Kurdilähde: Turkin Genel Energy on ostamassa Chevronilta osuuden kahteen öljylähteeseen Kurdistanissa

Tietotoimiston mukaan turkkilainen öljy-yhtiö Genel Energy ilmoitti torstaina (28.02.) että se on saamassa suostumuksen Kurdistanin alueelliselta hallitukselta KRG:ltä amerikkalaisen energiajätin, Chevronin, kanssa hieromalleen kaupalle: Genel ostaa osuudet kahdesta öljykentän lohkosta, jotka sijaitsevat kurdien itsehallintoalueella Pohjois-Irakissa.

Uutinen kertoo, että energia-alan konsulttiyhtiön S&P Global Platts:n tietojen mukaan ”Genel saa 30% Sarta PSC:stä, Chevron 50% ja kurdihallinto 20%”. ”Genel siis omistaa jo nyt 40% Qara Dagh PSC -lohkosta, ja on sitä operoiva yhtiö yhdessä Chevronin kanssa, joka omistaa myös 40%, ja kurdihallinto KRG 20%.”

Sartan lohko on pohjoiseen Erbilistä, kun Qara Dagh on Sulaimanin kaupungin eteläpuolella. Öljyn pumppaus aloitetaan v.2020. Sen jälkeen kurdeilta ei puutu pikkurahaa.

Asiasta kertoi NRT-Media tänään: TURKISH GENEL ENERGY BUYS STAKES IN TWO CHEVRON BLOCKS IN KURDISTAN REGION. NRT edustaa kurdien näkemyksiä ja on välittänyt kurdijärjestyjen uutisia Syyriasta ja Irakista.

Vastaa

Scroll to top