Kurdilähde: Turkin Genel Energy on ostamassa Chevronilta osuuden kahteen öljylähteeseen Kurdistanissa

Tietotoimiston mukaan turkkilainen öljy-yhtiö Genel Energy ilmoitti torstaina (28.02.) että se on saamassa suostumuksen Kurdistanin alueelliselta hallitukselta KRG:ltä amerikkalaisen energiajätin, Chevronin, kanssa hieromalleen kaupalle: Genel ostaa osuudet kahdesta öljykentän lohkosta, jotka sijaitsevat kurdien itsehallintoalueella Pohjois-Irakissa.

Uutinen kertoo, että energia-alan konsulttiyhtiön S&P Global Platts:n tietojen mukaan ”Genel saa 30% Sarta PSC:stä, Chevron 50% ja kurdihallinto 20%”. ”Genel siis omistaa jo nyt 40% Qara Dagh PSC -lohkosta, ja on sitä operoiva yhtiö yhdessä Chevronin kanssa, joka omistaa myös 40%, ja kurdihallinto KRG 20%.”

Sartan lohko on pohjoiseen Erbilistä, kun Qara Dagh on Sulaimanin kaupungin eteläpuolella. Öljyn pumppaus aloitetaan v.2020. Sen jälkeen kurdeilta ei puutu pikkurahaa.

Asiasta kertoi NRT-Media tänään: TURKISH GENEL ENERGY BUYS STAKES IN TWO CHEVRON BLOCKS IN KURDISTAN REGION. NRT edustaa kurdien näkemyksiä ja on välittänyt kurdijärjestyjen uutisia Syyriasta ja Irakista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top