Kuusi päivää ja Teemun jäänteet jää Ranskaan?

Eikö tätä kehitystä voi mitenkään estää?

Jotkut ehkä muistaakin, että me täällä eXtrassa kiinnitimme ”Poika Suomeen haudattavaksi Ranskasta”-sivustoon Facebookissa huomiota ja teimme asiasta pienen artikkelin tänne.

Sivustolla äiti ja tytär koettivat epätoivoisesti hakea apua ikävään pulmaan, johon he olivat tahtomattaan joutuneet: Teemu 31vuotta menehtyi Ranskassa syntymäpäiviään seuraavana aamuna ja koska matkavakuutusta ei ollut, jää ruumis näillä näkymin Ranskan yleishautausmaalle viimeiseen lepoonsa.

Teemu siis on yhä Suomen kansalainen, mutta on majaillut Ranskassa pidempiä aikoja jo viimeiset pari vuotta. Kun järkyttävä uutinen Teemun menehtymisestä saavutti omaiset, eli Tarja-äidin ja Sari-siskon, joutuivat he melkein välittömästi tämän vaikean kysymyksen eteen: Miten ihmeessä Teemu saataisiin Suomeen? Ranskan hautaustoimistosta kun ilmoitettiin, että he voivat pitää Teemun jäämistön säilytyksessä vain 26.7.2018 asti , jonka jälkeen rahaa tulee olla kasassa joko 3500euroa, että Teemu saadaan arkussa Suomeen haudattavaksi tai sitten 2900euroa, jotta hänen tuhkansa saadaan tänne.

Apua naiset hakivat joka paikasta. Ikävä kyllä, koska omaisuutta ei ole ja aikaa alunperinkin vain kuukausi järjestää varat, heidän lähipiirinsä hyvin pieni ja diakoniakin voi auttaa hautajaiskuluissa vasta kun vainaja on Suomessa, näytti tilanne lohduttomalta. Silloin joku keksi pistää pystyyn Facebook-ryhmän ja perustaa keräyksen asian ratkaisemiseksi.

No, näiden naisten tuurilla voi arvata, mitä siitä seurasi… Heille kerrottiin, että he eivät saa kerätä lahjoituksia jne ilman poliisin myöntämää keräyslupaa. Aikansa mietittyään he päättivät sinnikkäästi aloittaa keräyksen lahjoitusten sijaan vapaaehtoisten lainojen muodossa yksityisihmisiltä, seuraavan ilmoituksen kera:

Emme pyydä rahaa tai lahjoituksia mutta jos haluat auttaa niin voit lainata meille itsellesi sopivan summan minkä saat halutessasi takaisin.
Mikäli haluat lainan takaisin ilmoita se minulle (Sari Koivisto) facebookin yksityisviestin kautta kuvakaappauksella tilisiirrostasi. Lainan voi laittaa äitini tilille: Tarja Kallio / Nordea: FI 171 41935 0009 3015, Viestikenttään viestiksi: Poika suomeen laina.”

Lisäksi naiset ovat olleet Brother Christmasiin yhteydessä, joka on luvannut järjestää heille 3 päivää kestävän varainhankinta keräyksen, mutta tarvitsevat itse siihen ensin luvan poliisilta.

Tätä kirjoittaessani, perjantaina 20.7.2018, keräyslupaa ei vieläkään ole saatu ja viikonloppunahan näitä asioita ei käsitellä ollenkaan. Tarkoittaa siis sitä, että ensi viikolla, vaikka Brother Christmas saisi luvat kuntoon jo maanantaina, heille ei jää käytännössä aikaa kuin parisen päivää keräykseen, koska ensi viikon torstaihan on jo 26.7. Päivämäärä, jolloin Ranskan päässä halutaan vastaus.

Olen surullinen. Vaikka markassa onkin miljoonan alku, niin nyt alkaa olla aika niin kortilla, että hyvin vaikeaa on saada edes tuhkauurnan varoja kasaan vaikka Brother Christmas saisi keräysluvan heti maanantaina. Keräysvaroja pitäisi saada tonnin verran päivässä. Yksityistä lainaa on tehdystä työstä huolimatta tullut Teemun äidille Tarjalle herunut alun 50 eurosta edellispäivän 66,74euroon ja tänään päivitetyt tiedot oli aamulla 117euroa ja nyt illalla 200euroa…

Surullista.

Myöskään, koska virallista keräyslupaa ei ole, ei asiaa ota edes mainostaakseen kuin muutama yksityishenkilö sieltä täältä… Näidenkin julkaisujenkin alle on herännyt useimmiten vain hyvin lannistavaa keskustelua siitä, miksi naisille EI kannattaisi lainata varoja ja murhenäytelmä senkun jatkuu vain.

Nyt tarvitaan ihme. Todella. Kuten naisten Facebook-julkaisussa sanotaan:

”Alkaa aika olla kortilla ja jokainen roponen on tärkeä.

Päivitys: Brother Christmas on ilmoittanut tänään hoitavansa vainajan kuljetuksen Suomeen.

5 Comments

 1. Albert
  21.7.2018 16:30

  Kyseessä on aika pieni summa loppujen lopuksi.

  Itse haluan tietää kyllä Teemun kuolinsyyn ennen kuin edes harkitsisin lahjoittavani yhtään mitään kenenkään kuljettamiseksi Suomeen.

  Mikäli rahaa pyydätte ja haluatte niin kuolinsyy pöytään myös rehellisyyden nimissä. Ihmisillä on oikeus tietää mikäli ollaan rahaa pyytämässä. Itse nimittäin en todellakaan suostuisi lahjoittamaan kenenkään narkkarin tai itse itsensä hautaan juopposekoiluillaan aiheuttaneen raadon lennättelyä Suomeen.

  Sori vaan mutta realiteetit ovat realiteetteja.

  Vastaa
 2. Stadinknditoo
  22.7.2018 11:07

  Nämä ovat asioita jotka EU on tahallaan unohtanut. Ennen tätä eu tuubaa suomalainen vainaja pääsi aina kotimaahansa haudattavaksi
  ..sen takasi Suomen valtio. Nyt joidenkin mielestä ei tätä valtiota ole joten maksakoot omaiset itse vaikka ovat veronsa syuomeen maksaneet. Otan osaa omaisten tuskaan. Sitä ei virallinen Suomi näköjään tee.
  Sipilän hallitus haistakoon vitun..
  Perkele että otta sielusta..

  Vastaa
 3. JiiPee
  24.7.2018 15:09

  Stadinknditoo: Suomen valtio ei ole koskaan tavannut kuolleen kansalaisen tuomista Suomeen. Vielä typeräksi myytti kuin ns. Konsulikyyti.

  Turha tähän on EU:ta sotkea.

  Vastaa
 4. Lauri Juhani Laitinen
  25.7.2018 10:05

  Taisipa olla suomalainen taho,joka maksoi sen ”pakolaisen” kuljetuksen kotimaahansa,joka teki itsemurhan Joutsenon vokissa menneenä keväänä. Joten olisiko liikaa pyydetty,että Suomen valtio edes takaisi kansalaisensa kotiin- kuljetuksen kuoleman tapauksessa. Tämäkin esimerkki todistaa taas ,että kantasuomalaisia kohdellaan epäoikeudenmukaisesti ,mutta näitä,jotka ovat laittomasti tulleet ja olleet meidän kustannuksella maassa, paapotaan vielä kuoleman jälkeenkin. Sairaaksi on mennyt rakas kotimaa, niin kovin sairaaksi,mutta vastuuseen joutuvat ennemmin tai myöhemmin nämä maanpetturi-poliitikot -se on aivan varmaa.

  Vastaa
 5. Jorma
  25.7.2018 14:05

  Brotha’s back! Joulu-veli on palannut takaisin – ja nyt… suurempana kuin koskaan! Helsingin Sanomat maalitti Joulu-veljen ja yritti murskata hänen elämäntyönsä, mutta epäonnistui surkeasti!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top