tuhannet ihmiset hengenvaaraan, kirjoittaa NDTV. Intian hallitukseen kohdistuukin ankaraa poliittista kritiikkiä tilanteen takia.

Lauantaina (24.04.) kongressipuolueen kansanedustaja Rahul Gandhi syytti suoraan pääministeri Narendra Modin hallitusta, vaatien että se ottaa vastuun happikriisistä ja siitä johtuvista kuolemista.  Gandhin poliittinen hyökkäys sattuu hallitukselle hyvin pahaan aikaan, sillä media on raportoinut sairastuneiden ja heidän omaistensa epätoivosta, sairaaloiden ulkopuolella hoitoon pääsyä jonotettaessa. Tiedot, sekä oikeat että väärät, ovat tämän hetken Intiassa poliittista dynamiittia.

Helmikuussa Twitter esti -hallituksen pyynnöstä mahdollisesti- 250-twittertiliä, joilla jaettiin tietoa maanviljelijöiden protesteista. Silloin kuultiin jo Twitterin tänään esittämät perustelut: ”Valeuutisia, pelottelua ja provosoivia twiittejä”. Twitter perui usean bannatun hallitusta arvostelleen toimittajan tilejä uudelleen, vain tunteja tämän uutisen julkaisun jälkeen Intian mediassa.

Twitterin ilmoittamat kriteerit poistettaville viesteillä ovat hyvin tulkinnanvaraisia, ja mahdollistavat julkaisun toteamisen valeuutiseksi vain sillä perusteella, että se poikkeaa ”virallisesta” -so. yleisesti hyväksytystä- ja laajalle levinneestä tiedosta. Intian tapauksessa on siis jo kaksi esimerkkiä hallituksen toiveiden kuuntelemisesta, ja niihin vastaamisesta sosiaalisen median keskustelijoita vaientamalla. Intiaa sanotaan asukaslukunsa takia ”maailman suurimmaksi demokratiaksi”. Demokratia on kuitenkin -niin pienessä kuin suuressakin maassa- yhtä vahva kuin kansalaisten käytössä oleva sananvapaus on rajoittamaton.

Luettavaa:

 

Korona: Happi uhkasi loppua eilen Delhin sairaaloista, tartunnoissa uusi ennätys

Twitter sulkenut 10 000 tiliä: Yritettiin vaikuttaa USA:n vaaleihin

7 Comments

 1. Peku
  25.4.2021 12:34

  Eihän tuossa ole mitään uutta! ”Väärän mielisiä” juttuja ja mielipiteitä ei suvaita valtiollissa propagandassa (Yle, BBC, SVT, jne) ei tukirahoilla maksetussa pas**lehdistössä eikä myöskään eliittikavereiden sosialistisissa medioissa.

  Sanan vapaushan muuten aiheuttaisi sen , että vallanpitäjien ja kansaa rahastavien väärin käytökset tulisi julki. Samalla heidän asema ja rahan ryöstämissysteemit haastettaisiin ja kansa vaatisi oikeutta & muutoksia.

  Vastaa
 2. Covid testi istuttaa elimistöön DARPA sotilastekniikan kehittämän HYDROGEL, joka tuhoaa aivopuoliskojen välisen käpylisäkkeen ja tappaa verisoluja. Se hydrogel rakentaa elimistöön myös liitteen suurennuskuvissa selkeästi näkyviä 5G-nanoantenneja mahdollistaen biologiaan kytkeytyvän nano-tekniikan langattoman kauko-ohjauksen. Tutkimuksen teki sairaala Bratislavassa, Slovakiassa.
  https://prepareforchange.net/2021/04/24/from-slovakia-hospital-covid-pcr-tests-found-to-be-tool-for-genocide/
  ja koko tutkimusraportti suurennuskuvineen:
  https://www.golokaproject.org/documentfiles/Analysis-of-test-sticks-from-surface-testing-in-the-Slovak-Republic.pdf

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   25.4.2021 12:49

   Oilisko se ny ihan nuin?

   Vastaa
   1. Slovakia: covid testi on kansanmurhan työkalu
    25.4.2021 14:10

    Toivottavasti ei, mutta valitettavasti linjassa lukuisten keskenään riippumattomien lähteiden kanssa, jotka eivät ole julkisia. Kovia faktoja ei voi selvittää fiilispohjaisella päättelyllä eikä tieteellisen tutkimuksen tulos synny mielipideäänestyksellä, vaikka maamme vassarit eivät sitä tiedä (toimittaja P.K. ei ole vassari, etten häneen viittaa). Kun joillekin ”arka” asia pääsee kommenttina näkyviin, ilmestyy kummasti nopeasti ”täytekommentteja ei-aroista asioista” piilottamaan ”arka” kommenti näkymästä / löytymästä helposti.

    Vastaa
 3. juha II
  25.4.2021 14:15

  Twitter on jumala nykymaailmassa. Tosin tietääkseni edes Itse Oikea Jumala ei poista epämieluisia ”kommentteja” maailmasta. No, nämä asiat ruoditaan sitten myöhemmin.

  Ihmisten epätoivo ja turhautuneisuus hallituksiinsa joko silkan ylivoiman tai sen kyvyttömyyden vuoksi ei ole sensuroitava asia. Suoran väkivallan ja terrorismiin eli joukkomurhaamiseen yllyttävä väkivalta ei ole painokelpoista tekstiä.

  Vastaa
 4. Kirjaa muistiin covid-rikokset ja -rikolliset
  25.4.2021 22:00

  Nyt viimeistään kannattaa selvittää ja kirjata ylös kuka, missä ja koska työnsi nenääsi CV-testin. Kerrottiinko sinulle etukäteen että toimenpide alkaa mm. tappamaan punaisia verisolujasi ja tuhoamaan aivopuoliskojesi välistä käpylisäkettä biologiaasi kytkeytyvällä nano-tekniikalla, jota voi kauko-ohjata langattomasti 5G:llä? Kertoiko maskin käytön vaatija, että ainakin yleisissä kertakäyttömaskeissa on elimistöösi tarttuvia synteettisen/keinotekoisen elämän vilkkaita nano-boteista koostuvia langattomasti kauko-ohjattavia matomaisesti luikertelevia olioita? Kerrottiinko sinulle että maskin alla CO2 pitoisuus nousee parissa minuutissa erittäin myrkylliselle >= 8 ppm tasolle ja happivajauksesi voi aiheuttaa aivovamman, kurkkusyövän ja bakteeripohjaisen keuhkokuumeen? Jos otit kokeellisen ”rokotteen”, kerrottiinko sinulle että se on aiheuttanut aivovammoja, pakkoliikkeitä, halvaantumisia, luonnollisen immuniteetin tuhoa ja kuolemia sinua edeltäville ihmiskoekaniineille? Ellei sinua varoitettu etukäteen riskeistä, on rikottu Nuremberg ihmisoikeuskoodin ”informed consent” pykälää ja kyse on rikoksesta ihmistyyttä vastaan. Niistä on rangaistuksena kuolemantuomio.

  Vastaa
 5. pöh
  26.4.2021 01:07

  USA:ssa nuori naishoitaja jonka nimeä en tähän hätään muista, oli ottanut korona ”rokotteen”
  Sitten hän oli mennyt todella huonoon kuntoon ja laittoi facebookiin viestin että kuolee tähän rokotteeseen.
  Facebook laittoi viestiin merkinnän että valeuutinen, rokotteet on täysin turvallisia. Seuraavana päivänä nainen oli kuollut.
  Mutta varmaan facebook tietää paremmin mikä on turvalista ja mikä ei?
  Ja se on vaan yksi tapaus tuhansista ja taas tuhansista..

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top