Kotia päin! Irak hakee kansalaisiaan Valkovenäjältä

Valkovenäjän ja Puolan rajalle jumittuneita irakilaisia on noudettu takaisin Irakiin jo 1 458. Neljännellä evakuointilennolla 420 Irakin kansalaista palasi kotimaahansa.

(Kuvat: H.Ljubakova)

Iraqi Airwaysin jumbo (Boeing 747) toi kotiinpalaajia Erbiliin ja Bagdadiin. Erbiliin -samalle kentälle jonka kautta on tuotu väkeä Suomeen- jätettiin Irakin Kurdistanista lähteneet seikkailijat. Kurdistan kärsi pahasti sodasta vuosina 2014-15, ja elämä on siellä yhä niukkaa, mikä on saattanut madaltaa kynnystä tarttua nyt katteettomiksi osoittautuneisiin lupauksiin päästä Valkovenäjän kautta Eurooppaan.

Hanna Ljubakovan jakamiin kuviin ei ole sattunut yhtään naista tai lasta, vaikka median mukaan heitä on ollut joukossa lukuisasti. Erikoista.

1 458 Irakin kansalaista on lähtenyt Valko-Venäjältä . Irakin liikenneministeriö on vahvistanut Iraqi Airwaysin neljännen evakuointilennon lähteneen Minskistä Erbilin ja Bagdadin lentokentille. Yhtiön kertoman mukaan tällä lennolla oli mukana 420 henkilöä.

Irakilaisten huijaaminen onnen etsintään Valkovenäjän-Puolan metsistä oli organisoitua, hyvin propagandalla pohjustettua, -ja hyvun rahastettua. Ohjeet ja hinnasto löytyy Extran aiemmasta uutisesta.

Kuvassa ohjeita Valkovenäjän-reitin käyttäjille:

Kuva: Reformation.

Käännös ohjeista:

 • Lennät Valkovenäjälle lentokoneella Bagdadista 550-700 dollaria.
 • Minskissä lepäät päivän, toisena päivänä lähdet bussilla 20-25 dollaria lähimpään Liettuan rajan lähellä olevaan pisteeseen – nimi Lida, Liettuan ja Valkovenäjän rajavyöhyke.
 • Sinulla on oltava kontakti joka auttaa ylittämään rajan..
 • Kun olet ylittänyt rajan Liettuaan Valkovenäjän metsien läpi, sinun on maksettava salakuljettajalle 1000-1500 dollaria viedäksesi sinut Vilnaan. Täällä olet jo Liettuassa. Voit levätä, mutta vältä poliisia.
 • Puolaan: Liikut salakuljettajien kanssa autolla. Neuvottele kustannukset kuljettajien kanssa ja maksa vasta, kun olette Suwalk nimiseessä paikkassa. Nyt olet jo saapunut Puolaan, toisin sanoen EU:hun.
 • Valitset mistä maasta haluat saada oleskeluluvan- Liity paikallisiin arabiryhmiin sosiaalisissa verkostoissa, ja löydät kuorma-autonkuljettajia, jotka vievät sinut haluttuun maahan.
 • Älä puhu maasta, jossa haluat asua, yritä olla jäämättä poliisin käsiin, pukeudu vain siististi, mutta älä räikeästi, käyttäydy vaatimattomasti.
 • Mene haluttuun maahan, ja kerro valtion viranomaisille, että olet pakolainen. He virallistavat sinut ja valmistelevat tarvittavat asiakirjat oleskellaksesi siellä (jokaisella maalla on erilaiset asiakirjat ja vaatimukset).

Tänään 420 huijatuksi tullutta, useat Irakin kurdeja, ovat päässeet kotimaahansa. Ei voi kuin iloita heidän kanssaan: Rahat meni, mutta henki ja terveys säilyivät.

Päivitys:

Valkovenäjän rajajoukot jatkoivat viime yönäkin puolalaisten rajavartioiden sokaisemista lasereilla ja stroboilla, että rajalla vielä kykkivät EU-maihin pyrkijät onnistuisivat livahtamaan Puolaan.
 

Ensimmäiset Valkovenäjältä palaavat irakilaiset laskeutuivat tänään Erbiliin

Irakista Valkovenäjälle: Maahanmuuttajien uusi valtatie Lähi-Idästä EU:n alueelle

8 Comments

 1. Hyperborean
  27.11.2021 14:16

  Ihan ei vielä auennut tie suomalaisten lihapatojen ääreen, mutta oottakaa vaan kun ohilaukaus&co pääsee vauhtiin. Johan finnairin henkilökunta ollaan palauttamassa töihin, ilmasilta onkin poloisille kivempi reitti kuin karmean vaarallinen mannerten halki lompsiminen. Ja kun matkalla joku voisi vielä kysellä papereita eikä ”asulym” taikasana välttämättä avaakaan välissä olevia portteja (kuten näemme Puolasta)

  Vastaa
  1. Petri
   29.11.2021 17:12

   Kyllä tytöt jonkin tavan elintasopakoloisten noukkimiseen keksivät, koska…”ihmisoikeudet, ihmisoikeudet joita Suomen täytyy noudattaa”

   Vastaa
 2. Tapu
  27.11.2021 14:42

  Olen vähästäkin onnellinen.
  Voi tätä onnen päivää kuten Uunon appiukko vuoristoneuvos Tuura tapasi sanoa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   27.11.2021 15:15

   Irak ottaisi Suomestakin omansa takaisin, jos asiaa tosissaan hoidettaisiin.

   Vastaa
 3. Puolueeton
  27.11.2021 16:29

  Politiikka on rahoituksesta riippuvaa. Kun poliitikolle tulee pimeälle tilille miljoona, poliitikko toteuttaa maksajan toiveen. Sama on tilanne merkittävillä virkamiehillä.
  Pitäisi olla todella rehellinen ja kansallismielinen jos tyrmää miljoonan tarjouksen, jota ei voi kukaan muu paljastaa kuin itse. Panaman paperit eivät enää leviä toimittajille, jotka eivät hekään ole rehellisiä, vaan tekevät työnsä saadakseen siitä korvauksen tai toteuttaakseen omia aatteitaan.
  Edellä olevia ajatuksia syntyy, kun lukee kirja Rahaeliitin salainen maailma. Todellista rahaeliittiä ei kirja paljasta, koska epäilen todellisen eliitin siitä maksaneen.

  Vastaa
 4. Tomppeli
  27.11.2021 16:44

  Kuvista päätellen taas pelkkiä naisia ja lapsia.
  Mielestäni kaikki irakilaiset voisivat kyllä palata kotimaahansa, täällä puuro on niin pahaa.
  Toivottavasti jumbossa menovettä riittää ja liikenne sinneppäin lisääntyy.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   27.11.2021 16:51

   Kumma juttu, että sukupuolista saa puhua valtamediassakin, jos jengi kykkii Valkovenäjällä metsässä. Lukasenkan maassa on varmaan vielä sukupuolitetut liikennemerkitkin?? 😮

   Vastaa
 5. Ihmettelijä
  27.11.2021 21:36

  EU taitaa maksaa reilusti tästä tomenpiteestä. ”Irak järjestää EU:n tuella palautuslentoja irakilaisille. Lisäksi komissio aikoo myöntää Irakille taloudellista apua kansalaistensa uudelleenkotouttamiseen. Lisäksi komissio antaa jopa 3,5 miljoonaa euroa vapaaehtoisen paluun tukemiseen Valko-Venäjältä lähtömaihin. 700 000 € humanitaarista apua.”

  https://www.uusisuomi.fi/uutiset/nyt-tulee-musta-lista-nain-eu-aikoo-tehda-lopun-lukasenkan-operaatiosta/90d037be-73f4-446e-964c-869692630e71

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top