Kristillinen opisto suvaitsee ahdistelun

Tarina eräästä, KRISTILLISESTÄ OPISTOSTA

Kaikki Keisari Aarnion ensimmäisen jakson katsoneet tietävät millainen on ”fiktiivinen” tarina.

Tämä on osittain fiktiivinen tarina. Pienestä noin 9500 asukkaan kunnasta Läntisessä Suomessa. Siellä sijaitsevasta kristillisestä opistosta ja sen opiskelijoista.

Tässä kyseisessä opistossa on mahdollista käydä mm kädentaito-, musiikki– ja taidekursseja. Tässä opistossa järjestetään koulutusta nuorille ja aikuisille. Valikoimasta löytyy kaikkea musiikkiterapian ja turvapaikanhakijoiden kotoutuskoulutuksen väliltä. Maahanmuuttajille, Suomalaisille ja pakolaistaustan omaaville henkilöille.

Nuori nainen on saanut opiskelupaikan kristilliseltä opistolta, jonne on saapunut myös turvapaikanhakijoita kotouttamiskoulutukseen ja maahanmuuttajien perusopetukseen.

Osa turvapaikanhakijoista on 107 km päässä sijaitsevasta suuresta kaupungista, osa naapuri kunnista. Kyseessä on samankaltainen opisto missä Turun terroristiset puukotukset tehnyt Abderrahman Mechkah opiskeli. Mechkah osoittautui kylläkin jälkikäteen turvapaikkahakemuksen perusteella Abdul Rahmaniksi jonka piti olla kotoisin Palestiinasta. Viimeisin tieto on että hän olisi Abderrahman Bouanan Marokosta.

Nämä turvapaikkaprosessin läpi käyneet kielteisen tai myönteisen päätöksen saaneet henkilöt ovat tiettävästi sopeutuneet kohtalaisen hyvin tälle pienellä paikkakunnalla sijaitsevaan kristilliseen opistoon, muutamia tapauksia lukuun ottamatta.

Eräs niistä tapauksista koskee seksuaalista ahdistelua sekä naisten ja tyttöjen itsemääräämisoikeutta omaan kehoonsa. Kyseisessä opistossa opiskeleva nuori nainen oli ystäviensä kanssa ollut viettämässä iltaa noin 18 kilometrin päässä opistolta sijaitsevassa keskikokoisessa kaupungissa. Nainen ei nauttinut alkoholia vaan oli liikkeellä omalla autolla. Ravintola illan aikana hän oli törmännyt samassa kristillisessä opistossa opiskeleviin pakolaistaustan omaaviin henkilöihin, jutellen heidän kanssaan niitä näitä. Illan päätyttyä nainen oli poistunut ravintolasta jolloin yksi pakolaisseurueen jäsenistä oli seurannut häntä ravintolan vierustalle ja alkanut ahdistelemaan häntä. Ahdistelu ei ollut jäänyt sanalliselle tasolle vaan kotoutuskoulutuksessa oleva turvapaikanhakija oli käynyt häneen käsiksi, ensin kevyesti kiinni ottaen. Pyynnöistä huolimatta kyseinen henkilö ei ollut lopettanut ahdistelua, vaan käynyt kiinni voimakkaammin naiseen. Tapauksen edetessä siihen pisteeseen että turvapaikanhakija oli yrittänyt väkisin suudella nuorta naista ja yrittänyt kosketella naisen intiimialueita. Nainen oli järkyttynyt ja shokissa, mutta rohkea. Hän alkoi huutaa apua, kiroillen kaikki voimasanat niin suomeksi kuin englanniksi sekä riuhtoen itseään irti turvapaikanhakijan otteesta.

Tilanne päättyi siihen että turvapaikanhakija nauroi ylimielisesti nuorelle naiselle ja poistui paikalta.

Maanantaina naisen kertoessa kristillisen opiston opettajalle tapauksesta hän luuli että asiaan puututaan ja asia käsitellään opistolla sisäisesti. Vaan mitään ei tapahtunut, viikon hiljaisuuden jälkeen ahdistelun uhriksi joutunut nainen tuntee turvattomuutta ja pahaa oloa tapahtuman johdosta. Opiskelun jatkaminen kyseisellä opistolla olisi henkisesti heikommalla tytöllä tai naisella mahdottomuus, mutta niin kuin tapaus osoittaa tämä nainen on rohkea.

Kristillisen opiston arvomaailmassa on iso ongelma mikäli asia yritetään hyssytellä hiljaiseksi. Onko kristillinen opisto valmis kantamaan vastuun, mikäli seuraava ahdistelu tapaus päättyy kyyneliin ja jonkun nuoren tytön elämän pilalle menemiseen, ikuisiin arpiin ja traumoihin.

Vaikka uhri tuntisi suurta järkytystä ja haluaisi unohtaa tapahtuneen, on äärimmäisen tärkeää että kaikki ahdistelu tapaukset tulevat poliisin tietoon oli niissä sitten tekijänä kuka tahansa. Myös pelko rasistiksi leimaamisesta saattaa olla monesti syy ilmoituksen tekemättä jättämiseen mikäli tekijänä on kantaväestöstä poikkeava, yhteiskunnan luoma paine suvaitsevaisuuteen on valitettavasti kääntynyt meitä vastaan.

Tämän osittain fiktiivisen tarinan opetus ei suinkaan ole se että kohdatessasi ahdistelua huuda apua, ole rohkea ja taistele vastaan vaan opetuksena on se että tee aina ilmoitus poliisille. Koska esimerkiksi Kristillisen opiston halukkuus puuttua asiaan saattaa olla melko vähäistä, johtuen osittain siitä että opistojen tekemä kotoutuskoulutus on todella kannattavaa bisnestä.

Suvaitsevaisuudella on oltava rajat.

1 Comment

  1. Voisit sää lopettaa
    29.9.2018 16:48

    Hyvät kanssa ihmiset, opetelkaa itse puolustusta.
    Hyvät kanssa ihmiset, tarvittaessa käyttäkää sitä ja käyttäkää kunnolla.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top