Kymppi täynnä

Kun eduskunta aloittaa syysistuntokauden siellä on jo kymmenen puoluetta. Valta kuuluu kansalle sai päivässä kerättyä vaadittavat 5000 nimeä. Ja se on nyt kymmenes eduskuntapuolue.

Selitys salamakeräykselle löytyy siitä, että vuoden alusta lähtien puolueen perustamiseen tarvittavat nimet voi nyt kerätä netissä, aiemmin nimikirjoituksia piti keräillä turuilla ja toreilla. -Ja se ei sitten ollutkaan kovin helppoa. Tämän saivat huomata esimerkiksi Siniset, joilla urakkaan kului puolisen vuotta. Odotuksena heillä oli ollut muutama kuukausi.

Ano Turtiainen puolueen kärki

Puolue on kasattu -ainakin toistaiseksi- Perussuomalaisista erotetun kansanedustaja Ano Turtiaisen ympärille. Muita tunnettuja on toistaiseksi vain entinen -niin ikään Perussuomalaisista erotettu James Hirvisaari.

Piikki persujen lihassa?

Puolueen ohkaisen ohjelman lukemalla hoksaisee ainakin sen, että se on ideologisesti lohkaisee kannatuksestaan osan Perussuomalaisilta. Nettikeskusteluja seuraamalla saa sen kuvan, että VKK rp. on persuista konservatiivisempi painos. Se myös vaikuttaa olevan puolue joka suhtautuu esim. koronarokotteisiin skeptisesti, ilmastomuutoskysymyksiin kyynisesti ja maahanmuuttoon sekä Euroopan Unioniin ja euroon kielteisesti.

Puoli vuotta todelliseen ensimmäiseen kannatusmittaukseen

Ensi vuoden alussa maassamme järjestetään ensimmäiset maakunta-/aluevaalit, joissa ratkotaan mitkä puolueet pääsevät eri maakunnissa päättämään SOTEn käytännöntoimista sekä palo- ja pelastustoiminnasta. Siniset saivat ensimmäisissä vaaleissaan kevällä 2019 noin 30 000 ääntä, jolla ei irronnut yhtään paikkaa nykyiseen eduskuntaan.

Siniset kaatuivat ainakin kahteen seikkaan: Siihen, että puolue ainakin ulospäin näytti yhtäältä Persujen kevytversiolta tai ”pikkukokoomukselta”. Ja niin kuin arvata saattaa kumpikaan ei saanut kansan kannatusta

Maakuntavaaleissa on muutama vaalipiiri enemmän kuin eduskuntavaaleissa, mutta sillä ei liene kovinkaan suurta merkitystä VKK:lle. Olennaista sen mahdollisen menestymisen kannalta on se, että pidetäänkö sitä todellisena vaihtoehtona yhtäältä hallituksen politiikalle ja kannatuspohjaa mietittäessä todellisena vaihtoehtona persuille. Jos Siniset oli yritys PS:n liberaalilta laidalta niin Valta Kuuluu Kansalle on taas yritys PS:n konservatiiviselta laidalta.

Vielä kommentteja Perussuomalaisten taholta ei Turtiasen suuntaan ole kuulunut mutta, kun PS:n puoluekokous on tässä viikonvaihteessa käyty niin ehkä ensi viikolla tai sitten persujohto pyrkii vaikenemaan kuoliaaksi uuden tulokkaan. Se kuitenkin on varmaa, että vihervasemmisto nauttii uudesta tulokkaasta, koska Anon väki ei kilpaile sen kanssa, -vähiten vihreitten. Tällä hetkellä on ilmeistä, että jos Turtiainen ja kumppanit laajempaa kannatusta saavat, niin se on pois persuilta.

Ps. Kannatuksesta vielä sen verran, että, kun Valta Kuuluu Kansalle on nyt rp. -siis rekisteröity puolue, niin ehkä se jopa tulevissa mielipidetiedusteluissa noteerataan ihan nimellä, eikä upoteta kohtaan ”muut” edellyttäen, että on jotain noteerattavaa. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan.

Seppo Huhta

5 Comments

 1. Pete
  13.8.2021 19:35

  Seppo on seurannut vuosikymmeniä puolueiden nousua ja laskua.

  Kyllä tuo yhden päivän äänisaalis oli kuitenkin upea saavutus, kun pelkästään somessa kerrottiin äänten keräyksestä.

  Vastaa
 2. juha II
  13.8.2021 21:37

  Puolueen nimi on piikki globalistien läski***ssä!!!½

  Vastaa
 3. Reijo
  14.8.2021 10:51

  Ns. kansallismieliset ovat merkillistä seurakuntaa, joka ei pääse yksimielisyyteen siitä, mitä tavoitellaan. Toisin kuin vasemmistossa ja puolivasemmistossa kestetään hyvin selkään puukottamista ja muuta jäynää hyvin merkittäviä määriä, eivät kansallismieliset lainkaan. Toimitaan heti radikaalisesti, joka johtaa eriytymiseen pieniin klikkeihin ja toimintakyvyn katoamiseen. Hyvä esimerkki on eräs vasemmiston omien syräyttämä, mutta sittemin useamman kauden edustajaksi päässeen lausahdus, että ”kyllä vatustajien kansa aina pärjää, mutta omien kansa on tekemistä”. Noin neljältä vuosikymmeneltä lähes kaikkien olevien ja hävinneiden puolueiden monien edustajiksi pyrkineiden ja pääseidenkin ohjelmia puhtaaksi ja painokelvolliseksi sorvanneena kirjanpainajana on tullut raadollisesti nähtyä, missä mennään. Heti urani aluksi sotkeuduin mahtavaan keplotteluun, kun demareita koetettiin tunnetuin keinoin hajoittaa. Metallityöväen liiton kirjapaino oli ns. ”Skogilaisten” hallussa ja satuin pääsemään sinne töihin. Se johti erinomaiseen seikkailuun. Kaarlo Sarkian riimit lähinnä kuvaisivat peliä, johon sotkeuduin ja josta ei irti ollut pääsyä: ”…turhaan päilyy kangastukset ruskon, et mitään kaipaa purppurassa illan. Jo naisen keimat nautit kaikkineen, miespetoksen joit tilkkaan viimeiseen…”. Ylen kaavan mukaan irroitettuna asiakokonaisuudsta. Seuraava harjoitus oli Väyrysen nousu Lapissa. Liberaalisen Kansanpuolueen hillity itsetuho. SMP:een ja SKYP: in raaka taistelu valtapuolueita ja itseään vastaan. Myös SMP:n tuho ja persujen synty mahtui vielä raameihin. Ehdoton salassapitovelvollisus ja puolueetomuus, joka on edellytyksenä vanhan koulun kirjanpainajalla, että voi toimia katsantokannaltaan vastakkaisten toimijoiden luotettavana palvelijana, antoi laajan näkökulman kentälle. Ikäänkuin avioerosovittelijalle. Varsinaiset koiruudet jääköön edelleen ikuiseen ”tiitisen listaan”, mutta yleisnäkymä on tuo kansallisen siiven herkkänahkainen repaleisyys ja toisen siiven paksunahkaisuus liittyen sisäisiin ristiriitoihin.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   14.8.2021 12:27

   Hienoa, että joku muistaa.

   Vastaa
 4. Obelix
  14.8.2021 16:44

  ”Mutta yleisnäkymä on tuo kansallisen siiven herkkänahkainen repaleisyys ja toisen siiven paksunahkaisuus liittyen sisäisiin ristiriitoihin.”

  Totta, mutta minua häiritsee tässä ns. kansallisessa siivessä mm. sen ”äärioikeistohakuisuus”? Kysymys: Mikä se sellainen äärioikeisto on, jonka en ole kuullut KERTAAKAAN tosissaan haastavan perinteistä vastustajaansa, uusmarxilaista äärivasemmistoa, lue; kommunisteja? Jyrkin selitys, jonka olen koskaan asiaan saanut oli… kysyessäni eräältä tunnetulta oikeistopojalta: Miksi te ette vastusta kommunisteja, niin hän vastasi: Ei kommunisteja enää oooooooo.
  Minulle jäi jo silloin mieleen kytemään ajatus: Mihin helvettiin sitten tarvitaan koko suomalaista äärioikeistoa, ellei kamppailemaan kansan sielusta kommunistien eri riistoversioita vastaan?

  Tämän päivän ”äärioikeistolaiset” ovat muutenkin kummaa porukkaa, kuin olisivat kommunistien talutushihnassa – vastustetaan kiihkeästi maahanmuuttajia, mutta samalla digataan Irania, Venäjää -ja Kiinaa, jotka politiikallaan saavat aikaan islamistien muuttovirran länsimaiden suuntaan = vasurien ja globalistien märkä päiväuni?
  Siis mikä on näiden muka kansallisten natiivien koko olemassaolon tarkoitus – paitsi pelata kommunistien pelejä? Eihän sillä sektorilla kukaan edes ymmärrä puhua mitään: Hinnoista, Veroista -eikä Palkoista? Eikä kukaan heistä ole puolustanut sanallakaan ihmisten ostovoimaa – ei koskaan! Jota ostovoimaa Suomen sosialistis-yläluokkainen hallinto kaikin keinoin nakertaa ja heikentää?

  Ps. Mielipiteeni: Suomalainen ”äärioikeisto” = oikeistopojat, on täysin munatonta ja kansan kannalta poliittisesti vahingollista ja turhaa sakkia! Ainoa missä he ylittävät kokoomuksen on: köyhät kyykkyyn teema – kuin tahallaan!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top