Koronakriisi vähentänyt lentomatkustusta, Finavia jatkaa lentoasema-infran laajentamista ja saa uutta pääomaa

Finavian laajennussuunnitelmat Helsinki-Vantaalla aiotaan viedä loppuun koronapandemian lentoliikenteelle aiheuttamasta notkahduksesta huolimatta. Finaviaa on tarkoitus pääomittaa ensi vuoden talousarviossa 350 miljoonalla.

Suomen lentoliikenteen infraa ylläpitävä valtio-omisteinen Finavia on viime vuosina lisännyt matkustajakapasiteettia Helsinki-Vantaalla, ja nämä laajennukset aiotaan viedä loppuun pandemian aiheuttamasta matkustajakadosta huolimatta. Hallitus esittää vuoden 2021 talousarvioon määrärahaa Finavian pääomittamiseksi.

Suomen valtio vastuullisena omistajana valmistelee yhtiön pääomittamista 350 miljoonalla eurolla yhtiön rahoitusaseman vahvistamiseksi. Talouspoliittinen ministerivaliokunta on puoltanut, että eduskunnalta haetaan valtuutta Finavian pääomittamiseksi vuoden 2021 talousarvion yhteydessä.

Finavian ylläpitämien kenttien kautta kulkevat matkustajamäärät ovat jääneet viimevuotiseen verrattuna 90% alemmalle tasolle, mutta liikenteen oletetaan palaavan entiselleen pitkällä aikavälillä. Helsinki-Vantaan lentokentän kapasiteetin laajentaminen, joka on osittain jo toteutettu, on suunnattu vastaamaan kansainvälisen matkustajaliikenteen tarpeita, Helsingin toimiessa Kauko-Idän suorien lentojen solmuna. Liikenteen elpyessä pandemian seurauksista tämän strategian toteuttamista jatketaan.

”Koronakriisin vaikutukset globaaliin lentoliikenteeseen ovat pitkittymässä. Finavian lentoasemien matkustajamäärät ovat suorastaan romahtaneet, eikä niiden valitettavasti odoteta palautuvan nopeasti pandemiaa edeltäneelle tasolle. Valtio pitkäjänteisenä omistajana haluaa kehittää Finavian kilpailukykyä ja siten varmistaa, että koko Suomessa on tulevaisuudessakin edellytykset hyviin kotimaisiin ja kansainvälisiin lentoyhteyksiin”, sanoo valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Tytti Tuppurainen.

Finavialla on Helsinki-Vantaan lisäksi kehityssuunnitelmia Lapin lentokenttien osalta. Finaviaa pääomittamalla valtio huolehtii Suomen strategisesta intressistä kotimaisen lentoliikennetoiminnan ylläpitämisessä, ja myös tärkeän huoltovarmuusresurssin ylläpitämisessä.

Helsinki-Vantaan kehittäminen palvelee kauttakulkuliikennettä Euroopasta Kauko-Itään,  ja tukee Finnairin mallia jossa matkustaja vaihtaa Helsingissä Euroopasta tulevalta lennolta suoraan Kauko-Idän lentoon. Tämä malli hyödyntää Helsingin maantieteellistä sijaintia, mutta on herkkä matkustajaliikenteen volyymin heilahtelulle, -jollaista juuri koronan vaikutuksesta koemme.  Liikenne elpyy joskus tulevaisuudessa, ja kasvu jatkuu entiseen tapaan, -tai sitten ei.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top