Kurdiaktivisti väittää: Kansanedustajan nimi on eri kuin on kerrottu

Suomessa asuva kansalaisaktivisti, taustaltaan Irakin-kurdi, Anter Yasa on esittänyt omien tutkimusten perusteella epäilyn, että vastavalittu kansanedustaja Hussein al-Taee (SDP) olisi nimeltään jotain aivan muuta, kuin mitä lukee hänen kansanedustajan valtakirjassaan. Uusi kansanedustaja, oikealta kokonimeltään Hussein Abu Gulal al-Taee, kätkee Yasan mukaan suomalaiselta yleisöltä kuulumisensa Irakissa vaikutusvaltaiseen ja poliittiseen shia-eliittiin liittyvään sukuun. ”Al Taee” oli tänään ainoana kansanedustajana poissa eduskunnan avajaisistunnosta.

Hussein Al-Taee aloittaa tänään eduskunnassa uutena kansanedustajana, tehtyään aiemmin uraa Martti Ahtisaaren (sosdem) perustamassa rauhanneuvottelujärjestössä CMI:ssä. Kurdiaktivisti Yasa, joka on tuonut julkisuuteen Suomessa asuvien taustaltaan Irakin kurdien ja sunnimuslimien kriittisiä näkemyksiä irakilaisen shia-eliitin edustajana pitämäänsä al-Taeeta kohtaan, kiistää rauhanjärjestön esittämän Irakin sovintosuunnitelman merkityksen lähes kokonaan.

Yasa kertoo, ettei mikään Irakin hallitus ottanut Ahtisaaren ja al-Taeen esittämää paperia oikein tosissaan, eikä suunnitelman noteeraaminen olisi ollut odotettavissakaan: Irakin sisäpolitiikkaa dominoi shia-enemmistön ja sunni-islamilaisten ja kurdi-vähemmistön peli vaikutusvallasta, eikä esityksellä joka ei tukeudu näiden kolmen tekijän huomioonottamiseen, ja Irakissa tärkeiden ulkovaltojen kuuntelemiseen, ole mitään todellista merkitystä. Näyttää käyneen niin, että rauhaa on taas kerran hierottu vain rauhanhieromisen vuoksi, ilman että prosessilla olisi ollut todellista kosketusta ongelmien ratkaisuyrityksiin.

Al-Taeen uskottavuutta rauhan edistäjänä on ollut omiaan minimoimaan myös hänen tunnettu mielipiteensä, jonka mukaan USA ja Israel ovat olleet terroristijärjestö ”islamilaisen valtion” IS:n (ISIS. ISIL, Da’esh) taustavoimia ja jopa perustajia. Tämä salaliittoteoria on myös yhteinen al-Taeelle ja hänen aiemmin kirjoituksilla avustamalleen Verkkomedialle, jonka entinen päätoimittaja Janus Putkonen joutui äskettäin siirtymään itä-Ukrainan ns. kapinatasavalta Donetskista toiseen erikoisalueeseen Luhanskiin paikallisen eliitin alettua ratkomaan kiistojaan eräänlaisella nikkeliäänestyksellä.

Al-Taeen yhteydet Irakia Saddam Husseinin kukistumisesta lähtien kontrolloineeseen shi-islamilaiseen eliittiin ovat läheisemmät, kuin on suomalaisille kerrottu. Näin siis väittää Anter Yasa.

Assad Sultaan Hachim Abu Gulal (Hussein al-Taeen isä) on hyvin vaikutusvaltainen Iranin shiahallituksen liittolainen Irakissa. Hänellä on myös hyvät välit Eurooppaan ja eurooppalaisiin poliitikkoihin. Tavalliselle suomalaiselle äänestäjälle mediassa annettu kuva ”pakolaispojasta ja rauhanneuvottelijasta” eivät täsmää siihen realitettiin, että Hussein al-Taee on hyvin poliittisesti vaikutusvaltaisesta suvusta ja siten päätynyt mukaan politiikkaan.

Shia-eliitti -linkin kautta ”al-Taee” linkittyy myös irakissa vaikutusvaltaisiin shia-miliiseihin, joita poliittiset tarkkailijat luonnehtivat shia-islamisteiksi samassa mielessä, kuin IS (ISIS) on sunni-islamistinen. Hänen kannanottonsa ovat myötäilleet Iranin pappisjohdon politiikkaa Lähi-Idän kriisipesäkkeissä:

Iran, ja shia-islamistinen Hezbollah-järjestö, ovat olleet Bashar al Assadin hallinnon tärkeimmät paikalliset sotilaalliset tutkijat, mutta niiden näkeminen sunni-islamistisen IS:n vastaisen taistelun päävoimana sivuuttaa mm. SDF:n ja sen kurditaistelijat. Iranin sotilaallinen läsnäolo Syyriassa on myös osaltaan epävakauttava tekijä, ja luo uutta jännitettä alueelle Teheranin pappisjohtajien uhotessa hyökkäystä Israeliin Etelä-Syyrian ja Libanonin kautta. Olemme aiemmin kiinnittäneet huomiota mm. Pohjois-Irakin kurdikomentajien varoituksiin shialaisen ”miilisivyöhykkeen” muodostumisesta Irakin ja Syyrian läpi Iranista Israelin rajoille.

Vasemmalla irakilaisen shia-miliisin lippu, oikealla libanonilaisen Hezbollahin, joka on Syyrian sodan osapuoli.

Nytemmin Al-Taee on ilmoittanut pyörtäneensä aiemmat kohulausuntonsa, mutta rauhanhierontajärjestö IMC ei näe mitään ongelmaa siinä, että heidän tuloksettoman Irakin-projektinsa johdossa on ollut henkilö, joka perhesitein ja mielipiteineen liittyy läheisesti Lähi-Idän kriisin yhteen osapuoleen, shia-islamisteihin ja pappisvaltaisen Iranin puolestapuhujiin.

Lopuksi syytetyn oma puheenvuoro:

Iltalehti tänään: Törkeistä kirjoituksista syytelty SDP:n Hussein al-Taee oli ainoana pois eduskunnan ensimmäisestä täysistunnosta – syynä sairaus.

Anter Yasa 18.04.2019: Hussein al-Taee: Ryysyistä rikkauksiin ja politiikan huipulle?

Anter Yasa 15.04.2019: Jotain epäilyttävää SDP:n Hussein al-Taeessa?

Ari Pesonen 22.04.2019: Suojelupoliisin on vielä kertaalleen selvitettävä kansanedustaja Hussein al-Taee.

11 Comments

 1. näinseon
  24.4.2019 19:44

  Supo ja Suomen valtioo näitä voi naruttaa kuka tahansa näistä maista nämä ei ikinä sano totuutta Suomalaisille

  Vastaa
 2. Jussi
  24.4.2019 20:27

  Vaaputtaako se Sahtivaari edelleen kolmen sadan komiteassa pystyttämässä yhtä ainoaa koko maailman kommunismia ja itselleen paikkaa lain yläpuolisessa maailmanhallituksessa YK:n seuraajana? Ainakin nimi oli listalla netissä ja listan muut (ulkomaiset) nimet vaikuttivat kuvaan sopivilta. Se selittäisi TV-esiintymisissä läpipaistanutta ylimielistä asennetta.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   25.4.2019 10:26

   Se selittäisi tosiaankin paljon kaikenlaista. Mm. miksi kyseinen henkilö on ollut turvassa hankalilta kysymyksiltä. Muistamme, että ”sahtivaari” oli YK:ssä johtamassa korruptiotutkimuksia, eikä ensimmäistäkään korruptiotapausta löydetty. Voitteko kuvitella!

   Vastaa
   1. Pirjetta Kesseli
    26.4.2019 09:42

    SDP-puolueen jäsen, lakimies Martti ”Sahtivaari”-Ahtisaari pressana ollessaan jakeli kunniamerkit sademetsiä tuhonneelle ja ihmisoikeuksia polkeneelle indonesialaiselle firmalle. Läheisiä välejä metsäyhtiöön kritisoitiin Suomessa laajasti.

    Ahtisaari kiersi maailmalla kuin paraskin entinen reppuryssä – 130 ulkomaanmatkaa 6 vuodessa todistaa, mistä Ahtisaari nautti kaikkein eniten – mennäviuhottamisesta. Tekijämies ei paikallaan pysy.

    Ahtisaari syntyi Viipurissa, muttei ole ryssä, vaan savo-karjalainen Kauppinen-Leinonen linjalla todistetusti 1500 -luvulle saakka – Leinosen kautta hän on sukua pressa Urho Kekkoselle).

    Ahtisaaren pressakausi alkoi 1994. Hänen roolinsa oli merkittävä kun Suomi naulattiin EU:n jäseneksi kansanäänestyksessä v. 1995 – melko niukalla enemmistöllä.

    Ahtisaari on myös Naton ystävä.

    Hän kannatti USA:n toimintaa Irakin kriisissä ennen sotaa – Ahtisaarikin siis uskoi, että Irakilla on halussaan joukkotuhoaseita. Kuten tiedämme, niitä ei löytynyt.
    Ahtisaari logiikka oli, että ”globaali oikeudenmukaisuus ja ihmisarvoinen elämä” ovat tärkeämpiä kuin Irakin suvereniteetti.

    Kuinkas se sitten meni…

    Kuten tiedämme, osin tällaisesta logiikastakin johtuen, Irak joutui perinpohjaiseen mullistukseen 1990-luvun lopulta alkaen. Irakin sota alkoi liittoutuneiden ilmaiskulla maaliskuussa 2003. Tämän jälkeen maassa alkoi ulkomaalaisten porukoidenkin harrastamat ryöstelyt ja etninen konflikti uskonnollisten suuntausten ja näitä edustavien heimojen välillä. Sota loppui 2010, USA veti loput joukkonsa pois 2011.
    Tämän jälkeen ISIL alkoi saada valtaa ja loput onkin aivan lähihistoriaa.

    YK pyysi Ahtisaarta Kosovon kriisin selvittäjäksi 1998. Ahtisaari kertoo huippuhetkistään kirjassaan Tehtävä Bag…. anteeksi, eikun Belgradissa 🙂
    V. 2000 Ahtisaari oli mukana EU:n määräämän, Itävallan boikottiin asettamista pohtineessa ryhmässä.

    Heti pressakauden loputtua v. 2000 Ahtisaari perusti konfliktinratkaisujärjestön CMI:n.
    YK palkkasi Ahtisaaren Kosovoon rauhanneuvottelijaksi 2005.
    Ahtisaarelle myönnettiin 2008 rauhantyön Nobel.

    Viimeisimpänä ulostulonaan Ahtisaari on vaatinut EU:a tunnustamaan Palestiinan valtion.

    Ahtisaari paljasti v. 2015 näin:
    »Olin vaimolleni sanonut, en tiedä, olenko sitä koskaan julkistanut, täytyy nyt se sanoa, mutta sanoin vaimolleni, että jos minä en saa suomalaisia vakuuttuneeksi siitä, että EU:hun pitää mennä ja Suomi äänestää referendumissa sitä vastaan, niin minä eroan, sitten saavat hankkia toisen presidentin tähän maahan.» (lähde: wikipedia)

    Kerroin tämän kaiken esimerkkinä siitä, millainen Demari-politiikko on –
    ja samanlainen laajentumishullu, EU- ja Nato-maanikko on myös Paavo Lipponen.

    SDP tuo yli 100 vuotta vanha puolue, joka aikoinaan aloitti sisällissodan Suomessa…..

    Vastaa
    1. Jussi
     26.4.2019 17:53

     Mielenkiintoista, kiitos Pirjetta!!
     Lukemisteni perusteella (ei globarien valtamedia) YK:n alkuperäinen tarkoitus onkin muuntua maailmanhallitukseksi. Se on sanottu myös järjestön nimessä piilotettuna silmien eteen, salaliittoherrojen selektiiivisesti suosiman tavan mukaan (”Yhdistyneet Kansakunnat”=”United Nations”=suomeksi Yhdeksi ainoaksi maaksi yhdistyneet valtiot). Järjestön tehtävissäkään ei tietääkseni ole ollut konfliktien estäminen/lopettaminen vaan konfliktien kulun ohjailu.

     Ennen maailmanvaltion diktatuuria, välietappina, EU:n piti yhdistyä yhdeksi maaksi, Afrikan yhdeksi maaksi, Kanada-USA-Meksiko yhdeksi maaksi jne. Jossain vaiheessa Ford-Foundationin tehtävä oli avoimesti laukoneen johtajansa mukaan köyhdyttää amerikkalaiset venäjän tasolle että nekin voidaan yhdistää samaksi maaksi.

     Muistaakseni kolmen sadan komiteassa oli toisena Suomalaisnimenä, netistä löytämälläni listalla, Orma Jollila. Mieltã kaivaa yhã kysymys liittyikö
     Nokia Mobile Phonesin tuhoon johtanut tie johonkin salaiseen askel-askeleelta suunnitelmaan/sopimukseen kun ostaja-/kaatajatalon takapiru Pill Kates on sillä samalla listalla (?).

     Ormahan oli Suomen TV:ssäkin sekä tennispelaajana että toisen maailmanhallitusta puuhaavan mahtijärjestön BilderBerg:in (BB) puuhapetenä (>=8 osallistumista?). Viimeksi näkemällläni BB-listalla, siis netissä, Suomesta oli mukana ostareihin ja hotelleihin kiintoportaita valmistavasta KENO-yhtiöstä naisnimi, tuntematon Atti Mapunen sekä pehmolelupuolen edustajana Nalle.
     No meistä muistahan saa helposti täysin tasa-arvoisia:
     a) otetaan pois kaikki yksityisomaisuus
     b) otetaan pois kaikki ihmisoikeudet
     c) koulutetaan kaikki heikoimman oppilaan mukaan, kaikille samat taidot.
     d) otetaan lapset/vauvat vanhemmilta pois varhaisvaiheessa, hyötykäyttöön, niin kaikki ovat lähes jatkuvasti lapsettomia ja siten tasaarvoisempia.
     Tätä ennen pitäisi yksityisaseet saada kerättyä pois ja heinähangollekin hankalasti saatava kantolupa.
     Linkin mielenkiintoisessa asiantuntijan esitelmässä selitetään myös EU, sekä perättömän hiiliuskonnon käyttösuunnitelma globaaliin automaattiseen hiiliverotukseen ja vedetään perään matto hiiiliherrojen jalkojen alta. Myöhemmällä massamediatoistolla siihen uskoo taas moni asiaa ajattelematta.
     https://youtu.be/H8gwX89AdCE?t=398

     Vastaa
     1. koneinsinssit vauhdissa
      27.4.2019 11:15

      En osaa näihin muuta sanoa kuin että ainakaan Suomessa ei enää yksityinen omistusoikeus ole perustuslain suojassa, sen tilalle on tulleet kaikenlaiset hömpötykset ympäristöstä ja odotetuista oikeuksista jne jne siis silkkaa sossusoopaa, joka on pesiytynyt maahamme jo 60 -luvun lopulta alkaen. Kekkonen teki suuren virheen, kun antoi radikaalinuorille mahdollisuuden toteuttaa tätä suhmurointia.

 3. Alkiolainen
  25.4.2019 11:34

  Jotenkin koko al-Taee nouseminen ”kansanedustajaksi” haisee pahasti mädätykselle. Mitä kansaa hän ylipäätään edustaa ja millä mandaatilla?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   25.4.2019 11:57

   Varmaan globalisaation tai sitten islamisaation jälkeistä ”uutta ihmistä” edusyaa tämä kaveri. Edellinen keksintö, homo sovjeticus, epäonnistui kun Venäjällä ei osattu kirjanpitoa ja koko systeemi teki konkan. ihmisiä koulittiin (groomattiin?) kommunisteiksi jotain 70 vuotta, mutta ei saatu muuta aikaan kuin että moraali juurittiin pois. Makuasia, onk ”Taee” Soroksen vai al Qaedan mandaatilla.

   Vastaa
 4. Anterin fani
  25.4.2019 15:43

  Hei! Anter Yasa ei ole irakin-kurdi, vaan poliittinen pakolainen Turkista. Hän on kurditaustainen, mutta ei irakilainen.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   25.4.2019 15:51

   OK. Kurdistanista siis kotoisin.

   Vastaa
 5. Heikki Palonen
  26.4.2019 19:06

  Kirjoituksessa on paljon asiaa ja ajattelemisen aihetta, mutta täytyy muistaa että tämä on hyvin yksipuolinen Anter Yasan näkökanta asiaan, eli tämä pitää ottaa lähinnä ”suodatettavana raakatietona”, siinä missä kritisoimansa vastapuolenkin kerronta. Yasa on aktiivinen käyttämään kovaa kieltä vastustajikseen kokemistaan tahoista, ja suureksi osaksi ihan syystä ja aiheestakin. Mutta valitettavasti, kun yhtään enemmän Yasan ulostuloja lukee, niin ei hän itse vaikuta liioin puhtaammalta pulmuselta. Esimerkkinä hänen jumaloiva apologisminsa eräänkin henkilön Suomessa harjoittamaan räikeään väkivaltaan, vain koska kurdi. Raskauttavana tekijänä Yasa vielä kertoo avoimesti kuinka väkivaltainen kyseinen henkilö on, ja ettei hän edusta kaikkia kurdeja, mutta silti sympatiseeraa ja puolustelee häntä, syyttäen asiasta uhreja. Älkää sitten tähän asiaan sekoittako omia mielipiteitänne MV-lehdestä, se ei muuta Yasan kannanottoja eikä niiden kohteena olleita tapahtumia:

  https://mvlehti.net/2018/02/06/anter-yasa-puolustaa-kurdien-vakivaltaa-suomalaisia-vastaan-helsingissa/

  Muutenkin hänen tunnepitoinen uhriutumisensa joka asiasta ”koska kurdi”, on hyvin yliampuvaa, ”peiliin katsomisesta” tyystin kieltäytyvää, niin Suomen kuin lähi-idän tapauksissa. Suomen ja muiden jenkkeihin päin olevien länsimaiden uutisointihan lähi-idästä kurdien suhteen on juuri samanlaista, siis asenteeltaan vastaavaa kuin kaikkien Suomessa asuvien vähemmistöjen, noiden ”ainaisesti rasismin uhreiksi joutuvien rikkauksien” suhteen. Edellisen virkkeen ensinmainittu uutisointi on yksipuolisuudessaan valitettavasti yhtä kaukana totuudenmukaisesta kokonaiskuvasta, kuin jälkimmäiseksi mainittukin.

  Toisena esimerkkinä Anter Yasan hyvin tulisieluinen, harhainen ja herkkähipiäinen suhtautuminen MV-lehteen:

  https://www.anteryasa.fi/mvlehti-kontrolloitu-oppositio-minka-tarkoitus-sekoittaa-pakkaa/

  Huomatkaamme, että tässäkään ei ole mitään merkitystä sillä mitä mieltä itse kukakin on MV-lehdestä. Yasan suhtautuminen on kertakaikkisessa ainutlaatuisuudessaan lievästi sanottuna huvittavaa. Paljon paradokseja, käännetään asiat päälaelleen ja saadaan ikäänkuin kaikki näyttämään vääryydeltä uutisoisipa kuka tahansa asiat miten päin vain, ja hyvin harhaiset ja epäuskottavat salaliittoteoriat ”kontrolloidusta oppositiosta”, eli että Suomen virkavallan ulkomailla asti toimittamat ennennäkemättömät vainot kokenut toisinajattelija-aktivisti Ilja Janitskin olisikin Suomen virkavallan värväämä ”kontrolloitu oppositio”. Salaliittoteoriat ovat yleensä hauskoja ja mielenkiintoisiakin, mutta tämä naurattaisi vain jos se ei itkettäisi. Asian erikoisuutta korostaa se, että MV-lehti oli aina uutisoinut ja siteerannut pelkkää positiivista peesausta Anter Yasasta, kunnes sitten teki tuon ensimmäisen linkin takana olevan, aiheellisen uutisen Yasan itse kaapistaan esille ja näytille ottamista luurangoistaan. Sitä ei ilmeisesti Yasa voinut sietää.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top