Kyselytunnin uutispommi: Elvytyspaketista välikysymys, sanoi Jussi Halla-aho

Perussuomalaisten Sakari Puisto peräsi vuoden ensimmäisen kyselytunnin alkajaisiksi miksi hallitus hyväksyy EU:n elvytyspaketin vieläkin,vaikka Brysselissä on vuoltu Suomen saamisista 500 miljoona pois ja Suomen maksuosuus näin nousee neljään miljardiin euroon.

Hallituksen mielestä eduskunta hyväksyi elvytyspaketin kaikkine seurauksineen

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen täräytti tylysti,että eduskunta on hyväksynyt tämänkin -Suomen saamaosuuden leikkaantumisen- koska se hyväksyi elvytyspaketin. Eduskunnan kyselytunnin kysymysjärjestys menee niin, että suurimman oppositiopuolueen edustajat saavat esittää ensimmäiset kysymykset ja mahdolliset jatkokysymykset, niinpä Ville Tavio (PS) hiillosti Tuppuraista seuraavaksi.

Ville Tavio : ” Suomen kokonaisveroaste on 43 prosenttia ja Viron 33 prosenttia. Viro saa elvytyspaketista 6 mrd. tukiaisia ja Suomi maksaa 6 mrd. euroa, onko tämä mielestänne reilua ? ”

Tuppurainen antoi Taviolle vastatessaan lupauksen mihin hänellä tai kenelläkään muulla ei ole valtuuksia, eikä sitä paitsi myöskään tietoa.

Tuppurainen : ” On Suomen etu olla Eurooppaa elvyttämässä ja SUOMALAISET YRITYKSET VARMASTI VOITTAVAT ”.

No,sitähän me kaikki aina toivomme oli sitten koronaa tai ei, elvytystä vai ei, mutta sitä T. Tuppurainen ei esimerkiksi kertonut, että milloin tuo voittoisa jakso alkaa.

Välikysymys

Jussi Halla-aho kertoi eduskunnalle ja hallitukselle uutisen ja antoi lupauksen, että Perussuomalaiset tulee tekemään Euroopan Unionin elvytyspaketista Suomen osalta välikysymyksen, eli siis PS haluaa kaataa hallituksen. Tytti Tuppurainen väitti hyvin painokkaasti,että Perussuomalaiset eivät elä tässä maassa, eivätkä myöskään tässä maailmassa. Samalla hän kyseli, että haluavatko Perussuomalaiset olla kehittämässä Euroopan Unionille hiiliveroa.

Kysymys oli ilmeisen retorinen, koska kyselytunti on varattu nimen omaan opposition mutta myös hallituspuolueiden kansanedustajien ministereille esitettäville kysymyksille.

” Väliaikaista kaikki on vaan? … ”

Vai onko sittenkään ?

Sari Essayah (KD): ” Kun nyt on todellakin käynyt selväksi,että elvytyspaketti maksaa meille neljä miljardia euroa, niin olisiko jo aika myöntää, että tuli tehtyä virhe ?

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen ei nostanut kättään virheen merkiksi vaan joiden mielestä puhuakseen palturia, ja vakuutteli jopa haavekuvin että elvytyspaketista on kovasti hyötyä Suomelle : ”Meidän tulee käyttää saamamme rahat vihreään siirtymään ja investointeihin. Ja saattaahan olla, että Viro pyytää suomalaisia yrityksiä tekemään heille jotakin saamillaan elvytysrahoilla.”

Eli siis me maksamme Virolle joka pyytää meikäläisiltä yrityksiltä jonkin, vaikka talon rakentamisen ja me kuitenkin siis maksamme sen.

Kokoomuksen Petteri Orpo muistutti, että edustaja Tuomioja (SDP) on todennut muutama päivä sitten, ettei hallituksen kovin alleviivaama ”kertaluontoisuus” tule pitämään paikkaansa, vaan uusien kriisien myötä uusia yhteisiä tukipaketteja tullaan vastakin tekemään? Pääministeri Sanna Marin vastasi, että tämä on kertaluontoinen tämä elvytyspaketti mutta ”Me emme voi sitoa tulevien päättäjien käsiä ”.

Eli siinä se sitten meni noin vain ohimennen koko kertaluonteisuuden uskottavuus. Ja varsinkin, kun Erkki Tuomioja (SD) kuittasi puheensa ja oikeastaan niittasi höpinäksi koko hallituksen ja erityisesti demareiden papukaijakuoron toisteleman ”kertaluontoisuuden” vailla pohjaa olevaksi toiveajatteluksi :

Erkki Tuomioja : ” Tiedättekö hallitus, että tämä jää viimeiseksi kriisiksi maailmassa ? ”.

Puoluetoverin, toveri pääministerin oli nöyrryttävä lakonisesti toteamaan,että: ”Ei tämä hallitus voi luvata, että tämä kriisi jää viimeiseksi maailmassa”. Tunnelma oli kyselytunnilla odottavan kiihkeä, vaikka ei maskien läpi kovin hyvin näe mutta tarkkoina olivat tädit ja sedät siellä.

Korviin pistävää taas oli sosiaalidemokraattisen Eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen jo pitkin syksyä Perussuomalaisia kohtaan hiljalleen kiehuneen vihan loiskahtelu yli reunojen nyt jo kannettoman kattilan alta hellalle sähisemään niin ilkeästi hän puhui perussuomalaisista, että harvoin ministeriaitiosta tuollaista äänensävyä ja sanoja kuulee.

Seppo Huhta

 

6 Comments

 1. Kalikka
  4.2.2021 21:28

  Tuppurainen jutturaisen jalanjälkiä pitkin komissioon? Asia mikä kaikkia menneitä, ja ilmeisesti tulevia, suomalaisia komissaarionovitsheja yhdistää, on valtion massiivinen velkaannuttaminen. Kuka helvetti tottakin on ”äänestänyt”? Käsiä ylös, kiitos. #VASTUUNKANTAJA

  Vastaa
 2. Pah
  5.2.2021 10:49

  Voisiko tältä feministihallitukselta samalla kysyä miten se suhtautuu rikoksiin, kuten sotarikoksiin ja kansanmurhaan?

  Toki on syytä muistaa että sääntösuomessa ”Suomen poliittinen johto on saanut AINA rikkoa lakia, jos tilanne niin vaatii”! Tämä oikeus on ollut voimassa siis siitäkin huolimatta ettei ministerit olisikaan femistinaisia!

  puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila1-2/248604-suomen-poliittinen-johto-saa-rikkoa-lakia-jos-tilanne-niin-vaatii/

  Koska sääntösuomen hallitusta johtaa NYT punavihreät feministinaiset jonka agendaa valtamedia innolla komppaa niin tottahan Suomen poliittinen johto saa edelleen samalla tavalla rikkoa lakeja ja totta kai vaikkapa edistää ja ajaa kansanmurhaa ja syyllistyä sotarikoksiin! Eikä mikään tunnu missään!

  tokentube.net/v/2301966051/Rokotteiden-antajat-ovat-sotarikollisia—Rapsodia-fi–tekstitys
  tokentube.net/v/1026181977/Koronarokote-ei-ole-rokote—Rapsodia-fi–tekstitys
  laitonlehti.net/2021/02/04/taas-koronapiikista-sairastunut-sairaanhoitaja-sensuroitu/

  Pikkusen pahaltahan tämä meno tuntuu mutta ainahan sitä mielipidettä moiseenkin voisi kysäistä kun kerran kyselemään aletaan.

  Vastaa
  1. Pah
   5.2.2021 11:56

   Toisaalta. Tokihan kansanmurhaa ja sotarikoksia on syytä edistää jos ajatellaan että se on vasemmiston edistämää parempaa väkivaltaa ja sitä kautta voi edistää Marxsilaista sosialismia ja punavihreää ympäristön- ja ilmastonsuojeluagendaa, ja varsinkin jos tällä tavalla saadaan samalla kertaa kätevästi harvennettua väestön määrää poliittisesti tarkoituksenmukaisemmalle kalastaja Linkolan viitoittamalle kestävämmälle tasolle.

   Kun seuraa tämän Plandemian etenemistä ja siihen liittyvää ämpärikansan pelottelua Koronaviruksella, ja kun huomioi kaiken tämän hulluuden taustalla häärivien miljardöörien The Great Reset suunnitelmat ei voi välttyä ajatukselta että kaikki tämä tapahtuu ihan oikeasti ja nämä ylimieliset globalistimiljardöörit kohtelevat renkeinä häärivien hallituksien, somen ja valtamedian nimenomaisessa suojeluksessa niin ei voi olla huomaamatta tavallista ämpärikansaa viedään samaan tapaan kuin Amerikkalaiset suurtilalliset kohtelevat omistamaansa karjaa.

   Siinä sarvet ja ämpärit vaan kolisevat kun hölmölän väkikin rynnii kilvan piikitettäväksi, eikä ymmärrä epäillä yhtään mitään ennekuin on myöhäistä.

   Vastaa
 3. juha.
  5.2.2021 14:00

  Kaikki sosiaalidemokraattiset ämmät tulevat Suomelle perkeleen kalliiksi – AINA!!!

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   5.2.2021 17:00

   Tarja Halosen aiheuttamia vahinkoja ei ole vielä uskallettu laskea edes suurinpiirtein. Käsitykseni mukaan aiheutettu haitta on hirvittävässä mittakaavassa. Sen korvaamiseen ei ”punapääoma” riittäisi. -No mutta sehän jo hukattiinkin.

   Vastaa
 4. Regedit
  6.2.2021 00:27

  ”Meidän tulee käyttää saamamme rahat vihreään siirtymään ja investointeihin. Ja saattaahan olla, että Viro pyytää suomalaisia yrityksiä tekemään heille jotakin saamillaan elvytysrahoilla.”
  ”Eli siis me maksamme Virolle joka pyytää meikäläisiltä yrityksiltä jonkin, vaikka talon rakentamisen ja me kuitenkin siis maksamme sen.”

  Menee jo aika pahaksi v…..luksi ja tyhmänä pitämiseksi, hauska tuo, kun välillä se on korona-, vakaus- kriisi- elvytys- jne. -rahasto, nyt Vanhanen toteaa myös ”vihreän siirtymän” ja ”investoinnit”, taisi olla, että 1/3, 750 000 000 000e:sta oli varattu suurpiirteisesti ilmastotekoihin siis 250 000 000 000e !!

  En tiedä laitoitteko tuon talon rakennus- vertauksen tahallaan, mutta tähän asti tilanne on ollut toisin päin, en siis nyt tarkoita julkaisua vaan M. Vanhasta.
  Suomea ja varsinkin sen kasvukeskuksia on rakennettu ja restauroitu viimeisen 10v. aikana niin paljon, että en ainakaan itse ole aikaisemmin vastaavaa nähnyt, sotien jälkeen varmasti isoin rakennusbuumi.
  Tosin Suomalaisten työllisyyteen tämäkin on vaikuttanut jostain syystä negatiivisesti, vaikka toisin voisi kuvitella, eikä missään ainakaan puhuta rakennusalan työvoimapulasta.

  ”Jussi Halla-aho kertoi eduskunnalle ja hallitukselle uutisen ja antoi lupauksen, että Perussuomalaiset tulee tekemään Euroopan Unionin elvytyspaketista Suomen osalta välikysymyksen, eli siis PS haluaa kaataa hallituksen.”

  Aika voimakas johtopäätös, välikysymyksen tarve on voinut tulla pm Marinin välttelystä ja suoranaisesta pakenemisesta asian julkisen käsittelyn tiimoilta, ehkä viimeinen niitti on voinut olla Marinin ylimieliseltä vaikuttava kieltäytyminen asian käsittelystä julkisessa debaatissa ekonomi Tuomas Malisen kanssa.
  Malinenhan tunnetusti haastoi Marinin julkiseen keskusteluun asiasta, Malinen olisi saanut ottaa avukseen yhden politiikon ja Marin ekonomin.

  Marinin esikunta kieltäytyi eilen asiasta väittäen, ettei hänellä ole aikaa, vaikka sitä löytyy naisten- lehtien haastatteluihin, somettamiseen, jne.
  Ärsyttävin, varmasti tarkoituksellisesti on naiivi ”puhuva pää” Tuppurainen, eikös hänkin lähtenyt luomaan uraa ja jätti miehensä yksinhuoltajaksi, mutta joltain kantilta haki myös elatusmaksuja häneltä?
  Tällaisen vahvistamattomaan juoruun törmäsin netissä, Marinin hallituksen nimittämisen aikoihin, koitan etsiä sen niin linkkaan.🙂🤔

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top