Ulkomaiset tartuntalähteet, ja Englannista tulleen henkilön muuntovirus puhuttivat korona-infossa (VIDEO)

Tämänhetkisestä koronatilanteesta kertovat strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki (STM), ylilääkäri Taneli Puumalainen (THL) ja professori Matti Reinikainen Itä-Suomen yliopistosta/Kuopion yliopistollisesta sairaalasta.

 • Taneli Puumalainen kertoi, että 30% tartunnanlähteistä jää tuntemattomiksi. 13% tartunnoista kirjataan ulkomailta saaduiksi, mutta jatkotartunnat saatetaan kirjata kotimaisiksi.
 • Tehohoito-resussit ovat riittävät, kertoi professori Reinikainen. 437 henkilöä on saanut tehohoitoa koronaan. Kuolleisuus on ollut 14%, ja alle 60-vuotiaista 6%.
 • Puumalainen kertoi uusista virusmuunnoksista: Ison-Britannian muunnos leviää tällähetkellä mm. Tanskassa, ollen noin 3% Tanskan tartunnoista. On odotettavissa että nopeammin leviävä muunnos nousee valtavirukseksi, ja saattaa kiihdyttää pandemiaa. Suomessa on havaittu Etelä-Afrikan ja Ison-Britannian versioita.
 • Laajimmassa uuden tartuttavamman virusmutaation jatkotartuntaketjussa on 30 tartuntaa. Kyseessä ovat nuoret henkilöt, ja tapaukseen liittyy varomattomuutta. 400 henkilöä on karanteenissa tässä ketjussa, joka on lähtöisin yhdestä Britanniassa käyneestä nuoresta henkilöstä.

Karanteenia on pidennetty 10 vuorokaudesta neljääntoista jatkotartuntojen estämiseksi. Eiliseen mennessä on saatu 150 000 annosta Pfizerin rokotetta, 5000 Modernan rokotetta. Rokotteiden varastotilanne kerrotaan päivittäin THL:n sivuilla. Ikääntyneiden rokotukset alkavat viikoilla 4 ja 5, joissakin kunnissa on jo aloitettu. Osastopäällikkö Tuija Kumpulainen arvioi rokotetuiksi tulevan 70-80% suomalaisista. Kysymykseen maskipakosta Kumpulainen vastasi, ettei sitä harkita.

Koko tiedotustilaisuuden voi katsoa tallenteesta:


Videointi: Valtioneuvoston Youtube-kanava

1 Comment

 1. Voiko Suomen COVID19 uutisiin luottaa?
  22.1.2021 17:10

  Koskahan COVID19 viruksen olemassaolo todistetaan ensimmäisen kerran maailmassa? Miksi standardi viruksen eristys olemassaolon todisteeksi ei ole vielä onnistunut missään maailman labrassa jo vuoden jatkuneissa yrityksissä? Minne kausiflunssa ja keuhkokuume katosivat maailmasta 2020? Miksei ”pandemia” nostanut kuolleisuutta missään maassa? Miksi jäätelö, hedelmät, bensiini, vuohi ja coca-cola saavat positiivisen tuloksen COVID19 PCR-testissä? Miten COVID19 PCR-testi voitiin patentoida Hollannissa jo kesällä 2016, vaikka COVID19 havaittiin vasta 2019/2020 vaihteessa?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top