Kyle Rittenhousen oikeudenkäynnin 7. päivä: Syytettyä kuullaan (SUORA)

Edellisessä istunnossa kuultiin mm. Kyle Rittenhousen ampumalla haavoittaman asianomistajan todistus. Rittenhousea syytetään kahden BLM/Antifa-mielenosoittajan tappamisesta ja yhden haavoittamisesta kesällä 2020 Kenoshassa Wisconsinissa.

(Video on tekstitetty)

Henkiin jäänyt rikosuhri, Gaige Grosskreutz, todisti aiemmassa istunnossa, että hän oli osoittanut syytettyä käsiaseella ennen kuin tämä ampui häntä lähietäisyydeltä asetta pitävään käteen. Grosskreutz puhui siis syyttäjän todistajana. Tänään kuullaan Rittenhousea itseään.

Tapauksella on tekoa suurempi poliittinen merkitys, sillä mm. silloinen presidenttiehdokas Joe Biden otti siihen kantaa -Rittenhousen syyllisyyden puolesta. Asian oikeuskäsittely käynnistyi kuitenkin vasta kuluvan syksyn aikana, ja tapaus on yhä kesken. Rittenhousen tapaus jakaa amerikkalaista kansalaismielipidettä kahteen leiriin, sillä toisten mielestä hän on sankari puolustettuaan yrittäjän työpaikkaa ja omaisuutta tuhopolttajia (Antifa, BLM) vastaan. -Toiset näkevät hänet väkivaltaisena äärioikeistolaisena.

Presidenttiehdokas Biden leimasi Rittenhousen ”valkoiseksi extremistiksi” ja sätti silloista presidenttiä Donald Trumpia välinpitämättömästä asenteesta valkoihoisten ääriainesten toimitaan. Oikeudessa kuultu Rittenhouse kiisti tehneensä mitään väärää.

Luettavaa:


Tallenne on nähtävissä videoikkunassa lähetyksen päätyttyä.

Kyle Rittenhouse oikeudessa (VIDEO)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top