Kurdihallinto varoittaa: Al-Holin lapsista kasvaa terroristeja

Koillis-Syyrian autonomisen hallinnon viranomaiset varoittivat lauantaina kansainvälistä yhteisöä al-Holin internointikeskuksessa tapahtuvasta vaarallisesta kehityksestä: Leirillä olevien ”islamilaiseen valtioon” IS:ään (ISIS, ISIL, Da’esh) kuuluneiden perheiden lasten radikalisoitumisesta. Itsehallinto on jo aiemmin varoittanut samasta aiheesta, ja vedonnut kansainväliseen yhteisöön tuen saamiseksi tilanteen hoitamiseen.

”Al-Holin (al-Hawl) leirillä olevia lapsia koulutetaan ISIS-mentaliteettiin”, kertoi kurdien kansansuojeluyksiköiden (YPG) tiedottaja Nuri Mahmoud Hawar-uutistoimiston (ANHA) haastattelussa lauantaina. ”Jos ISIS-mentaliteetti jatkuu leirillä, se kasvattaa terroristeja.”

Uutisoimme aiemmin Syyrian demokraattisten voimien (SDF) alaisten YPG-joukkojen operaatiosta al-Holissa, jossa he etsivät leirille soluttautuneita terroristeja. Operaatioon osallistui 5000 Rojavan turvallisuusjoukkojen ja YPG:n jäsentä. Viisi päivää kestäneessä operaatiossa pidätettiin 125 IS:n epäiltyä jäsentä, joista 20 oli johtoasemassa terroristijärjestössä, viranomaiset ilmoittivat perjantaina (02.04.).

Al-Holissa on yhä arviolta 61 000 henkilöä kymmenistä eri maista, vaikka mm. itäisen Syyrian arabiheimot ovat itsehallinnon suostumuksella ottaneet huolehdittavakseen heimoihin kuuluvia IS-epäiltyjä, ja monet ovat jo saaneet tuomionsa Syyrian sisällissodan aikaista teoistaan ja suorittaneet rangaistuksensa.  A-Holista on luovutettu ulkomaisia epäiltyjä myös heidän kotimaihinsa. Suurin osa jäljellä olevista leiriläisistä on epäiltyjen ISIS-taistelijoiden perheenjäseniä. Heidät internoitiin Al-Holiin ja eräisiin muihin eristyskeskuksiin, kun IS hävisi sotansa kaksi vuotta sitten. Leirin tämänhetkisistä asukkaista kaksi kolmasosaa on lapsia, kertoo uutistoimisto. Leiriä on kuvattu humanitaariseksi katastrofiksi, ja mahdollisuutta ääriliikkeiden kannatuksen kasvuun leirillä pidetään korkeana.

YPG:n tiedottaja vetosi vangittuna olevien IS-perheenjäsenien kotimaihin, että heidän kotiuttamistaan nopeutettaisiin. Suurin osa tapahtuneista kotiuttamisista on koskenut lapsia, joita on luovutettu eri maihin, mm. Suomeen. Al-Hol tuottaa riskejä itsehallinnolle, ja mahdollisesti vaaralliset henkilöt halutaan maasta pois.

SDF:n poliittisen elimen, Syyrian demokraattisen neuvoston (SDC) toimeenpanevan komitean puheenjohtaja Elham Ahmed varoitti jo marraskuun lopulla, että ”Heidän [ISIS-jäsentensä] lapset kasvavat leireillä … Nuo lapset olivat vangittaessa 14-vuotiaita, mutta he ovat jo täyttäneet 18 tai 19 vuotta. Heistä on tullut sukupolvi, joka voi auttaa Daeshia [ISIS] vahvistumaan ja ryhmittymään uudelleen, mikä aiheuttaa jälleen suuren uhan.

Kurdihallinnon intresseissä on saada ei-syyrialaiset terrorismista epäillyt pois Syyriasta, ja hallinnon edustajat korostavat heidän potentiaalista vaarallisuuttaan. Riskit eivät kuitenkaan häviä mihinkään henkilöiden poistuessa maasta, vaan kulkeutuvat heidän mukanaan. Tämä koskee erityisesti niitä ulkomaalaisterroristeja, jotka ovat toimineet ”islamilaisen valtion” IS:n johto- ja propagandatehtävissä. Terroristijärjestön netti- ja värväys-operaatioissa toimineita henkilöitä on mahdollisesti jo onnistunut sijoittautumaan entisiin kotimaihinsa, omaavansa kansalaisuuden ja lastensa avulla/verukkeella. Mikäli kurdi-itsehallinto ja Syyrian hallitus Damaskoksessa onnistuvat tahoillaan estämään IS:n uudelleen-ilmaantumisen Syyriassa, terroristijärjestö saattaa keskittää koko toimintansa terroritekoihin juuri näissä maissa, jotka ottavat vastaan omia kansalaisiaan Al-Holista.

Pyrkimällä kansainvälisiin ratkaisuihin islamistiterroristien asiassa Koillis-Syyrian itsehallinto (AANES) vahvistaa myös omaa legitimiteettiään, ja asemaansa Syyrian olojen uudelleenjärjestelyissä sisällissodan päättyessä joskus lopullisesti.

Aiheesta muualla:

Al-Holissa pidätetty ”islamilaisen valtion” ISIS:n solu ja terroristien organisaattoreita

9 Comments

 1. juha II
  4.4.2021 13:34

  Tuohan on itseselvää, koska lapset ovat parhaassa iässä aivopesulle. Sen tietävät – totta kai – myös kulttuurimarxistinen hallituksemmekin!!!

  Vastaa
  1. Minä
   4.4.2021 14:04

   Suomessa vaan ”suojellaan” lapsia siten, että äidin huostassa saavat jatkaa aloitettua kasvatusta. Tosiasiassa lapset pitäisi ottaa äideiltä pois, jotta voisi ehkä jotain korjata.

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    4.4.2021 15:22

    Syyriassa toimivat sosiaalityöntekijät ovat varoittaneet juuri tästä extremismin periytymisestä lapsille: Huostaanottoa suosittelevat.

    Vastaa
    1. Obelix
     4.4.2021 15:42

     https://www.youtube.com/watch?v=Px6jFtw0pKU

     Tuossa vähän stand up huumoria siitä, miten voi käydä, jos typeryyksissään leikkii kettumaisella asenteella varustettujen myrkkykäärmeiden kanssa.

     Vastaa
 2. Värilliset ei kuulu tänne
  4.4.2021 14:49

  Sepä mukavaa. Saadaan tätä parempaa kultturia tänne niin nukkavieruuntuneeseen peräpohjolaan.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   4.4.2021 15:20

   Meinaatko, että Haavisto ottaa tänne sen porukan, josta kurdit varoittelee?

   Vastaa
 3. Orang Utang
  4.4.2021 20:40

  Nämä leirit ovat terroristien koulutusleirejä. Onhan USA itsekin monessa yhteydessä sanonut, että kansainvälisiä humanitaarisia järjestöjä käytetään hegemonian lisäämiseen.

  Terroristien sotaharjoitukset pidetään pimeässä Afrikassa, josta ei paljon tietoja tihku. Afrikkalaisissa on sellaista julmaa raakuutta, jota ei mistään LGBT-ideologiaa puolustavasta armeijasta löydy. Vain mongolit vetävät vertoja heille.
  – Islamister massavhuvar i Moçambique

  Yksinapaisen maailman hallinnassa Afrikalla on tärkeä rooli.
  – Joka hallitsee terroristeja, hallitsee maailmaa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   4.4.2021 21:06

   Siellä oli 5000 sotilasta haravoimassa ISIS-”äitien” ja lapsosten seasta terroristeja, jotka ovat vuodenvaihteen jälkeen tappaneet viitisenkymmentä leirin asukasta, ylläpitääkseen islamistien näkymätöntä valtaa leiriläisiin. Jos terroristien kotimaat (=passin myöntäneet) eivät ota näitä vastaan -mikä olisikin hyvä ratkaisu- kurdit ehkä luovuttavat heidät Syyrian hallitukselle, jolla on myös terojen kanssa keskeneräisiä asioita.

   Vastaa
 4. Pekka Kemppainen
  6.4.2021 12:38

  Uutistoimisto kertoo tänään IS:n johtohenkilö pidätyksestä al-Holissa: https://twitter.com/RudawEnglish/status/1379356104568737792?s=20

  ”Security forces in northeastern Syria (Rojava) have arrested a prominent Islamic State (ISIS) leader at al-Hol camp, the Coalition spokesperson announced on Tuesday.”

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top