Kumpi on yleisin talousidoli Suomessa: äiti vai isä?

Suomalaiset kokevat raha-asiat yleisimmäksi stressin aiheuttajaksi. Oman taloustilanteen koetaan ylipäänsä vaikuttavan merkittävästi koko hyvinvointiin. Omien raha-asioiden hoitamiseen ollaan myös valmiita hankkimaan ulkopuolista apua: rahastosäästäminen kiinnostaa useampia kuin personal trainer.

Raha-asiat ja henkilökohtainen taloustilanne kytkeytyvät tiiviisti omaan henkilökohtaiseen hyvinvointiin.

Tämä käy ilmi S-Pankin teettämästä uudesta kyselytutkimuksesta (PDF). Sen perusteella lähes joka toinen kokee raha-asioiden aiheuttaneen tai aiheuttavan jossain määrin stressiä. Seuraavaksi yleisimpänä stressin aiheuttajana pidetään kiirettä.

Se, missä päin Suomea asuu, vaikuttaa siihen, miten suureksi stressin lähteeksi raha-asiat koetaan. Rahasta murehditaan eniten Etelä-Suomessa, jossa yli puolet stressaa raha-asioista. Vähiten stressataan Uudellamaalla, jossa näin ajattelee alle 40 %.

Kaikkein tärkeimpinä hyvinvointiinsa vaikuttavana tekijänä suomalaiset pitävät terveyttä. Näin ajattelee lähes kolme neljästä suomalaisesta. Oman taloudellisen tilanteen katsoo tärkeäksi hyvinvointia edistäväksi tekijäksi kuitenkin yli 40 prosenttia suomalaisista. Ruokavalion nimeää tärkeäksi tekijäksi kolmannes ja asuinolosuhteet viidennes suomalaisista.

Tutkimuksen tulokset puhuvat sen puolesta, että raha ei saisi olla tabu”, kertoo säästämisen ja sijoittamisen tuoteryhmäpäällikkö Annika Pohtila S-Pankista.

Pohtila toivookin, että suomalaiset rohkaistuisivat puhumaan enemmän raha-asioistaan, kuten lainoista ja säästöistään. Perinteisesti näistä asioista kun on saatettu vaieta jopa oman perheen sisällä.

Oman perheensä ja lähipiirinsä joukosta suomalaiset nimeävät suurimmaksi taloudelliseksi esikuvaksi useammin äidin kuin isän. Äitiä pitää esikuvana 22 prosenttia suomalaisista ja isää 18 prosenttia. Pohtila vinkkaa kuitenkin turvautumaan rohkeasti myös ammattilaisten apuun tai kokeilemaan esimerkiksi digitaalisen sijoitusneuvonnan palveluita.

Tutkimuksen perusteella etenkin monet ruuhkavuosia elävät 30–44-vuotiaat ovat valmiita turvautumaan ulkopuoliseen apuun: rahastosäästäminen kiinnostaa heistä joka toista. Kaikkiaan rahastosäästäminen kiinnostaa useampia suomalaisia kuin esimerkiksi personal trainer- ja koulutuspalvelut.

Meidän mielestämme jokaisella on oikeus rakentaa rahakkaampaa tulevaisuutta. Tänä päivänä suomalaisilla on onneksi käytössään useita täysin uudenlaisia keinoja ottaa oma talous haltuun”, Pohtila sanoo.

Tällä hetkellä suosiotaan kasvattaa kovaa vauhtia mikrosäästäminen. Kyseessä on ulkomailla trendiksi noussut ilmiö, jossa arkisia pieniä rahasummia sijoitetaan vähitellen esimerkiksi rahastoihin.

Kantar toteutti S-Pankin toimeksiannosta tutkimuksen taloudesta osana hyvinvointia. Tutkimusaineisto kerättiin Kantarin internet-paneelissa 27.9.–3.10.2019. Tutkimukseen vastasi 1 109 täysi-ikäistä suomalaista. Vastaajajoukko edustaa 18–74-vuotiaita suomalaisia sukupuolen, iän ja asuinpaikan suhteen. Virhemarginaali korkeintaan 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa koko vastaajajoukossa.

2 Comments

 1. syyläke
  20.10.2019 22:20

  Suurin kusetus on mailmamme muoto joka saa vitun verran hermostumaan kuinka massat voivat olla niin tyhmiä ettei jaksa mennä meren rantaa ja katsomaan suuri zoomisella kaukoputkella tai hyvällä lämpökameralla kuinka kauksi näkevät esim pienen kalastus aluksen ym muun kohteen! Suurin osa täälläkin on nollat taulussa asian suhteen joka on suurin valhe kaikista ja kovana kakkosena holokaustit ym!!

  Liiallinen salaliitoista vouhottaminen joka käänteessä on toki turhaa. Litteän maan teoriat esimerkiksi vievät uskottavuutta todellistenkin salaliittojen käsittelyltä. Mutta vaikka monet mieltävät myös globalistien pyrkimykset maailman hallintaan pelkiksi salaliittoteorioiksi, niin Alt-Market-sivustoa edustava Brandon Smith on osannut ennustaa mm. Brexit-äänestyksen tuloksen ja Donald Trumpin valinnan presidentiksi. Hän on kuitenkin todennut, että ellei maailmassa olisi globalisteja, olisi hänen hyvin vaikea ennustaa menestyksekkäästi yhtään mitään.9

  TÄMÄN LAINAUKSEN JÄLKEEN koko artikkeli menetti uskottavuutensa ja monen muunkin takia! Esim crypto juutalaisista ei juuri sanaakaan ja jos nytten on aivopesu on näin lujaa lapsesta asti että ei tajua tai dissonenssi iskee näin kovaa ettei voi käyttää aikaa katsomaan ”litteän” maan teoriaa niin voi jumalauta! Kukaan ei väitä että maa on kiekko vaan sitä että ei ainakaan pallo ja kaikki tieteelliset faktat ovat puolella! Tämä asia on suurin josta löytyy eniten kontroilloituja oppositioita! Kertoo osan totuudesta mutta sitten esittävät tyhmää tai muuten joka vie uskottavuuden heiltä!! SAmoin kuin kaikissa eliittiä vaivaavissa totuuksissa! Joka ainoa maa on mukana kusetuksessa, muutenhan ei tarvittaisi kaikkia kieltoa antartikselle ja jos uskotte että heitä kiinnostaa pigviinit niin uskoni ihmiskuntaan on loppunut!! Katsokaa lentoreittejä ym! Olihan se itselleki yllätys että tämäkin asia oli kusetus!!

  Vastaa
 2. Jussi
  21.10.2019 14:26

  Litteä maa on tietääkseni aakkosjärjestöjen tutkimus – kehitetään ja julkaistaan hölmö väärä teoria ja sitten seurataan miten se alkaa elämään omaa elämäänsä SoMe:ssa. Myös todellisten salaliittojen tutkijoiden todellisilta paljastuksilta yritetään viedä uskottavuus rinnastamalla hyvät onnistuneet tutkijat litteä-maa hörhöihin.

  Maan pyöreyden vahvistavat joka päivä mm. hävittäjäpilotit kirkkaalla säällä korkeuksissa käydessään. Kuun pimennysten pyöreä muoto on myös selkeä helppo todiste kaikkien nähtävillä.

  Antarktikan jäiden sisältä on löytynyt mm. kookkaita tuntemattoman rodun edustajia ja tuntematonta korkeaa teknologiaa. Niitä on käynyt katsomassa ainakin Ortodoksisen kirkon päämies Venäjältä, Obama kauden USA:n poliittinen johto (Kerry..), ex-Astronautti Buzz Aldrin? joka twiittasi sieltä mystisen ”pure evil” ja jouduttiin kiidättämään Uuteen Seelantiin sairaalaan ja kuoli mystisesti? pian sen jälkeen ettemme saaneet tietää järkytyksen syytä. Antarktikalla on myös kuumia lähteitä ja paljon maan alaisia / vuoren sisäisiä bunkkereita. Jostain syystä sinne on pesiytynyt suuret lääketieteen firmatkin tutkimaan jotain mistä eivät kerro – ehkä geneettisyyteen, hybridiolioihin, ihminen/biologinen olio-kone yhdistelmiin – enimmäkseen biologisesti itsestään valmistuva biorobottiorja, bioaseisiin ja/tai kloonaukseen liittyviä kokeiluja suojassa moraalisäännöiltä, piilossa luolaverkostoissa maineen tahriutumatta.

  Salaliittojen suunnitelmien palapelin loppukuva on ilmeisesti: 3. maailmansota tuhoaa lähes maanpäällisen elämän. Syvissä maanalaisissa bunkkereissa (D.U.M.B. tai DUMB) selviytyy Luciferia palvova globalisti eliitti vajaan 0,5 miljardin orjaksi parhaiten soveltuvan alaluokan edustajan kanssa (vaaraton, kohtaloonsa alistuva, ei funtsi/esitä vaatimuksia). DUMB lukumäärä on tuoreimman tietoni mukaan USA: 131 ja koko maapallo noin 500. Osa on meren tai järvien alla. DUMBit ovat syöneet triljoonia verorahoja black budjetissa käyttökohteen pysyessä salaisena. DUMBeissa on eliiitille loistohotellitason majoitus tenniskenttineen jne ja ruokaa kasvatetaan keinovalolla. Eliitti saa kaikki elämän herkut ja riittävän mutta kontrolloitavan pienen orjakannan kaikenlaisia tarpeitaan ja halujaan palvelemaan, elintenluovuttajiksi ja Saatanan/Luciferin palvontamenoissa kidutettavaksi ja uhrattavaksi. Tämä on kaikestaa päätellen mm. USA:n Demokraattisen puolueen ydinjohdon sekä Salaseuraloosien ylimpien herrojen varsinainen unelma ja tavoite. Orak Babaman, Sorosen Ykän ja EU-ytimen (sakujen Perkkel, Raketti-Spaghetti Macarooniman ja Saarivaltion hallitsijat) oli kait tarkoitus valmistella pelikenttä murentamalla vahvat kansallisvaltiot pakolaisvyöryllä. USA:n demarien Killary Hiltonin piti voittaa 2016 vaalit varmuudella vaalivilpillä sekä 100%:lla valtamedian, sometalojen ja hakukoneiden tuella. Mutta se ei silti riittänyt voittoon kun valheellisuus paistoi läpi. Killaryn tehtävänä oli aloittaa 3. maailmansota USA:n ja Venäjän välillä. Nyt USA:n demarijohto on paniikissa kun Trump-Putin tuhoavat toistuvasti vaihtoehtoisetkin yritykset aloittaa 3. maailmansota ja neuvottelevat rauhan kiistapesäkkeisiin sekä paljastavat harhautusyritykset (False Flag Operations). Samalla paljastetaan vähitellen maailmanlaajuinen lapsi/ihmiskauppa, lahjonta ja kiristys, lisäksi julkaistaan annostellen salattuja yleishyödyllisiä keksintöjä/patentteja mm. energia/lääketiede. Suunnitelmallisesti järjestetyillä siviilien ampumisella kuten kouluiskuilla yritetään saada massat vastustamaan yksityisaseita ja keräämään ne sitten pois. Oletteko huomanneet miten ”syyllinen” on aina lopulta yksinäinen susi vaikka tapahtumapaikalta twiittaillaan välittömästi monesta eri ampujasta. Niin viedään massoilta kyky vastustaa täysin kansalaistensa etua vastaan kääntynyttä hallitusta. Taistelu sateenvarjoilla aseistettuja joukkoja vastaan on tuttu näky. En pyydä uskomaan, mutta varoitan sokeasta uskosta valtamediaan. Tutkikaa itse onko asiat niin kuin teidän halutaan uskovan.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top