Koronatartuntarypäs Rannikkolaivaston varusmiehillä

Rannikkolaivaston Pansion tukikohdan varusmiehillä on todettu 24 uutta koronatartuntaa viikonloppuna. Tartunnat todettiin lomajaksolla olevilla varusmiehillä.

Viikonlopun uudet tartunnat todettiin palveluksessaan kasarmilla majoittuvilla varusmiehillä, joiden ei oltu katsottu altistuneen koronavirukselle. Kahden edeltävän viikon aikana tartuntoja on todettu Rannikkolaivastossa yhteensä 20. Varusmiehet lähtivät lomajaksolle viime perjantaina. Kukaan heistä ei ilmoittanut kokevansa oireita ennen lähtöään. Varusmiehiä kuitenkin hakeutui viikonloppuna testeihin kunnallisilla terveysasemilla ja 24 heistä sai positiivisen tuloksen.

Rannikkolaivastossa noudatetaan varautumissuunnitelmaa epidemiatilanteisiin, ja kaikki toimet koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi ovat olleet käytössä. Ohjeistuksen mukaisesti oireettomia henkilöitä ei ole testattu.

Uuden tartuntaryppään nyt ilmaannuttua olemme päättäneet, että kaikki kasarmissa majoittuvat varusmiehet tullaan testaamaan Sotilaslääketieteen keskuksen Turun terveysasemalla mahdollisimman nopeasti. Teemme kaikkemme, että viruksen laajempi leviäminen saadaan estetyksi, kertoo Rannikkolaivaston esikuntapäällikkö, komentaja Mikko Villikari.

Pansion tukikohdan varusmiesten keskuudessa levinnyt koronavirus näyttää aiheuttavan hyvin lieväoireista tai jopa oireetonta tautimuotoa. Sairastuneet, myös tukikohdassa terveysaseman tiloissa erityksessä olevat 22 varusmiestä, ovat hyvävointisia.

Lomajaksolla sairastuneet saavat ohjeet karanteenista ja muista toimenpiteistä tartuntatautiviranomaisilta, mutta myös Rannikkolaivasto tulee olemaan heihin yhteydessä omaa jatko-ohjeistusta varten.

(Otsikkokuva: Laivasto)

1 Comment

  1. juha II
    26.4.2021 20:56

    Nuoret perusterveet miehet ja naiset paranevat yli 99% varmuudella!

    Tämä on lähtötilanne. Se miten on kunkin päivät laskettu on sitten eri asia. Ja tänä päivänä nuoruuskin on hyvin suhteellinen käsite, sillä enää suurin huvi lapsilla ja nuorilla ei ole survoa umpihangessa puusuksilla iltahäriin saakka kuten meidän wanhojen pierujen lapsuusvuosina.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top