Kreikka tuomitsee luvattomat rajanylittäjät vankeuteen

Viime viikon perjantaista (28.02.) alkaen on Kreikan ja Turkin rajalle kertynyt tuhansia Eurooppaan-pyrkiviä henkilöitä, useimmat bussi-kuljetuksilla Istanbulista. 17 heistä on jo tuomittu kreikkalaisessa alioikeudessa rajarikoksesta vankeusrangaistuksiin.

Kreikan poliisi pidätti perjantaina useita rajanylitystä yrittänyttä, ja ensimmäiset ovat jo olleet oikeuden edessä tuomittavina. Kreikkalais-lehden mukaan tuomituille tuli istuttavaa kolme ja puoli vuotta kullekin.

Luvaton rajanylitys on Kreikassakin rangaistava teko, mutta tähän mennessä lain suomaa mahdollisuutta rankaisuun on käytetty vain ihmiskauppiaisiin ja salakuljettajiin. Heidän asiakkaansa tai uhrinsa on jätetty rankaisematta. Turkin islamisti-presidentin Recep Tayyip Erdoganin ilmoitettua, että Turkki avaa rajansa Eurooppaan-pyrkiville, Kreikka on ilmeisesti jyrkentänyt linjaansa, ja lakia noudatetaan nyt kirjaimen mukaan.

Perjantain ja lauantai (29.02.) aamun klo. 06.00 välillä pidätettiin 66 rajarikoksesta epäiltyä, lauantai-päivän kuluessa 70. Tilanne rajalla on rauhaton ja uhkaava.

Ekathimerini 29.02.2020.

Turhapaikanhakijat heittelee polttopulloja ja räjähteitä:

Kreikka siirsi eilen lisää joukkoja rajalle:

2 Comments

 1. Valmistautumista
  1.3.2020 17:17

  Joo-o, näyttää siltä että lanka pidätteleen porukkaa aidan toisella puolella. Ne jotka halauvat varustautua etukäteen niin tuolta saa vielä tilattua. Ei ole varastot loppu:

  https://www.raeer.com/shopdisplayproducts.asp?catid=1038

  Sitä kun ryydittää perinteisellä piikkilangalla niin johan tulee kestävää raja-aitaa:

  https://www.ebay.de/itm/STACHELDRAHT-VERZINKT-ODER-GRUN-SPERRDRAHT-NATODRAHT-DRAHT-KLINGENDRAHT/362045497090?hash=item544b97df02:m:mwWU-chuzcI864pHmA5pQvQ

  …eikä edes maksa paljoa. Kolme kilometriä piikkilankaa neljään kerrokseen, siihen kumpaakin laatua natolankaa pariin kerrokseen ja sähköt päälle niin meillä on 500m rajaa josta ei niin vain yli tullakkaan. Kannattaa vain katsoa että pistää naulat sulakkeiksi ettei ihan heti pala jos porukka koittaa tulla joukolla yli.

  Vastaa
 2. Orang Utang
  1.3.2020 18:08

  Ensin kolme ja puoli vuotta ilmaisella elatuksella vankilassa, jihadistien korkeakoulussa, ja sitten mitä? Vapautus ja oleskelulupa kouraan!

  Missä ovat ne Kreikan vankilat, joihin majoitetaan miljoona vankia? Rakennetaanko vangeille keskitysleirejä?

  Eikö nuokin onnettomat voitaisi hakea yksityislennoilla Suomeen?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top