KUOLEEN?? -Koulu tekee poliitikkoja tunnetuksi lapsille, mutta miten on kieliopin kanssa

Kansanedustaja Laura Huhtasaaren twiitattua häneen, ja kolmeen muuhun tunnettuun politiikan hahmoon, kohdistuneesta peruskoulun opetusmateriaalista, koulun opetuksen sisältö ja mahdollinen asennemuokkaus tulivat hetkeksi julkiseen keskusteluun. Huomaamatta jäi kuitenkin yksi seikka.

Neljän sanan sloganiin on saatu mahtumaan kielioppivirhe. Meillä Extran toimituksessa on myös sitä ikäluokkaa, joka kansakoulussa pakotettiin oppimaan lukemaan ja laskemaan, emmekä voi tätä yhdessä ymmärtää.

Politiikan kasvot on hyvä tuntea, mutta nykyisten peruskoululaisten ehtiessä äänestysikään, presidenttinä ei ehkä ole enää Sauli Niinistö, ja ministerit ja kansanedustajatkin ova

Jos twiitti ei näy:

Vasemmiston valtuutetulta rikosilmoitus Laura Huhtasaaresta

5 Comments

 1. Sami
  2.10.2018 21:21

  Itse en tuosta sloganista löydä kuin kolme sanaa. Huonosti siellä koulussa on pakotettu laskemaan. Ajojahti kansallismielisiä vastaan alkaa saamaan kyllä uskomattomia muotoja. Mikään ei tosin yllätä enää.

  Vastaa
 2. nevermaindis
  3.10.2018 05:28

  Missäs tämä Kuolee mahtaa olla?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   3.10.2018 08:33

   Oisko a) Kuollan niemimaalla, b) Kuolimo-järvellä Etelä-Savossa, c) Napolinlahdella? ”Nähdä Napoli ja kuolla.”

   Vastaa
 3. Rauha T.
  3.10.2018 21:20

  Sehän on puhekieltä puhekieliasussa!! Ainakin esim. Helsingissä. Asia sisältöhän tarkoittaa että jos eivät pääse pois kotikonnuiltaan, esim. Suomeen, hwe joutuvat kuoleen.´= kuolemaan. Kaikkihan tämän ymmärtävät, eikä se tässä ole kielioppivirhe.

  Vastaa
 4. Karri Nyman
  4.10.2018 09:20

  Vai pitikö olla suoleen?
  Kotikonnut on suolesta, suomalainen ruoka on samasta paikasta, kun osoitetaan mieltä, niin veitsellä tunkeudutaan suoleen tai kaveriporukalla hyökätessä sinne tunkeudutaan pippelillä.

  Jos ei pääse suomeen, ei saa merkki vaatteita, viikkorahaa , ilmaista elätystä ja iphonea.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top