Koronapassi tulee, ministeri Kiuru kertoo (SUORA 17:00)

Sosiaali ja terveysministeriön tiedotustilaisuudessa 17:00 kerrotaan hallituksen koronapassi-esityksen sisällöstä. Paikalla ovat ministeri Krista Kiuru ja johtaja Jari Keinänen STM:stä.

Hallituksen esityksen luonnoksessa ehdotetaan, että EU:n digitaalisen koronatodistuksen kansallinen käyttö – eli koronapassin käyttö – olisi lain nojalla mahdollista myös silloin, kun rajoituksia ei olisi voimassa. Hallituksen esityksen luonnos lähtee lausunnoille 17.12.

Hallitus esittää myös, että tartuntatautilain mukaisia viranomaispäätöksiä tekevät kunnat ja aluehallintovirastot voisivat päätöksellään tietyissä tilanteissa velvoittaa toimijoita edellyttämään koronapassin esittämistä. Valtioneuvosto voisi vastaavasti säätää asiasta ravintoloiden osalta. Tiedotustilaisuudessa ovat paikalla perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ja johtaja Jari Keinänen sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Virus kiihdyttää vauhtia

Ministeri Krista Kiuru aloitti tilaisuuden. Hän kertoi koronapassin määräämisestä pakollisesti tilanteessa, jossa muita rajoituksia ei olisi voimassa. THL:n mukaan Omikron-versio leviää 3-4 kertaa edellistä Delta-virusvarianttia nopeammin. Ministeri korosti, että tässä tilanteessa on toimittava nopeasti. Hallituksen soteministerien esitys lähtee tänään lausunnoille.

Jari Keinänen STM:stä kertoi koronapassin käytön laajentamisen kiireellisestä valmistelusta. Kunnille ja aveille valtuus edellyttää koronpassia esm. tilaisuuksien osallistujilta. Velvoite valvontaan kohdistuu tilaisuuden järjestäjään. Tila- ja asiakasmäärä-rajoitukset ja koronapassin vaatiminen olisivat vaihtoehtoja. Lausunnot pyritään saamaan viimeistään 07. tammikuuta.

Media kysyi arvioita eduskunnan käsittelystä.  Ministeri Kiuru kertoi, että eduskunta kiirehtii käsittelyä, aikataulu ei sen takia veny.

Toinen kysymys koski säädöksen perustuslain mukaisuutta. Lakinainen vastaili. Perusoikeuskysymys ja yhdenvertaisuus puheeksi. Terveydenhoidon kapasiteetista huolehtiminen on prioriteetti. Seuraavaa kysyjää kiinnosti aluevaalit: Onko tarpeen siirtää. Kiuru vastasi, että soteministeriryhmä on kolme tuntia istunut käsittelemässä tarvittavia toimia.

Kiuru kertoi rokottamis-tahdin muutoksesta, kolmannen rokotteen aikaistamiseksi. Kansainväliset kokemukset tukevat päätöstä.  Jäljittämisen hyödyllisyyttä koskevaan kysymykseen ministeri vastasi, että testausta ja jäljittämistä suositellaan edelleen kansainvälisesti, ja niitä tehostetaan. Ministeri mainitsi lisähenkilöstön rekrytoimisen.

Tilaisuus päättyi 17:39.


Videolähetys: Valtioneuvosto.

Für Gesundheit! -Natsit keksi jo terveyspassin

5 Comments

 1. gg
  17.12.2021 18:39

  No okei, ei se globaali terveyspassi jonka pohjalta syrjitään ja sorretaan ollutkaan foliohattuilua. Mutta joku digitaalinen sosiaalipistekortti tai covid(eristys) leirit joille roudataan väärinajattelijat/heidän lähimmäiset (terroristit) ”toipumaan” ja uudelleenkouluttautumaan on aivan sekopäistä äärioikeistolaista foliohattuilu satuilua jonka levittämistä ei pidä sallia. Tai että mRNA ”rokotteissa” olisi jotain hämärää, eivät toimisi kuten mainostetaan tai että olisivat jopa vaarallisia.

  Vastaa
  1. Snif
   17.12.2021 21:56

   Et paljos sitten ole seurannut maapallon maita mitä on meneillään.
   Sinä näköjään ammettat kaikki sadut yleltä ja valtamedialta totena.
   Australiassa on keskitysleirein verrattavia paikkoja ja niitä rakennetaan koko ajan lisää.
   Siis se on sinun mielesta hourailua, huppista.
   Haeppa Malone noiden piikkien KEKSIJÄ netistä niin voi ihan itse kuunnella ja katsoa mitä hän sanoo niistä, tule sen jälkeen tänne jatkamaan tuta valehteluasi ettei piikit ei olisi vaarallisia, olet niitä hulluja jotka luulee olevansa viisaampi kun noiden koronapistoksien keksijä, sairaampia ei enää kaltaisesi voi olla.

   Vastaa
 2. Marttilan Isäntä Maalta
  17.12.2021 18:43

  Ehdoton ei koko koronapassille!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Vastaa
 3. Kalergi-suunnitelma
  18.12.2021 10:31

  Korruptoidut poliitikot valehtelevat, korruptoidut terveysviranomaiset valehtelevat ja PIMITTÄVÄT oikeaa tietoa ja globaalin rikollisen ”eliitin” kontrollissa oleva valta-VALEMEDIA valehtelee, vääristelee ja PIMITTÄÄ tietoa.

  https://www.riemurasia.net/kuva/Sanna-ja-Klaus-/227363
  https://mkrsuomi.fi/

  Vastaa
 4. Minä ainakin olen kunnon kansalainen
  19.12.2021 20:54

  Noudatan kaikkia suosituksia. Kuljen aivosumussa happieste kasvoilla uhrautuvasti muita suojellen. Pitäisiköhän maskini pukea nurinpäin, että se suojelisi myös minua sen sisäpuolella? Maski auttaa – se on mediassa suosittelemalla tieteellisesti todistettu.
  Ihmettelen miksi maskitettu mummoni kuoli bakteeripohjaiseen keuhkokuumeeseen,
  suomeksi koronan varianttiin, vaikka oli piikitetty kuin neulatyyny.
  2022 puolella säikähdän saadessani tietää, että maskin alla CO2 pitoisuus nousee parissa minuutissa myrkylliselle tasolle ja se olisi ollut koko ajan helppo mitata käsikokoisella CO2-mittarilla. Kumma kun ei kukaan luottamani ”asiantuntija” ole tullut kahdessa vuodessa mitanneeksi. Eivät kai maskittamani lapseni oppimisvaikeudet liity aivovammaan hapenpuutteesta? Ei kai minua kuuliaista alistuvaa kansalaista ole petetty?
  Mahdotonta – olen siihen liian älykäs.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top