Koronatilanne Pohjois-Pohjanmaalla ennallaan, tauti sairastetaan lievänä

Pohjois-Pohjanmaalla koronan epidemiatilanne jatkuu entisellään, totesi Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä tiistain kokouksessaan.

Tautia on alueella liikkeellä paljon, mutta korona sairastetaan pääasiassa lievänä eikä tilanne heijastu huolestuttavasti sairaalahoitoa tarvitsevien potilainen määrään. Esimerkiksi Oulun yliopistollisessa sairaalassa oli tiistaina (01.02.) hoidossa kolmetoista koronapotilasta.

Kokoontumisrajoitus päättyi kuun vaihteessa

Pohjois-Pohjanmaalla voimassa ollut yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoitus päättyi tammi-helmikuun vaihteessa. Tilaisuuksia saa nyt järjestää niin sisä- kuin ulkotiloissakin, kun terveysturvallisuudesta huolehditaan,  siten että asiakkaiden tai kokouksen osallistujien lähikontaktien aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Tiistaisessa kokouksessaan koordinaatioryhmä linjasi myös muutoksesta yksityistilaisuuksia koskevaan suositukseen. Tilaisuuksia voi järjestää, mutta edelleen mahdollisimman pienimuotoisesti.

”Keskeinen viesti on, että yhteiskuntaa halutaan avata, mutta samalla toimijoiden ja yksilöiden vastuu korostuu. Kaikissa kohtaamisissa on edelleen syytä toimia vastuullisesti viruksen leviämisen ehkäisemiseksi”, koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin vs. hallintoylilääkäri Kati Ojala kommentoi.

Omikron-variantti jyllää Pohjois-Pohjanmaalla, vaarallinen rokotetuillekin

Valtaosa Pohjois-Pohjanmaan koronatartunnoista on nyt omikron-virusvariantin aiheuttamia. Vaikka uusi virusmuunnos tarttuu herkemmin myös rokotettuihin henkilöihin, antavat rokotukset edelleen hyvän suojan erityisesti vakavaa tautimuotoa vastaan, kertoo koronakoordinaatioryhmä.

”Ei voida siis ajatella, että uuden virusvariantin myötä rokotuksia ei kannattaisi ottaa. Erityisen tärkeitä rokotukset ovat koronaviruksen riskiryhmään kuuluville, joihin lukeutuvat muun muassa ikäihmiset sekä ylipainoiset henkilöt”, Ojala muistuttaa.

Koordinaatioryhmä muistutti myös maskien käyttöä koskevista suosituksista, etätyöstä sekä korona-pandemian aikana noudatetuista yleisistä hygieniakäytännöistä. Sairastuneiden on hyvä välttää kontakteja.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top