Korona: Uusi ärhäkkäämpi kanta todettu jo Ruotsissa, Espanjassa ja Ranskassa

Kun maailmalla leviävän Sars-Cov-2 -viruksen uusi mutaatio havaittiin Englannissa, myös Suomi keskeytti lentomatkustajaliikenteen maiden välillä. Tuoreen tiedon mukaan uusi versio on jo Ruotsissa.

Espanja ilmoitti tänään neljästä tartunnan-saaneesta, joilla on todettu uusi Kentissä Englannissa ensimmäistä kertaa havaittu helpommin tarttuva koronavirus. Myös Irlannista ilmoitetaan saman mutatoituneen viruksen löytymisestä. Naapurimme Ruotsi on ilmoittanut yhdestä tapauksesta: Henkilö on tullut 20.12. briteistä sukulaisiin Tukholman lähelle, mutta ei ole tiedossa että olisi tartuttanut ketään. Englannissa ilmoitettiin kuluvalla viikolla myös kahdesta sairastuneesta, joilla on eteläafrikkalainen mutatoitunut versio Sars-Cov-2:sta. Tämän version kohdalla mainitaan helpompi tarttuvuus.

Uuden virusversion ei ainakaan vielä tiedetä olevan sairastuttavampi, mutta odotettavissaoleva nopeampi leviäminen johtaa suurempaan sairastavuuteen ja myös kuolleisuuteen.

Madridin paikallishallinto ilmoitti tänään neljällä henkilöllä todetun viruksen uuden version.  Tartuttajana pidetään viime viikolla Englannista saapunutta nuortamiestä. Muut henkilöt, joilta on testattu uusi virusversio, ovat hänen perheenjäseniään, ja 20.12. eri lennolla saapunut mieshenkilö. Tulos varmistetaan vielä PRC-testillä. Kaikki maahantulot Englannista Espanjaan on kielletty, lukuunottamatta Espanjan kansalaisia ​​ja maassa pysyvästi asuvia.

Ranskan terveysministeriö ilmoitti eilen uuden virusversion löydetyn Lontoosta 19.12. saapuneelta oireettomalta Ranskan kansalaiselta. Hän on eristettynä kotonaan. Irlanti jatkaa lento- ja lauttamatkustajien tulokieltoa Britanniasta 31.12. asti, ja pidentää rajoitustoimia tammikuulle.

” Voin vahvistaa, että olemme havainneet SARS-CoV-2: n uuden UK-muunnoksen genomisekvensoinnilla Dublinin yliopistossa toimivassa kansallisessa virusten vertailulaboratoriossa ”, lääketieteellinen johtaja Tony Holohan sanoi lausunnossaan. (Daily Mail 26.12.)

Uuden virusversion oletetaan levinneen Englannista Irlantiin 12.-14.12. Viruksilla on taipumus mutatoitua (muuttaa perimäänsä ja ominaisuuksiaan) suhteellisen helposti, johtuen niiden yksinkertaisesta rakenteesta. Epidemian jatkuessa esm. heikoimmin tarttuvat mutaatiot katoavat ja tartuttavammat yleistyvät. Viruksen perimän muuttuessa saattaakin käydä, kuten perinteellisissä kausiflunsissa, että kerran sairastuneen henkilön elimistön tuottama vasta-aine ei tehoa uuteen versioon. Tästä syystä jotkut meistä joutuvat kokemaan flunssan kaksi kertaa samana talvena.

Sars-Cov-2, millä nimellä Covid-19-taudin aiheuttaja tunnetaan, on siis kokenut yhden tai useampia mutaatioita sen jälkeen, kun lähti syksyllä 2019 maailmalle Kiinan Wuhanista. Uudelle versiolle on annettu tilapäinen nimike, VUI-202012/01 (”tutkittavaa muunnos” – joulukuu 2020 / 01). Oletetaan, että mutaatio on muuttanut proteiinia viruksen tartuntapiikeissä, joiden avulla se takertuu ihmisen solun ACE-2 reseptoreihin, ja tartuttaa helpommin. On myös esitetty hypoteesi, että mutaatiota on edistänyt toipuneiden potilaiden veren vasta-aineen antaminen sairastuneelle: Potilaan virusmäärä on ollut riittävän suuri, jotta joku virus on selvinnyt vasta-ainehyökkäyksestä, ja jäänyt eloon tuottaen mutatoituneita viruksia.

Joulukuun puoleenväliin mennessä Englannissa on löydetty uutta versiota 60:ltä paikkakunnalta, noin 1000 tapausta, Kaakkois-Englannista, Kentistä ja Lontoosta. Tapausten määrän täytyy olla suurempi, arvelevat tutkijat. Onko uusi virusversio mutatoitunut Englannissa, vai onko se tullut sinne muualta, tästä tutkijoilla ei ole käsitystä tässä vaiheessa. Miten vanhan version mukaan tehdyt rokotteet tehoavat -väheneekö vaikutus, siitäkään ei tutkijoilla ole käsitystä.

Tohtori Susan Hopkins, Englannin kansanterveystieteilijä, sanoi, että tutkijat eivät voi olla varmoja siitä, heikentävätkö uudet variantit kehittyneiden rokotteiden tehokkuutta – ja kuinka paljon. ”Rokote aiheuttaa voimakkaan, moninkertaisen vasteen, immuunivasteen, ja siksi on epätodennäköistä, että tämä rokotevaste menee kokonaan. Mutaatioiden tapahtuessa on teoriassa mahdollista, että virus välttää rokotteiden tuottamat vasta-aineet.” (DM 26.12.)

Koronaviruksen uusi versio haastaa terveydenhoidon, ja saattaa myös lisätä paineita jyrkkiin sulku- ja eristäytymistoimiin eri maissa. Kuten myös lisää kiirehtimistä rokotteiden käyttöönotossa. Kunhan ei kiirehdittäisi liikaa.

Asiasta kirjoittivat:

aul>

12 Comments

 1. Ei vielä edes eristetty
  26.12.2020 19:02

  Otetaas nyt se hattu päästä ja mietitääs taas vähäsen…

  Mistä se ”ärhäkkäämpi” kanta olisi voinut kulkeutua minnekkään kun ihmiset käyttää maskeja enemmän kuin koskaan ja desinfioi käsiään paremmin kuin koskaan. Samaan aikaan kun moni maa on eristäytynyt kokonaan. Miten se edes voisi levitä?

  Toisaalta, kuka on se ensimmäinen henkilö/taho joka pystyy edes eristämään ko. koronaviruksen? Minä lahjoitan heti sen tahon hyväntekeväisyyteen, joka ensimmäisenä pystyy eristämään koronaviruksen ja sen avulla pystyy muodostamaan rokotteen.

  Vastaa
  1. Merja
   27.12.2020 07:59

   Eli kusetusta koko Korona. Halutaan vaan alistaa kansat ja laittaa maat konkurssiin.

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    27.12.2020 11:06

    Puhees muuttuu kun saat pöpön.

    Vastaa
    1. Robert
     27.12.2020 11:30

     Niin juuri, onhan se niin vaarallinen virus että täytyy mennä testeihin, että tietää edes okevansa sairas…onpa pelottavaa.
     Mene piikille ja nauti👍

     Vastaa
     1. Pekka Kemppainen
      27.12.2020 11:34

      Menen jääkaapille, ja haen oluen.

 2. äly hoi
  26.12.2020 20:36

  Hoh hoh, jopa pelottaa – tämä keksitty tauti ja sillä pelottelu.
  Nyt äkkiä maskia naamaan ja piikille, lampaat.

  Vastaa
 3. Merja
  27.12.2020 07:57

  Tätäkö se Kiinaryhmä lähti sieltä kiinasta hakemaan Suomeen?

  Vastaa
  1. Rooo
   27.12.2020 11:50

   Vasemmisto käyttää fasismia natseja vastaan, eli pikkasen pihalla koko narkkisakki.
   Feimisistit luovat yhteiskuntia joissa raiskaus on normaalia ja ei rangaistavaa, tasa-arvo on vasemmistolle naisten hyväksikäyttöä ja murhaamista.

   BLM on Marxilaisten terroristijäjestö rauhan puolesta, joten jos valtaan jäisi vasemmiston rasistinen BLM niin homma pelittää,mikä voisi mennä vikaan.
   Suomen rasistinen hallitus antaa pakolaisille tuplana tuet koska pitää pakolaisia tyhminä ja osaamattomina verotettuun työhön, mutta siitä puhuminen kielteisenä on rasismia.

   Kommunismi on rauhan aate kunhan 90% västöstä tapetaan ja jäljelle jää terroristit jotka toimeenpanivat kansanmurhat ”rauhan” puolesta, jotta terroristit voivat elää sovussa.

   Suunnitelma on siis vedenpitävä kaikin puolin, vai mitä?

   Vastaa
 4. Saako joulupukilta HCQ tai IVERMECTIN - muualta ei saa
  27.12.2020 13:45

  Jo 9kk maailman suurinta mediavirus19 valeuutista toistanut mediakartelli mainostaa uutuutta agenda21-mediavale21 luulosairautta? Joulupukilla on jo parempi uskottavuus kuin valtamedian sisältökartellilla. Kohta taas tuntemattomia nimettömiä kaukana asuvia kuolee lööpeissä massoittain, vaikka kukaan ei vieläkään itse tunne henkilökohtaisesti ketään yllättäen vakavasti sairastunuttta saatikka kuollutta. Pelkoa kehotetaan lisäämään, mutta samalla jo 9kk salatut halvat tehokkaat lääkkeet HCQ ja IVERMECTIN edelleen piilotetaan. Taiwanilla on muuten ”sattumalta” maailman suurimpiin kuuluva HCQ tehdas tulessa. Vaikka myös American Medical Association on hyväksynyt HCQ:n toimivaksi hoidoksi, niin ajatuspoliisi youtube sensuroi videot, joissa mainitaan sana hydroxychloroquine eli HCQ. Koskahan suomalaiset massat huomaavat, ettei valkoinen työtakki takaa suusta tulevan pelkkää aidosti tutkittua ja vilpitöntä faktaa? Sokea valtamediauskonto ja valkotakkiuskonto ovat pahin kansansairaus.

  Vastaa
 5. Lääkärit varoittavat korona-rokotteista - lääketestit ohitettu
  27.12.2020 14:06

  Rohkeiden ja vilpittömien lääkäreiden kasvava joukko ympäri maailman varoittaa ottamasta korona-rokotteita, koska muilta lääkkeiltä vaadittava vuosien turvatestaus on rokotteiden kohdalla sivuutettu – tekokiire on kuin Titanicilla. Kyse on DNA:n (eli ihmisrodun) muuttavasta rokotteesta eli geenivirheitä tarkoituksella tuottavasta aineesta. Monen riippumattoman lähteen mukaan sekä ihmisiä että koe-eläimiä ml. apinat on kuollut testeissä suurin määrin ja tiedot sensuroitu mediassa. USA tulee perumaan vaarallisen massarokotuskampanjan viime hetkellä, kun syylliset ovat ensin saaneet paljastaa itsensä ja verkostonsa rönsyt ja todisteet on kerätty.
  https://www.bitchute.com/video/hO8E8uErl5vJ/

  Vastaa
 6. rokote-uskonto
  27.12.2020 14:49

  Espanjantauti tappoi taanoin paljon ihmisiä. Nyt se on hävinnyt, eikä siihen mitään rokotetta tarvittu.

  Vastaa
 7. Melissa
  27.12.2020 15:25

  Taas lisää kauhupropagandaa ilman mitään perusteita. Suosittelen katsomaan influenssatilastoja, niin luulisi silmät aukeavan. Ei ole tästäkään mitään todisteita, muuta kuin väite, että on olemassa. Covid-19 on edelleen epämääräisen tutkimuksen varassa. Jotain löytyi, muttei ole mitään todistetta, että se oli taudinaiheuttaja. Covid-testi (PCR) on todettu täysin epäluotettavaksi. Portugalin korkein oikeus totesi, ettei pcr sovellu testiksi tälle sairaudelle. Suomessa THL:n sivuilla on kysymys ja vastaus, josta näkee, että pcr-testiä ajetaan liian suurilla kierroksilla, joten tulos ei ole luotettava. Itse siis myöntävät.

  Lähes minkä tahansa maan tilastoja katsomalla näkee, että kuolemat ovat normaalilla tasolla.

  Mihin jäi tämän sivuston tutkiva journalismi???

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top