Kun häviö ei ole vaihtoehto: SANNA MARIN EROAA

Suomen pääministeri ja SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin eroaa. Ensin hän eroaa pääministerin tehtävästä perjantaina 7.4. sekä hän ilmoitti tänään keskiviikkona myös eroavansa SDP:n puheenjohtajuudesta – puolue valitsee uuden puheenjohtajan ensi syyskuun puoluekokouksessa.

VAIN PÄÄMINISTERIYS KELPAA

On totta, että demarit saivat lisää kannatusta juuri käydyissä eduskuntavaaleissa, mutta vuoden 2019 ek-vaaleihin verrattuna ykkössija vaihtui kolmoseksi ja se tarkoittaa sitä, että sosiaalidemokraatit eivät mitenkään voi saada seuraavan hallituksen pääministerin paikkaa, eikä niin muodoin Marinilla ole mitään ”saumaa” jatkaa pääministerinä.

Sanna Marin kertoi myös tänään, ettei hän ole käytettävissä missään ministerin tehtävässä, vaikka SDP menisi seuraavaankin hallitukseen. Marin kertoi myös, että hänelle ei ole tarjottu mitään EU-virkaa. Hän kyllä jatkaa eduskunnassa ”rivikansaqnedeustajana” ,tosin jokseenkin kaikki politiikan asiantuntijat ja politiikan toimittajat arvuuttelevat, että Suomen tuleva ex-pääministeri tähtää kansainvälisille areenoille.

Marinin eroa voi pitää yllätyksenä, mutta toisaalta hän ei ole osoittanut pääministerina kovin joustavaksi sietämään tappioita ja siltä kannalta ajateltuna hänen eropäätöksensä on hyvin luonteva jatko hänen uralleen tässä tilanteessa.

Todennäköisimpänä seuraajana pidetään yleisesti vantaalaista Antti Lindtmannia, joka hävisi pääministerin paikan SDP:n puoluevaltuuston äänestyksessä Sanna Marinille kolmella äänellä vajaat neljä vuotta sitten.

Seppo Huhta

4 Comments

 1. Aksu
  6.4.2023 03:10

  Pitäiskö saattaa oikeuteen kaikista rikkeistään, eikä päästää karkuun. Laittomasti, sopimusten vastaisesti, perustuslaista piittamaatta….

  Vastaa
 2. pertti grandell
  6.4.2023 04:42

  on ovela puniikki,varmasti pressan mestaa seuraaviin vaaleihin,

  Vastaa
 3. Keorke Örveli
  6.4.2023 09:53

  Sanna Marin on nukke joka teki tehtävänsä ja ajoi suomen Natoon onnea matkaan tuleville sukupolville

  Vastaa
 4. Atro Niiniluoto
  6.4.2023 18:28

  Olihan tuo minullekin yllätys, mutta minulla on vain hyviä muistoja toiminnasta.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top