Kuopion putkapahoinpitelystä tuomituille poliiseille kirjallinen huomautus, -virka säilyi

Vanhempi konstaapeli ja ylikonstaapeli saivat kirjallisen huomautuksen, -ja aiemmin sakkoja Korkeimmalta oikeudelta- tapauksesta, jossa pidätetty mies oli saanut ruumiinvamman kuusi vuotta sitten.

Itä-Suomen poliisilaitos on tänään antanut em. tuomituille kirjallisen varoituksen: Heidän katsotaan toimineen huolimattomasti ja menetelleen vastoin virkavelvollisuuttaan. Virkamiesoikeudellisen ratkaisun teki poliisipäällikkö, poliisilakimiehen esityksestä.

Huhtikuun 19. vuonna 2014 tapahtui Kuopiossa välikohtaus, josta Korkein oikeus on 15.04. antanut ratkaisunsa: KKO tuomitsi ylikonstaapelin virkavelvollisuuden rikkomisesta, tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja vammantuottamuksesta sakkorangaistukseen, sekä vanhemman konstaapelin tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja vammantuottamuksesta sakkorangaistukseen.

Käräjäoikeus oli hylännyt syytteet poliisimiehiä vastaan, mutta Itä-Suomen hovioikeudessa poliisimiehille langetettiin päiväsakkoja pahoinpitelystä, virkavelvollisuuden rikkomisesta ja vapaudenriistosta. Hovioikeuden mukaan näyttöä kiinniotetun aggressiivisesta käytöksestä ei ollut.

Hovioikeudessa kuultujen lausuntojen mukaan myöhemmin pidätystiloihin vietäessä luokkaantunut mies oli kävellyt kohti poliisiautoa, ja näyttänyt keskisormea. Tapauksen yhteydessä käytettiin karkeita sanallisia ilmaisuja, puolin ja toisin. Miehen vammautuminen oli tapahtunut kuvien osoittamalla tavalla Kuopion poliisiasemalla, miestä putkaa kohti siirrettäessä.

Linkki videoon.

3 Comments

 1. URAPUTKI 100% JÄRJESTÄYTYNEEN PUOLELLE
  14.5.2020 14:35

  Estänee luonnollisen siirtymisen 100% järjestäytyneen rikollisuuden sektorille

  Vastaa
 2. näinseon
  14.5.2020 14:37

  Nämä poliisit olisi pitänyt erottaa ja niille sama silmä silmästä ja hammas hampaasta

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   14.5.2020 14:46

   Hyvin monien mielestä virkavelvollisuuden rikkomus ja tapaukseen liittyvä vamman tuottaminen olisivat hyvin vakava juttu, ja KKO:n sakkotuomio samasta asiasta. Voit lukea KKO:n päätöksen perustelut linkistä: https://korkeinoikeus.fi/fi/index/ennakkopaatokset/precedent/1586857215336.html Tuomittujen jatkaminen virassaan Kuopion poliisilaitoksella on viraston päätös.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top