Kuudes joulukuuta 1917: Eduskunta hyväksyi Suomen julistautumisen itsenäiseksi äänin 100 vastaan 88

Suomen historian edellinen ”fixit” tapahtui runsaat sata vuotta sitten, kun irrottauduimme keisarillisen Venäjän jäännöksistä. Suomen suuriruhtinaskuntahan oli kuulunut Venäjän keisarin alamaisuuteen vuodesta 1809 alkaen, kun Porvoon valtiopäivillä säädyt vaihtoivat lojaalisuuden Svean valtakunnan kuninkaille uskollisuuteen Venäjän tsaarille.

Suuriruhtinaskunnan statuksen Suomi oli saanut jo Kustaa Vaasan toimesta, kun hän oli keksinyt nimittää itsensä Suomen suuriruhtinaaksi, lisäten arvonimiensä litaniaa. Tämän Kustaa teki kiistakumppaninsa Venäjän Iivana julman kiusaksi: Iivana oli vain Moskovan suuriruhtinas siinen aikaan. Toiset ovat kuninkaita, toiset eivät, oli Kustaan piiloviesti.

Aleksanteri I:lle Suomen suuriruhtinaan tittelin ottaminen oli luontevaa, kun hän oli leikannut puolet Ruotsin alueesta, ja pudottanut ruotsalaiset muistelemaan mennyttä suurvalta-aikaansa. Suomen erityisolot kannatti säillyttää, koska Suomi oli muuta tsaarien valtakuntaa kehittyneempi ja vauraampi. Suuriruhtinaallinen autonominen Suomi vaurastuikin, ja loi mm. Posti- ja Telegrammi-laitoksen, jonka liikenne ja viestintäministeri Olli-Pekka Heinonen ja outo Rellu Relander onnistuivat hukkaamaan vasta 100 vuotta myöhemmin. Autonomian kautta pidetäänkin taloudellisena ja kulttuurisena menestyksenä.

Suomen historia on ollut ikuista taistelua vieraita valloittajia ja omia typeryksiä vastaan. Ajanjaksomme Venäjän keisarien alaisena siis päättyi lopullisesti 06.12. 1917, mitä tänään muistelemme liputtamalla, polttamalla kynttilöitä, ja kenties enintään 10 henkilön kokouksissa jos siltä tuntuu. Itsenäisenä Suomena olemme onnistuneet tekemään monia ihmeitä: Että selvisimme 1939-44 -sodista, sitä muu maailma pitää ihmeenä. Että loimme maailman pohjoisimman hyvinvointivaltion, se jää useimmiten muilta huomaamatta, mutta sekin on ihme. Voimme olla tyytyväisiä, ja ylpeitäkin -ellei sitä ole jo ehditty lailla kieltää?

Jos pystymmekin näyttäviin tekoihin ja saavutuksiin, suomalaisten pimeänä puolena tulee huomatuksi taipumuksemme riitelyyn: Suomen yksikamarinen Eduskunta hyväksyi 06.12. 1917 Senaatin (hallituksen) esityksen itsenäiseksi julistautumisesta äänestyksen jälkeen, 100-88, sosialidemokraattien vastaehdotuksen hävitessä. Sosialidemokraatit olisivat halunneet vielä neuvotella Venäjän bolshevikkihallituksen kanssa. Valtalaista, so. korkeimman vallan siirtämisestä Eduskunnalle, oli siitäkin päätetty 15.11. riitaisissa merkeissä. Eduskunnan puhemiehen torjuessa sosialidemokraattien ehdotuksen valtalaista, hyväksyttiin Santeri Alkion ehdotus, joka ajoi saman asian. Puhemiehen kanta, korkeimman vallan siirtämisestä Senaatin talousvaliokunnalle, hylättiin.

Tapahtumat veivät sen jälkeen itsenäistynyttä Suomea, ja runsas kuukausi myöhemmin olimme onnettomassa sisällissodassa. Sisällissodan repimän kansakunnan yhdistäminen oli ensimmäisen presidentin Kaarlo Juhon Ståhlbergin työpöydällä tärkeimpänä asiana. Että Ståhlberg hävisi presidentinvaalit vuonna 1931 Pehr Edvin Svinhuvfudille, se täydellisesti ensimmäisen presidenttimme elämäntyön: Oikeistoradikaalien kokoontuessa 27.02. 1932 Mäntsälään uhmaamaan tasavaltaista hallitusmuotoamme, istuva presidentti oli kykenevä lausumaan historialliset sanat niin että niitä toteltiin: ”Pojat, menkää kotio!”

Näinpä Suomessa oli koko väestön hyväksymä poliittinen järjestelmä, kun marraskuussa 1939 jouduimme taas kerran ulkoisen haasteen eteen.  Jos oli jokin seikka, mikä oli ratkaisevaa selviytymisellemme, se mainittiin edellä. Sodat loppuivat aikanaan, ja niiden jälkeen Suomella oli vaaran vuodet. Niistäkin selvisimme, eikä sovi unohtaa poliittisten laitojen välille rintamalla syntynyttä aseveljeyden sidettä, joka piti vaikka ei aina näkynyt. Vuodesta 1948 jatkettiin sitten demokratian ja markkinatalouden merkeissä.

Seuraava haaste suomalaiselle elämänmuodolle ja läntiselle arvopohjallemme tulikin vasta 1960-luvun radikaalien löydettyä totalitaristiset valtiolliset vaikuttajat. Urho Kaleva Kekkonen, jonka isänmaalinen peli itäisen suurvallan kanssa ei ollut kaikin puolin oppikirjoista repäistyä, selätti tämänkin uhkan, ja Suomen poliittisen järjestelmän muuttamis-yrityksen lakkoliikkeen kautta. UKK avasi samalla Suomelle tien läntiseen talousintegraatioon, ja tällä tiellä päädyimme Euroopan Unionin jäseneksi.

Euroopan Union muutostrendit, lipuminen muuhun kuin mitä se oli Suomen siihen liittyessä, ja mahdollisuus päätösvallan joutumiseen Suomen ulkopuolelle, ovat herättäneet uudenlaista itsenäisyys-keskustelua, jossa olemme jälleen kahdessa leirissä. Tänään onkin hyvä päivä muistella sitä yli sadan vuoden takaista prosessia, jossa 15.11., 04.12. ja 06.12. 1017 tehdyillä päätöksillä otimme kaiken itseämme koskevan lainsäädäntö- ja päätösvallan pois vierailta, ja palautimme sen Suomeen.

Satakolme vuotta, viisi kriisiä joista selvisimme. Selviämme seuraavastakin.

13 Comments

 1. Vanhoja päätöksiä
  6.12.2020 19:49

  15.11., 04.12. ja 06.12. 1017

  Hyvä juttu, kiitos!

  Vastaa
 2. Verkkovarikko
  6.12.2020 21:09

  SDP yhä haluaa pois itsenäisestä Suomesta.
  Miksei ne lähde itse jonnekin orjuuteen ja pakkovallan alle.
  Me oikeat suomalaiset haluamme pitää itsenäisyyden emmenkä jaa työmme tulosta muille.
  Arhinmäet, Sarinit ja Andetssonit kaikkine viisikko-vitsensä kanssa voivat puolestani lähteä.
  Ei ikävä tule.

  Vastaa
 3. juha.
  6.12.2020 21:09

  Taistelu ulkopuolista uhkaa vastaan on aina helpompaa kuin ”omia typeryksiä” vastaan. Sossut pelasivat omaa peliään jo silloin niin kuin aina tekevät. Ilman valkoisten voittoa Vapaussodassa ei yhtäkään kommunistia olisi hengissä eikä muutoin muitakaan. Siitä olisi ”Isä Aurinkoinen” pitänyt huolen. Siksi toisekseen, jos punaiset olisivat voittaneet ja maa olisi luonnonvastaisesti säilyttänyt itsenäisyytensä – joka on ennemmän kuin akateeminen kysymys – sen jälkeen kuin valkoiset olisi tapettu viimeiseen sieluun. Kohta sen jälkeen punaiset olisivat alkaneet tappamaan toisiaan niin kuin kunnon kommunisteilla on aina tapana!

  Vastaa
 4. Kalergi-suunnitelma
  6.12.2020 22:26

  Viimeistään muutaman vuoden kuluttua halukkaat voivat (salaa) alkaa viettää Suomen itsenäisyyden muistojuhlaa – vaikka eihän itsenäisyydestä enää nytkään ole paljoa muistoa enempää jäljellä EU-diktatuurimonsterin provinssina:

  ”Miljoonia turvapaikanhakijoita tulossa Suomeen. EU-komissio lakkauttaa Dublinin sopimuksen ja määrää ”solidaarisuuden””,
  https://kantasuomalainen.net/2020/09/21/miljoonia-turvapaikanhakijoita-tulossa-suomeen-eu-komissio-lakkauttaa-dublinin-sopimuksen-ja-maaraa-solidaarisuuden/

  Joka tapauksessa silloinen sisäministerimme, raamatun roskikseen heittäneen KANSATTOMAN-ISÄNMAATTOMAN Kokoomuksen Mykkänen kävi 2018-joulukuussa allekirjoittamassa maanpetoksellisen GCM-sopimuksen Marokossa ja petturipoliitikolle tyypilliseen tapaan härskisti valehteli kansalle, että sopimus ei ole sitova.

  Ks. myös Juha Ahvion artikkeli ”YK:n GCM-sopimus uhkaa sekä kansallisia rajoja että sananvapautta”,
  https://www.patmos.fi/blogit/ykn-gcm-sopimus-uhkaa-seka-kansallisia-rajoja-etta-sananvapautta/

  Vastaa
  1. Kalergi-suunnitelma
   6.12.2020 22:37

   Jos haluaa tietää, millainen on Suomea odottava tulevaisuus jo lähivuosisina ainakin, mikäli Ohisalo ja hänen johtamansa viherkommunistit saavat määrätä ns. maahanmuuttopolitiikastamme, niin tarvitsee vain vilkaista Pohjanlahden taakse:

   ”Onko Ruotsi miehitetty?”,
   https://pt-media.org/2020/12/03/onko-ruotsi-miehitetty/

   Ohisalo: ”Turvapaikanhaku on perusoikeus”.

   Vastaa
 5. Puolueeton
  7.12.2020 10:48

  Aikoinaan äänestin EU liittymistä vastaan. Muutama vuoden kuluttua totesin, että äänestin väärin. EU tekee paljon parempia päätöksiä kuin suomen hallitus. Kumpa EUlla olisi valta estää hallituksen Suomen valtion omaisuuden myynnit pilkkahinnoin.

  Aikaa on kulunut. Äänestin sittenkin oikein. EUn johtoon on valittu vielä huonompaa joukkoa kuin Suomen hallitukseen. Nyt tilanne alkaa taas luisua siihen, että Suomea johtaa EUtakin typerämpi feministivaltikka. Ihan sama minkä puolesta äänensä antoi.

  Vastaa
 6. Vasemmisto kuvottaa
  7.12.2020 15:36

  Ajatella. Demarit oli silloinkin itsenäistymistä vastaan ja olisivat halunneet kiehnätä Leninin ja Stalinin kanssa.

  Suomen paha sairaus on vasemmistolaisuus. Sitä vastaan saa aina tasaisin väliajoin taistella ja niin tullee käymään nytkin.

  Vastaa
 7. Reijo Urpilainen
  7.12.2020 17:46

  Tuossa jutussa ei aivan hyvin käynyt ilmi se ero, mikä oli sosiaalidemokraattien valtalakikannassa verrattuna senaatin kantaan. Valtalaessa nimittäin ulko- ja sotilasasiat olisivat jääneet Venäjälle eli vallankaappauksen jälkeen siis kansankomissaarien neuvostolle. Järjestysvaltahan oli jo annettu sosiaalidemoraateille aikaisemmin. Punakaartit olivat jo soluttaneet järjestysvallan ja jos nyt sotilasasiat olisivat siirtyneet neuvostoille eli käytännössä puna-armeijalle, ei tarvitse kummoista mielikuvitusta omata, kuinka asiat Suomen kansandemokratiassa olisi järjestetty. Samankaltaista sopimusta yritettiin toistaa Kuusisen Terijoen hallituksessa. Kuusiselle oli jo varattu erikoisdivisioona vanhoista punakaartilaisista ym. Suomen vastaisista aineksista värvättynä. Tälle erikoisjoukolle oli Puolan sotasaalisvarastoista värkätty omat sotiastamineet ja aseet. Joukkion tehtävänä olisi ollut valkobandiittien likvidointi.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   7.12.2020 18:01

   Puolainen kaveri kertoi 1980-luvulla, että setänsä joutui pakolla puna-armeijaan, kun Stalin miehitti Itä-Puolaa. Polskit saivat venäläiset varusteet ja asepuvut. Heidät kuljetettiin Kannakselle suomalaisten tapettaviksi, ja annettiin rintamalohko. Sitten Puolan pojat huomasivat, että viereiselle kaistalle tuotiin Kuusisen ”kansanarmeijaa” puolaisissa uniformuissa. Käänsivät konekiväärit sinne, ja antoivat palaa. Kun kommarit saivat vihdoin järjestyksen palautettua, polskit selittivät: ”Näimme että puolalais-fasistit ovat miehittämässä asemia viereisellä lohkolla, ja uskollisina kommunisteina ammuimme heidät.” Ei rangaistu polskeja. (Ja tämä tarina on tosi.)

   Vastaa
   1. juha.
    7.12.2020 19:41

    ”Kiva” knoppi-tieto. Sen olen kyllä tiennyt, että miehitetystä Puolasta raahattiin ukrainalaisia sotilaita kesäkamppeissa sotimaan Suomea vastaan. Tunnelmat olivat taatusti samaa luokkaa kuin saksalaisilla ”Kuningas Talvessa”! Mutta uskallan väittää, että ukrainalaiset eivät olleet paljoa ruokaa nähneet kuin sen sijaan saksalaisten ruokahuolto saattoi vielä toimia kuitenkin kohta viimeisiään vedellen, vaikka sitä oli, mutta millä sen raahaat kun kaikki on enemmän kuin jumissa!

    Vastaa
 8. Kalergi-suunnitelma
  7.12.2020 20:19

  Brysselin diktatuuria kumartavat ja Suomen kansalle pyllistävät petturipoliitikkomme julistavat taukoamattomana mantrana ”oikeusvaltioperiaatetta” yhdessä niitä tukevan valheellisen, globalistis-kommunistisen valtamedian kanssa käyttäen jatkuvasti sylkykuppinaan Unkarin Viktor Orbánia, joka tekee täsmälleen päinvastoin kuin meidän ylikansallisia feodaaliherrojaan kumartavat petturipoliitikkomme: palvelee omaa kansaansa, mutta vastustaa Kalergi-suunnitelman mukaisesti kantaeurooppalaisten tuhoamista masinoidulla kehitysmaalaisten barbaarien invaasiolla toteuttavaa EU-diktatuuria.

  Tässä on eräs esimerkki petturipoliitikkojemme ”oikeusvaltiosta”:

  ”Kauppias yritti auttaa selvittämään myymälävarkautta – joutui maksamaan sakkoja ja varkaalle korvauksia”,
  https://www.kansalainen.fi/kauppias-yritti-auttaa-selvittamaan-myymalavarkautta-joutui-maksamaan-sakkoja-ja-varkaalle-korvauksia/

  Demla-kommunistien ja vapaamuurari-satanistien korruptoima ”oikeus”-laitos kuvastaa petturipoliitikkojemme ”oikeusvaltio”-periaatetta käytäntöön sovellettuna !

  Vastaa
  1. Kalergi-suunnitelma
   7.12.2020 20:32

   Britti-patriootti David Noakes sivustollaan
   ”Paljasta EU:n diktatuuri ja sen poliisivaltio” (Expose the EU dictatorship and its police state) sanoo mm.

   ”Olemme poissa!
   Hämmästyttävää. 25 vuoden kampanjoinnin jälkeen pääsimme ulos 31. tammikuuta 2020. Kiitos Nigel Farage.

   Nyt Britannia on niin täynnä korruptiota EU:n diktatuurista, että noin 200 000 ihmistä on erotettava julkisista viroista.

   Kaikki 2000 tuomaria on erotettava ja tuomittava korruptiosta.

   Kruunun syyttäjänvirasto (CPS) mieluummin asettaa syytteeseen syyttömät. Se on niin korruptoitunut, että se on suljettava. Vanhemmat poliisit ja virkamiehet on tarkistettava korruption varalta. Tuomioistuimemme ovat järjestäytyneen rikollisuuden syndikaatteja, joita hoitavat vapaamuurarit ja satanistit. Tuomarit rikkovat lakia aina kun se sopii heille … ”

   Noakes sanoo perehtyneensä kaikkiin kuuteen EU-perussopimukseen ja sillä perusteella hän sanoo:

   ”Kuusi Euroopan unionin sopimusta antavat sille diktatuurin rakenteen ja poliisivaltion lait.
   Euroopan unionin kuusi perustuslakisopimusta rakentavat kolmitasoisen politbyroon diktatuurin.
   Ja EU: n komission jäsenet, jotka ovat samanlaisia ​​kuin Neuvostoliiton politbyroon jäsenet.
   EU: n parlamentti on huijaus, jolla ei ole valtaa – aivan kuten vanha Neuvostoliiton parlamentti. [EU-parlamentilta puuttuu demokratialle olennainen lakialoiteoikeus]

   Ympärilläsi kasvava poliisivaltio, josta jotkut kansalliset sanomalehdet ovat kirjoittaneet, on EU:n poliisivaltio. Olemme olleet EU: ssa 38 vuotta, yhdenmukaistamme lakeja EU: n kanssa, syntyvä poliisivaltio on tulos.

   Poliittinen korrektius, vanhempien, perheen ja opettajien heikentäminen, seksiopetus ja homoseksuaalisuuden opettaminen alle kymmenvuotiaille [Suomen kommunistinen opetushallitushan on hyväksynyt viherkommunistien SETA-pervertikot kouluihimme ekaluokista alkaen seksuaalineuvojiksi ja ekaluokkalaisten ensimmäisiä tehtäviä on valita sukupuolien moninaisuuksien joukosta omansa – tieteenvastaisesti, koska biologialla ei ole sen kanssa mitään tekemistä!], yksinhuoltajaperheiden mainostaminen, 4500 lapsen sieppaaminen hyviltä vanhemmilta pakotettuun adoptioon, epäoikeudenmukaisuuden traumojen luonti korruptoituneissa brittiläisissä tuomioistuissa jne. ovat EU:n, sen yhteisen tarkoituksen järjestön (Common Purpose) ja vapaamuurariuden valtionvastainen toiminta (subversion) viimeisten 38 vuoden aikana, käyttäen yli kahtasataa kommunistisen saksalaisen Frankfurtin koulukunnan tekniikkaa [ks. http://isovimma.blogspot.com/2011/02/frankfurtin-koulukunta-salaliitto.html%5D.

   EU:n bilderbergerit kontrolloivat puolueitamme [ks. myös https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/08/22/bilderberg-suomalaiset-osanottajat; päivittämättömästä luettolosta puuttuu mm. kansattoman-isänmaattoman Kokoomuksen Elina Lepomäki.].

   Hitlerin Deutsche Verteiderungs Dienstin tiedustelupalvelu (DVD) valvoo edelleen EU: n kehitystä.
   EU on sabotoinut Britanniaa saksalaisella kommunistisella Frankfurt School -tekniikalla 1950-luvulta lähtien.

   EU ja heidän bilderbergerinsä ovat siirtäneet 50 000 EU-myönteistä ihmistä, vapaamuurareita ja CP:n 40 vuoden aikana kaikkiin virkoihin. Et edisty Ison-Britannian hallituksessa, ellet ole EU:n puolesta [siis ennen brexitiä]… ” [CP, Common Purpose, jolla ei ole Suomessa vastinetta].

   https://eutruth.org.uk/

   Vastaa
   1. Kalergi-suunnitelma
    7.12.2020 20:39

    Edellä oleva Frankfurtin koulukuntaa koskeva virheellinen linkki korjattuna: http://isovimma.blogspot.com/2011/02/frankfurtin-koulukunta-salaliitto.html

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top