Koronarajoitukset näkyivät Alkon myynnissä maaliskuussa

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vaikutukset näkyivät Alkon myynnissä maaliskuussa. Suomen rajojen sulkeuduttua matkustajaliikenteeltä ja suurimman osan anniskeluravintoloista sulkeuduttua alkoholinmyynti on siirtynyt vähittäiskauppoihin ja Alkon liikkeisiin.

Matkustajatuonnin osuus alkoholin kokonaiskulutuksesta on ennen poikkeustilannetta ollut 15 prosenttia ja anniskelumyynnin noin 10 prosenttia. Ennen kuin THL ja Valvira julkaisevat omat tilastonsa alkoholin kokonaiskulutuksesta ei voida sanoa missä määrin poikkeustilanne näkyy alkoholin vähittäiskaupassa ja Alkon kokonaismyynnissä.

Alkon maaliskuun asiakasmäärät laskivat vuoden takaisesta 4,5 miljoonasta 4,3 miljoonaan, mutta litramäärät myydyn alkoholin osalta olivat kasvussa. Edellisvuoden 6,4 miljoonasta litrasta myynti kasvoi 7 miljoonaan litraan. Kasvuprosentti oli 9,3.

 

Tuoteryhmistä roseeviineissä kasvu oli 27 prosenttia, punaviineissä 20 prosenttia ja valkoviineissä 14 prosenttia. Asiakkaat suosivat etenkin hanapakkauksia ja  viinipulloissa hintaluokan 13-20 euron viinejä. Panimotuotteiden, alkoholittomien, kuohuvien ja väkevien myynti laski.

Lähde: STT

1 Comment

  1. Loistavaa
    16.4.2020 08:56

    Tämähän on vaan hyvä asia. Verotulot kasvavat jotta voidaan maksaa enemmän ”viis miljoonaisia” tuomituille rikollisille ja epärehellisille velallisille.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top