Kotihoidon asiakasturvallisuus pettänyt Tampereen Tammelassa

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt Tampereen kaupungin turvaamaan Tammelan ja Tampellan alueen kotihoidon asiakasturvallisuuden ja laadun välittömästi. 

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määräsi 17.09. Tampereen kaupungin ryhtymään välittömiin toimiin kotihoidon asiakasturvallisuuden ja laadun parantamiseksi, ja antoi samalla huomautuksen kotihoidon epäkohdista Tampereen sosiaali- ja terveyslautakunnalle sekä kotihoidon toiminnasta vastaaville johtaville viranhaltijoille vastaisen toiminnan varalle. Aluehallintovirasto jatkaa alueiden kotihoidon valvontaa ja tekee asiasta myöhemmin lisäselvityspyynnön Tampereen kaupungille.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastoon saapui 10.9.2021 epäkohtailmoituksia koskien Tampereen kaupungin Tammelan ja Tampellan alueen kotihoidon tilannetta 1.9.2021 tapahtuneen palveluntuottajan vaihtumisen jälkeen. Ilmoitusten mukaan mm. asiakaskäyntejä oli jäänyt tekemättä, työntekijöillä ei ole ollut tietoja asiakkaiden palveluntarpeesta eikä pääsyä tietojärjestelmiin, joista tietoja olisi voinut tarkistaa.

Aluehallintovirasto otti epäkohtailmoituksissa mainitut asiat käsiteltäviksi valvonta-asiana. Tutkittuaan asian Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määräsi 17.9.2021 annetulla päätöksellä Tampereen kaupungin turvaamaan välittömästi asiakasturvallisuuden ja palvelujen laadun Tampereen Tammelan ja Tampellan alueen kotihoidon asiakkaille.

Huomautus koski kunnan järjestämisvastuulla olevan toiminnan asiakasturvallisuuden ja palvelujen laadun vaarantamista, palvelun puutteellista resursointia ja toiminnan valvonnan laiminlyöntiä sekä kilpailutus- ja liikkeenluovutusprosessin puutteellista hoitamista. Tampereen kaupunki ei ole riittävästi varmistanut valitun palveluntuottajan kykyä ja edellytyksiä tuottaa kotihoidon palvelua lähes 300 asiakkaalle.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa Tampereen Tammelan ja Tampellan alueen kotihoidon valvontaa ja tekee asiasta myöhemmin lisäselvityspyynnön Tampereen kaupungille.

3 Comments

 1. juha II
  20.9.2021 23:23

  Ruotsissa kotihoito on aivan kammottavassa tilassa. Vanhusten ja vammaisten tervveydestä ja hengestä ei käytännössä välitetä yhtään mitään. Sitä voi verrata yhtään liioittelematta keskitysleiri touhuun. Myös koko sairaanhoito onn samanlaisessa kriisissä. Tyttären oli otettava itse pulssi kuolevan äitinsä ranteesta, koska kukaan ei sairaalassa ei osannut!?!?!!

  Voi kuulostaa valheelta, mutta EI!!!

  Eräs sairaanhoitaja sanoi, ettei menisi omalle työpaikalleen hoitoon.

  Vastaa
 2. Obelix
  21.9.2021 11:57

  Kuten Pekka Kemppainen kirjoitti: ”Voitot yksityistetään, tappiot sosialisoidaan”. Kyseessä on näille ”hyvinvointi palveluja” *tuottaville* psykopaateille pelkkä liiketoimi => vanhukset ja muut huonokuntoiset pers’aukiset muuttuvat tämän psykopaattilauman silmissä rasittavan kalliiksi kulueräksi. Huom! Varsinkin, kun he itse ovat luoneet keinotekoisesti jättimäiset kulut kaikelle liiketoiminnalle, myös kotihoidolle. Lue; näin nollataan vanhusten pankkitilit ja omaisuus näille sosialistisille davos-demoneille, joille tiliotteen tulee olla kuin pornolehti, jossa on saldon kohdalla pelkkiä panoja, kun muuta moraalia, eikä muuta palvottavaa ole, kuin raha ja tämän maailman lusiferistinen valta.

  Ps. Pahoin pelkään, että Tammelan ja Ruotsin tapahtumat ovat karmiva alkusoitto sille, mitä tuleman pitää!

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   21.9.2021 12:17

   Ainakin Helsingissä on käytössä yksinäisen vanhuksen asunto-omaisuuden haltuunotto ”tulevien sairaanhoitokulujen vasteeksi”, kun vanhus on haettu kotoaan vuodepotilaaksi. Ainakin yhdessä tapauksessa on pidetty niin kiirettä, että kämppä oli tyhjennetty, ja vanhuksen omaisuus -kaikki rakkaat pikkuesineet- oli heivattu ikkunasta suoraan roskalavaan, -vielä vanhuksen eläessä. Sitten vanha mummu yllättäen toipuikin, ja sairaala ilmoitti kaupungin virastolle, että ”voitte hakea potilaan kotiin”. (Mengelekö tuli hätiin?)

   Vartiokylässä puhutaan tapauksesta jossa ambulanssin lähdöstä roskalavan tuloon kesti yksi vuorokausi.

   Kaupungin näin saamasta yksiö- ja kaksiokannasta vuokrataan asuntoja jopa huoneistohotelleille, jotka tekee niillä bisnestä. -Ja (piip). R-sanaa pukkaa, enpä kerro.

   #Tutkivat_journalistit, herätys.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top