Kosovo on taas sodan partaalla, Serbian presidentti tapaamassa Kosovon ja Metohijan serbejä

Kosovon tilanne on jälleen kaoottinen tuoreen ampumavälikohtauksen seurauksena. Kosovon poliisi ampui serbialaista mielenosoittajaa hengenvaarallisin seurauksin ja mielenosoittaja on tällä hetkellä tehohoidossa.

Serbian presidentti Alexandar Vucic on tällä hetkellä matkalla Pohjois-Kosovoon selvittämään tilannetta. Vucic antoi NATO:lle 24 tuntia aikaa vastata tilanteeseen ennen kuin Serbian armeija työntyy Kosovoon.

Kosovon tilanne on sekava ja on epäselvää mistä tilanne lähti alunperin käyntiin. Klo 15.05 tilanne on kehittynyt pisteeseen jossa laukauksia vaihdetaan molemmin puolin. Tie on mielenosoittajien (serbien) sulkema Kosovska Mitrovican ja Zvečanin välillä, ja Kosovon mellakkapoliisi ROSU on paikalla.

Välikohtauksissa, joihin ROSU-erikoisjoukot osallistuivat, loukkaantui kymmenen kansalaita. Vakavimmin luokkaantunut on Zvečanissa asuva Srećko Sofronijević. Hänet leikattiin KBC-sairaalassa Kosovska Mitrovicassa. Hänestä poistettiin ainakin yksi luoti. Sofronijevicin tila on sairaalan mukaan vakaa. Sofronijevicistä ja hänen vammoistaan on kuvia serbialaisessa mediassa.


Video: Tanjug.

Aiheesta muualla:

5 Comments

 1. jani
  13.10.2021 21:09

  93% kosovolaisista on albaaneja jotka on käytännössä kaikki muslimeja…
  https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Kosovo

  Koko homma alkoi siitä kun ottomaanimuslimit tunkeutuivat tuolle alueelle aikoinaan.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   13.10.2021 21:26

   Albaanit olivat kristittyjä Turkin valtaan asti, ja kristittyjäkin heistä tuli vasta kun kirkko levittäytyi alueelle. Kosovon albaanit puhuvat eri kieltä, kuin Albaniassa valtaosin: On kaksi albaanin-kieltä.

   Vastaa
 2. tulitikkutyttö
  13.10.2021 21:38

  Nyt kun öljyn ja kaasun hinta on korkealla, Venäjällä alkaa olla taas varaa tukea Serbiaa oikein kunnolla. Välikohtauksia odotettavissa lisää.

  Vastaa
 3. juha II
  13.10.2021 23:07

  Kärsimätöntä väkeä kun eivät jaksa odottaa korona piikin antamaa ”suojaa”!!!

  Ei oikein edes kerran kansanmurhattu monikulttuurisuus tahdo pelittää, vaan sukset ovat ristissä.

  Liikenneraivolla ei mennä eteenpäin loputtomiin vaan tarvitaan enemmän kuin keskarin näyttöä.

  Vastaa
 4. Pekka Kemppainen
  14.10.2021 13:47

  Sofronijevićin haavoittumiseen johtanut välikohtaus on siis serbimedian mukaan vielä epäselvä, että mitä siellä tapahtui.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top