KVÄLLSMJÖLKNING-ILTALYPSY RKP:n ASE

Hallitusneuvottelut seisovat kuin Laukon ruotsinkielisen paroonin järki (ei aikalaiskertomusten mukaan osannut suomea ellei sellaiseksi lasketa ”pärkkele” sanan jauhamista), joka hääti yli sata torpparia perheineen. Tuo teko oli akuutti syy kansaissodan syttymiseen.

RKP ei eilen perjantaina hyväksynyt Kokoomuksen, Kristillisdemokraattien ja Perussuomalaisten hyväksymiä papereita, joista toinen koskee ilmastonmuutosta ja toinen maahanmuuttoa.

Tänään lauantaina RKP:n eduskuntaryhmä kokousti viisi tuntia. Puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kertoi tiedotustilaisuudessaan, että ilmastopaperi hyväksyttiin eduskuntaryhmässä yksimielisesti mutta, että puolue haluaa vielä jatkaa neuvotteluja joistakin maahanmuuttoon, siis itseasiassa maahanmuuttopolitiikkaan liittyvistä kiristyksistä. Aikaisempien lausuntojen perusteella on oletettavaa, että sopua jarruttavat, molemmat tassut jarrulla seisten, helsinkiläisylioppilas Eva Biuadet ja kirkkonummelaisparoni Anders Adlercreutz

Marinin hallitushan löysäsi maahanmuuttomahdollisuuksia tuntuvasti ja takasi maahanmuuttajille Euroopan messevimmät etuudet, samaan aikaan, kun muu Eurooppa toimi toisin.

RKP on siis kaivanut ampärit esiin ja haluaa heruttaa myönnytyksiä Sari Essayahilta, Riikka Purralta ja Petteri Orpolta.

Purra on jo sulkenut haan veräjän

Ei olisi mahdoton uutinen jos KD ja Kokoomus suostuisivat RKP:n vaatimukseen lisäneuvotteluista, mutta Perussuomalaisille se on hankalaa, koska Purra ilmoitti, että persut lähtee hallitusneuvotteluista, jos pohjapaperia ei hyväksytä myös RKP:ssa.

SINIPUNAA ilman RKP:ta

RKP on varmasti täysin tietoinen, että ilman seurauksia se ei selviä, jos ei-sosialistisen hallituksen rakentaminen kaatuu puolueen haluttomuuteen puuttua, Suomen kaikilla mittareilla mitattuna Euroopan hövelimpään maahanmuuttopolitiikkaan.

Siis jos PS jää oppositioon, niin Orpo voi kasata enemmistöhallituksen yhdessä SDP:n, Vihreiden ja KD:n kanssa: tuolla kokoonpanolla olisi takanaan 109 paikkaa eli ihan riittävä enemmistö.

Oppositossa olisikin sitten ”sekalainen sakki” jonka olisi todennäköisesti vaikea löytää yhteistä linjaa monestakaan kysymyksestä, kun opposition muodostaisivat PS, Keskusta, Vasemmistoliitto, RKP ja Liike Nyt.

Seppo HuhtaVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top