Kreikkalais-turkkilainen mediasota: Turkki lähettää korona-positiivisia pakolaisia Kreikkaan, väittää kreikkalaismedia

Korona on jo löytynyt Kreikan saarten täpötäysistä vastaanottokeskuksista, ja kreikkalaisen väitteen mukaan jotkut asukkaat ovat olleet korona-positiivisia jo tullessaan. Kreikkalaisen näkemyksen mukaan kyseessä on Turkin tietoinen toimi Kreikan horjuttamiseksi, ja oman ongelman sysäämisestä naapurimaahan.

Kreikkalainen SLPress kertoo Kreikan rannikkovartioston kokemuksesta viime viikolta: Merivartijat olivat käännyttäneet laittomia tulijoita kuljettavan veneen takaisin, ja kun turkkilainen merivartiovene lähestyi käännytettyjä, kuten tapana on, nähtiin outoja: Turkkilaisen aluksen kannella olleilla miehistönjäsenillä oli kaikilla viruksenkestävät kokohaalari-suojapuvut ja maskit, kertoo lehti.

Toimittaja Lygeros Stavros mainitsee tietolähteekseen korkeassa asemassa olevan viranomaisen. Hän tekee suoria päätelmiä:

”-Niin uskomattomalta kuin se voi vaikuttaa, niin kaikki tukee johtopäätöstä, että Turkin valtio on tietoisesti järjestänyt epäsuoran biologisen sodankäynnin hyökkäyksen ​​Kreikkaa vastaan. Ilmeisesti Turkki odotti, että – kuten aikaisemminkin – jos alus saapuu Kreikan saarelle, muuttajat viedään väliaikaiseen säilytyskeskukseen. ”

Lehti muistuttaa Turkin helmikuussa käynnistämästä epäsymmetrisestä hyökkäyksestä Kreikan maarajaa vastaan ​​Evrosin raja-aseman lähistöllä: Turkki salli ja avustikin kymmenientuhansien maahanmuuttajien pyrkimistä Kreikkaan laittomasti. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan puhui asiasta suoraan, ja julkisesti. Turkki ei ollut odottanut Kreikalta niin päättäväistä reaktiota, kuin mitä sitten nähtiin, eikä Euroopan Unioinin maiden solidaarisuutta Kreikalle.

Kreikkalaislehti muistuttaa Turkin entisen presidentin Turgut Özalin sanonnasta: ”Meidän ei tarvitse käydä sotaa Kreikan kanssa. Meidän on vain lähetettävä heille muutama miljoona maahanmuuttajaa.”

Turkilla on tänään muitakin ongelmia, kuin maassa olevat pakolaiset ja muut EU-maihin pyrkijät: Turkkiin on levinnyt koronapandemia.  Virallisten tietojen mukaan maassa on noin 21 000 todettua koronavirustartuntaa.  Samaan aikaan Turkki on hankkinut itselleen ongelmia Syyriassa, jossa Erdoğan tukee syyrialaisia terroristiryhmiä hallituksen joukkoja vastaan ​​ja on pakottanut miljoonat syyrialaiset etsimään turvapaikkaa Turkista.

Turkin presidentti haluaa Kreikan kantavan vastuun tästä pakolaisongelmasta, vaikka Kreikka se ei ole osallinen Syyrian sodassa, kirjoittaa lehti. ”Koronapandemian levitessä Turkissa tehottoman hallinnon takia, Ankara yrittää  viedä tämänkin ongelmansa Kreikkaan. Ei ole epäilystäkään siitä, että Turkki yrittää luoda koronavirusklusterin Kreikan alueelle, siirtolaisten leireille, sen sijaan, että yrittäisi hoitaa tartunnan saaneita ihmisiä itse, ennen heidän lähettämistään Kreikan vesille”, päättää kreikkalaislehti kritiikkinsä.

Asiasta uutisoivat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top