Kreikka: Loputkin Morian leiristä paloi tänään Lesboksella

Turkin kautta Kreikkaan tulleita Eurooppaan-pyrkijöitä majoittaneessa Morian pakolaisleirissä Lesboksen saarella syttyi tänään torstaina kolme uutta samanaikaista tulipaloa, jotka tuhosivat sen mitä leiristä on jäänyt palamatta.

Kreikkalainen Star TV on kuvannut torstaina 14:00  videon, jossa Morian leirin asukkaat sytyttävät tulipaloa:

Toisella videolla tuhon jälkiä:

Majoitus- ja huoltotilojen polttaminen saattaa jouduttaa leirin asukkaiden siirtämistä tavoitteisiinsa, siis korkean sosiaaliturvan maihin. Morian leirillä havaittiin ennen tulipaloja 35 koronatartuntaa. Tuhopolttojen arvellaan olevan myös reaktio koronan takia määrättyihin liikkumisrajoituksiin.

Kreikan hallituksen kehitysministeri Adonis Georgiadis kehotti keskiviikkona karkottamaan kaikki Morian siirtolaisleirin asukkaat, jotka ovat olleet osallisia tulipalojen sytyttämisiin, kertoo lehti.

Suurin osa Morian asukkaista on peräisin muualta. kuin Syyriasta tai Libyasta, joissa on sotilaallisia selkkauksia, tai ovat oleskelleet mm. Turkissa jo vuosia ennen pakolaisiksi lähtemistään. Alkuperämaiksi mainitaan Pohjois-Afrikan maat, mm. Marokko ja Algeria, ja mm. Irak, Pakistan ja Bangla Desh. Myös Saharan eteläpuolisia afrikkalaisia on joukossa.

Lisää aiheesta:

3 Comments

 1. kullerwo pellinen
  10.9.2020 21:15

  alkaisko jo joku nyt …tu heräämään siihen rodellisuuteen jo? näitä saatanan aivottomia elukoita ei tarvita mihinkään, koska ainoo mitä ne osaa on paskoa kaiken 🖕

  Vastaa
 2. tero
  10.9.2020 22:13

  pakolaiset polttavat oman leirinsä, ja syy on tietysti isäntämaan auttava käsi joka kiltisti maksaa heidän ylläpidosta, vaatteista, terveydenhuollosta jne

  Vastaa
 3. Kaksi isäa mainokset ja pedoadoptiot
  11.9.2020 14:01

  Tuodaanko seksiorjalapsia ….. adoptoitavaksi kuten bussipysäkkien kaksi isää ”too dads” muromainokset antavat käytännön normalisoivana ymmärtää?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top