Kuninkuusraveissa roppakaupalla draamaa

Uudet suomenhevosten Kuninkaalliset Parvelan Retu ja Lumi-Oosa

Kouvolan Kuninkuusraveista ei uupunut tapahtumia, jännittävien ajokuvioiden lisäksi. Viimeiselle matkalle Evartti lähti johdossa, mutta lämmittelyssä hieman kompastunut ori stoppasi täysin maalisuoralla lähtiessään kirimään huimassa johdossa ollutta Parvelan Retua kiinni. Retu sai kuitenkin lasketella maaliin ylhäisessä yksinäisyydessään ja nappasi Ravikuningas tittelin.

Evartin hiljentäessä, jo ennestään kokonaiskilpailusta ulkona ollut Vixeli ei kerinnyt väistää ja se osui Evarttiin. Vixeli jäi jalastaan kiinni Evartin kärryihin. Hevoset saatiin onneksi irroitettua toisistaan maalisuoralla jännittyneen yleisön edessä. Molemmat orit luonnollisesti hylättiin, mutta pikaisella tarkastuksella hevoset ja kuskit olivat kunnossa.

Toiseksi kuninkuuskilpailussa sijoittui ensikertalainen Hissun Feeniks ja kolmanneksi Sheikki.

Parvelan Retulla oli vielä loppuseremonioissa niin paljon virtaa, että sen kuski Hannu Torvinen kieltäytyi perinteisestä kärryjen ilmaannostosta. Orin omistajaa Lakos Team Orivedeltä, sen kasvattaja on Marjo Vanninen ja valmentaja Petri Laine.

Kuningatarkisa meni tiukaksi taisteluksi, mutta viimeisellä matkalla Lumi-Oosa pystyi pitämään aiemman johtonsa sekunnin kymmenyksellä sijoittumalla päätösmatkalla neljänneksi. Yhdeksänvuotias aiemmin jo varsonut tamma oli ensikertalainen Kuningatarkilpailussa. Tamman kasvattaja-omistaja on Raahelainen Markku Lumiaho. Kuningattaren kärryillä valmentaja istui Harri Kotilainen.

Toinen kuningatarkisassa oli Suven Sametti ja kolmas Lakan Leija.

Molemmilla kuninkaallisilla on sama isäori, Liising. Liising kunnostautui myös Kuninkuuskisan kakkosen ja kolmosen isänä.

Seuraavat Kuninkuusravit ravataan 2024 Jyväskylän Killerillä.

Kuningas Parvelan Ratu Kuva Maisa Hyttinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top