Kuopion väkivallanteon tutkinta edennyt: epäiltyä kuultu

Poliisi on edistynyt Kuopiossa Savon ammattiopistossa tapahtuneen tutkinnassa.

Väkivallanteon esitutkintaa on jatkettu aktiivisesti keskiviikon 2.10. aikana. Poliisi on eilen keskiviikkoiltana päässyt kuulemaan 1.10. ammattiopiston tiloissa kauppakeskus Hermanissa tapahtuneesta väkivallanteosta epäiltyä vuonna 1994 syntynyttä miestä. Miestä epäillään murhasta ja useista murhan yrityksistä.

Epäilty on kertonut tiistaipäivän tapahtumien kulusta, mutta kuulemisen sisältöä ei tutkinnallisista syistä pystytä avaamaan. Epäiltyä tullaan kuulustelemaan vielä useita kertoja, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Töyräs Keskusrikospoliisista.

Poliisi ei ole vielä vahvistanut väkivallanteossa menehtyneen uhrin kansalaisuutta, sillä poliisin omat viralliset varmistusprosessit asiassa ovat edelleen kesken.

Vangitsemisvaatimusta valmistellaan jätettäväksi

Poliisi aikoo tänään torstaina 3.10. esittää epäiltyä vangittavaksi murhasta ja useista murhan yrityksistä. Vangitsemisvaatimus käsitellään Pohjois-Savon käräjäoikeudessa perjantain 4.10. aikana.

Poliisi kaipaa edelleen silminnäkijähavaintoja, vihjeitä sekä kuva- ja videoaineistoa tapahtuneesta. Tietoja ja materiaalia voi lähettää Keskusrikospoliisin WhatsApp-numeroon 050 306 8875 ja sähköpostitse osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi.

Esitutkinta jatkuu loppuviikon ajan laajoilla kuulemisilla ja puhutuksilla, teknisillä tutkinnoilla sekä tähän mennessä saatujen vihjeiden ja materiaalin läpi käymisellä, kertoo tutkinnanjohtaja Töyräs.

Poliisi kiittää tässä vaiheessa saamistaan tiedoista ja havainnoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top