Koronakriisi: Malesia pidättää kaikki paperittomat pakolaiset ja siirtolaiset

Malesian pääkaupungissa Kuala Lumpurissa on pidätetty perjantaina (01.05.) ainakin 700 paperitonta siirtolaista, kertoo lehti. Pidätyskampanjan tarkoitus on estää paperittomia liikkumasta muualle maahan, ja levittämästä mahdollisia tartuntoja,

Yli 700:n pidätetyn siirtolaisen tai pakolaisen joukossa on perheitä pienine lapsineen ja mm. rohingya-pakolaisia Myanmarista. Pidätysratsiat kohdistuivat alueille, joihin ulkomaalaisten oleskelu keskittyy. Asiasta ovat kertoneet sekä ihmisoikeusjärjestöt että poliisiviranomainen.

Operaation tarkoituksena oli estää asiakirjattomien maahanmuuttajien matkustaminen muille alueille keskellä liikkumisrajoituksia, joka asetettiin epidemian leviämisen estämiseksi, poliisin päätarkastaja Abdul Hamid Bador kertoi valtion uutistoimiston Bernaman mukaan.

”Emme voi antaa heidän liikkua vapaasti … koska meidän on vaikea jäljittää heitä, jos he lähtevät tiedossaolevista oleskelupaikoistaan”, Abdul Hamid sanoi.

Malesiassa on viime päivinä noussut yleistä mielipidettä pakolaisten läsnäoloa vastaan. Monien malesialaisten mielestä he levittävät koronaa ja rasittavat julkista taloutta. Malesia ei virallisesti tunnusta maahantulleita turvapaikanhakijoita pakolaisiksi, vaan ​​pitää heitä laittomina maahanmuuttajina.

Malesia toimii koronapandemiaa vastaan liikkumisrajoituksilla ja muilla Euroopassakin käytetyillä toimenpiteillä. Rajoitusten noudattamista edellytetään myös ns. vähemmistöiltä, ja henkilöitä joiden identiteettiä ei voida luotettavasti selvittää, on nyt otettu säilytykseen tartuntojen leviämisen estämiseksi.

Asiasta kirjoitti tänään al-Arabiya.

1 Comment

  1. corona
    3.5.2020 17:30

    Thaimaalaisia on tullut Malesiasta ehkä tuhansia osa virallisen rajan kautta ja pitkin metsiä kulkien Thaimaan puolelle. Ehkä nuo pidätykset ovat olleet syy lähtöön. Ihmiset ovat eläneet kauan Malesiassa mutta ilman papereita lähinnä kai Thaimaan muslimit. Thaimaalla on n 40000 sotilasta valvomassa Malesian rajaa se on hieman tarkemmin vartioitu kuin Tornion raja !

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top